Регионални

17 май 2018 19:18

Градушката в Плевенско е унищожила близо 5 хиляди декара земеделски площи

Отмениха бедственото положение в Плевен, обявено заради пораженията от градушката преди два дни. От общината са поискали допълнителна техника за разчистване. Земеделското министерство установи, че градушката в региона е унищожила близо 5 хил. декара ...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Порожанов: Изстреляли сме почти половината от ракетите срещу градушки за сезона

22 May 2018 19:07

До момента сме изстреляли почти половината от запаса ракети срещу градушки, който имаме за целия сезон, което налага да доосигуряваме ракети. Това каза земеделският министър Румен Порожанов. Той посочи, че за първа година толкова рано – още от април, градоносни облаци с наситени ядра са навлезли в страната. По думите му Агенцията за борба с градушките много активно обстрелва облаците и в много случаи пораженията са минимизирани. Министърът обаче отбеляза, че има покритие на 35-40% от

Все още има недостиг на кадри в Агенцията за борба с градушките

20 May 2018 11:24

В сезона на пролетните бури сме, а градушките в последните седмици вече успяха да нанесат доста щети в някои райони на страната. Всички площадки за изстрелване на ракети за борба с градушките в пловдивския регион вече работят. Само за 20 дни са предотвратени седем градушки в района.

Градушка с размер на орех удари Габрово (ВИДЕО)

19 May 2018 09:15

Силна градушка удари Габрово. За това сигнализира Нова телевизия. Зрителите изпратиха кадри от пострадалите райони. На тях се вижда как улиците са се превърнали в реки, а хората ринат топчетата с лопати. Проливен дъжд с градушка имаше и в Димитровград, Съединение и Асеновград. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури има обявен за събота.

Силна буря и градушка в Карнобат наводниха улиците и повредиха училището

18 May 2018 06:34

Силна буря и градушка в Карнобат късно снощи.Поройният дъжд е продължил близо 15 минути, наводнени са улиците на града. Заради градушката е протекъл покривът на училището, съобщиха за БНТ от пожарна безопасност. Няма бедстващи хора.

Остава в сила бедственото положение в ​Бяла Слатина и Плевен

16 May 2018 20:57

Бяла Слатина, Плевен и три села остават в бедствено положение след опустошителната градушка вчера. Нанесени са много поражения по домовете и инфраструктурата. Десетки къщи са без покриви, а вековни дървета са изкоренени. Днес комисии започнаха оглед на щетите в района. Там беше и вътрешния министър Валентин Радев.

Оценяват щетите след градушката в Бяла Слатина

16 May 2018 07:10

Остава в сила обявеното бедствено положение в община Бяла Слатина след градушката в следобедните часове вчера. Това съобщи за БНТ областният управител на Враца Малина Николова. Няма бедстващи хора. Изкоренени са дървета, поражения има и върху сгради. Щетите ще бъдат описани днес.

Градушка с големината на орех падна над монтански села

14 May 2018 14:59

Стихията връхлетяла селата Крива бара и Дондуково, както и град Брусарци

Силна градушка удари Чепеларе

30 April 2018 19:23

За броени минути улиците на курортния град Чепеларе побеляха, след като над града премина гръмотевична буря с град. Ледените късове с големина на грахово зърно са падали не повече от пет минути, но това било достатъчно всичко да побелее, предаде "Дарик". Първо завалял силен дъжд, придружен с гръмотевици. Бурята продължила близо половин час. Голяма част от улиците в родопския град вече са наводнени. „На този етап няма постъпили сигнали до мен за поражения и щети&ldqu

Пчелари от Плевенско се оплакват от масово измиране на пчелите

24 April 2018 07:08

Пчелари от плевенските села Биволаре и Божурица се оплакаха от масово измиране на пчели през последните два дни. Те твърдят, че причината е отравяне заради нерегламентирано третиране с пестициди на земеделски площи. Дали това е така - ще изяснява изпратена от Областната земеделска дирекция комисия от експерти от няколко ведомства.Вижте репортажа на Ирена Николова и Десислава Йолова.

Започва противоградовият сезон, засега има достатъчно ракети

23 April 2018 17:30

На 24 април от 11.00 часа всички противоградови полигони застъпват на дежурство. Това каза изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Борба с градушките” инж. Ваньо Славеев за началото на противоградовия сезон. „През май и юни агенцията е най-активна по въздействието на твърди валежи“, коментира инж. Славеев. По думите му тези месеци са с най-голямо предизвикателство за работещите в Агенцията за борба с градушките. Той уточни, че на всяка площадка има