Регионални

17 май 2018 15:40

Над 130 ученици от област Враца са в чужбина, почти 100 са отпаднали от училище

Областният управител Малина Николова инициира работна среща на териториалните звена на изпълнителната власт с кметовете на общини и кметства в област Враца. На срещата бяха представени тематични направления, свързани с изпълнение на държавната полити...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца изграждат паметник чешма в памет на режисьора Людмил Кирков

17 October 2018 15:40

Първа копка на паметник-чешма на емблематичния режисьор, роден във Враца, Людмил Кирков ще бъде направена в Деня на народните будители – 1 ноември в градинката пред Дома на науката и техника, съобщиха от общинската управа. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без име“, „Матриархат“, „Селянинът с колелото“ и др.

Полицията във Враца иззе пистолет и боеприпаси от търговски обект

17 October 2018 11:30

Вчера, по време на специализирана полицейска операция в гр. Враца, при проверка в търговски обект, полицейските служители са намерили и иззели пистолет и 98 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че за съхранението на пистолета и боеприпасите няма издадено разрешение. Образувано е бързо производство, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията.

Запечатаха за нередности две автошколи във Враца

17 October 2018 10:30

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца, два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.Проверките бяха планирани и проведени по идея на ръководството на ОД МВР - Враца и в тях се включиха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Враца, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново.

Младежи от пет държави се срещнаха във Враца по проект „Еразъм“+

17 October 2018 09:40

Кметът Калин Каменов посрещна ученици от пет държави по проект „Еразъм“+ „Моята кариера в Европа“. Представителите на Австрия, Франция, Гърция, Литва и България посетиха Община Враца в рамките на проекта за образование и кариерно развитие.

Строителни дейности затвориха ул. „Трапезица“ във Враца

17 October 2018 09:10

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи, на 17 октомври /сряда/ от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Трапезица“.Алтернативни маршрути са: ул. „Мистър Сенко и ул. „Къкрина“. Поставена е съответната сигнализация.

Попълват щата на Районно управление на полицията в Роман

16 October 2018 10:30

Това стана ясно, след отговор от Mинистъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос на народния представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО-Враца Красимир Богданов, относно състоянието на престъпността и нуждата от окомплектоване състава на Районно управление – Роман. В отговора си, министър Маринов посочва предприетите от ОД на МВР – Враца мерки за предотвратяване на престъпления. Ежемесечно се прави анализ на регистрираната и разкритата престъпност в община Роман, като са установени районите с концентрация на престъпни деяния и закононарушение – гр. Роман, селата Камено поле, Кунино и Синьо бърдо.

Тийнейджъри тестват нови технологични чудеса в библиотеката на Враца

14 October 2018 10:10

Мини технологичен център в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца вече дава възможност на деца и тийнейджъри да се докоснат до нови технологични чудеса. Новата зона е обособена в рамките на проект „Техно Либ – мини технологичен център в библиотеката”. Дейностите по разработката стартираха през месец май тази година и се изпълняваха в партньорство със Сдружение в обществена полза „Враца Софтуер Общество”. В периода юни – октомври 2018 г. са проведени 5 обучения и един демонстрационен лагер. Чрез реализирането на проекта библиотеката инвестира средства и ресурс в новите технологии, за да може да позволи на потребителите си да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтересовани да изпробват, но не непременно да купуват за себе си.

Съставиха актове на нередовни таксиметрови шофьори от Враца

13 October 2018 12:10

Шест акта на шофьори на таксиметрови автомобили са съставени вчера при съвместна акция служители на звено „Инспекторат“ и Автомобилна администрация. В рамките на проверката са установени превозни средства без издадено разрешение от Община Враца, пътна книжка, както и без удостоверение „Водач на лек автомобил“ и удостоверение за психологическа годност за таксиметров превоз.

Разследват убийствата на животни във Враца

12 October 2018 16:09

2 са досъдебните производства, заведени от зоополицаите във Враца. Едното визира убийството на 2 кучета и 1 коте, а второто е заради смъртта на 4 котки. Животните са открити по сигнали на граждани в жк "Дъбника", а кучетата са открити пред блок "Орбита" 12. Едното от котета е открито в двора на ДГ "Знаме на мира", което шокирало хората от зоната. На този етап от разследването се чакат  анализите от аутопсиите на животните, които ще отговорят на въпроса за