Култура

17 май 2018 14:53

Започва второто издание на “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“

“ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” – кампания на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“, която се провежда за втора поредна година. Цел - да бъдат събрани стотици книги за деца в неравностойно положение и Читалището в село Долна Малина. Койт...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

С шест чуждестранни продукции се задава „Световен театър в София”

21 May 2018 08:15

В столицата от 4 до 19 юни С шест атрактивни заглавия от международната сцена се задава тазгодишното издание на "Световен театър в София", което ще се проведе от 4 до 19 юни. Старта ще даде френският танцов спектакъл "Хаканаи", предлагащ визуално 3D пътешествие между въображението ...

Кукленият театър чества Слава Рачева на 80

20 May 2018 14:51

Президентът, директорът на БНТ и Христо Мутафчиев изпратиха поздравителни адреси до Педя човек, лакът брада

Благотворителен търг с топките от националните ни отбори по футбол и волейбол

19 May 2018 12:38

В Бургас започна фестивал на здравето и спорта, а сред участниците е благотворителната организация „Холидей хироус“, позната досега със своите коледни и великденски акции в помощ на социално слаби семейства, самотни майки и хора с увреждания. Този следобед те готвят изненади за любители и фенове на спорта: на благотворителен търг ще бъдат продадени топки с автографите на националите ни по волейбол, на футболистите на ЦСКА и на „Нефтохимик“.Освен топките с автографи на търга ще бъде продадена и юбилейна фланелка с подписите на играчите от ЦСКА.

Драматизмът на безизходицата

18 May 2018 14:47

Театърът Шаушпил Хановер и Дойчес Театер в Берлин вдъхнаха сценичен живот на романа на Илия Троянов „Власт и съпротива“. Спектакълът ще гостува в София на 18 и 19 юни в Народния театър в рамките на фестивала „Световен театър в София“.

Раздадоха призовете в тазгодишното издание на Друмевите театрални празници

18 May 2018 08:15

Току-що приключи тазгодишното издание на международния фестивал "Друмеви театрални празници Нова българска драма" в Шумен, съобщиха оттам. Петчленно жури определи наградите в различните раздели на конкурсната програма. Призовете бяха разпределени така: В направление "Авторски ...

Разказ за новия театър и за променящия се човек

17 May 2018 10:51

За „Българският театър след 1989 и новата британска драма“ (издание на Института за изследване на изкуствата към БАН) от Камелия Николова.

Кметът на Враца откри най-стария театрален фестивал в България

17 May 2018 09:45

Кметът Калин Каменов откри 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми Враца 2018 и 8-мия Международен фестивал на NETA/ New European theatre action/. „За мен е голяма чест, в навечерието на Ботеви дни, Враца да се превърне в столица на театралното изкуство. Убеден съм, че ще плените сърцето на публиката, която е вашето най-сериозно жури, а техните аплодисменти ще бъдат най-големият подарък за вас. Успех на фестивала!“, каза в приветственото си слово кметът на града. На откриването присъства и заместник-министърът на културата Румен Димитров, който поздрави директора на Драматично-кукления театър Анастас Попдимитров и участниците в театралния форум.

Аз, актьорът

16 May 2018 12:42

По повод на петото издание на „Следата“ (8–9 май 2018), националния форум за най-младите в театъра, инициатива на НБУ .

Абитуриенти от Испанската гимназия в София избраха да са с тениски на бала

15 May 2018 12:37

12-класници избраха в деня на своето изпращане да се появят с тениска вместо скъп тоалет. Така абитуриентите подкрепят благотворителната инициатива на Българския червен кръст "С тениска на бала". За пета поредна година кампанията помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.Вижте повече в прякото включване на Боряна Благоева.

Международният фестивал "Велко Кънев" започна в Тополовград

15 May 2018 12:26

23-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев" стартира в Тополовград. За първи път на фестивала участват любителски театрални трупи от Канада и Австрия, както и състави от Сърбия, Украйна и Молдова. Официалният език на фестивалните спектакли е българският.