Регионални

29 май 2018 18:18

Пожар в ресторант в центъра на София

Пожар в ресторант до Руския културен център на ул. "Шипка" в центъра на София. Задимяване в кухнята е вдигнало на крак служителите на пожарната. Два пожарни екипа пристигнаха преди минути на мястото на инцидента....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Центърът на столицата остава без топла вода за 10 дни

19 August 2018 18:20

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения

Автомобили нарушават забраната и навлизат във велоалеята в Панчарево

19 August 2018 11:32

Езерото "Панчарево" в София привлича стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и така споделената зона за пешеходци и колоездачи започва още от Кокаляне. Новата забрана обаче масово не се спазва, въпреки че има няколко знака , които забраняват влизането на коли и други моторни превозни средства.

Голям пожар избухна до Карлово, градът е задимен

18 August 2018 21:40

Голям пожар избухна в района над Карлово. Подбалканският град е задимен. Засега няма опасност за населението и не се предвижда евакуация. Огънят е избухнал в труднодостъпна местност, съобщиха за "По света и у нас" от пожарната в града.

Строги правила за разходка на кучета в столичните паркове

18 August 2018 19:16

Лабиринт от знаци обозначава местата, които са разрешени и забранени за преминаване на домашни любимци в столичния парк "Св. Св. Петър и Павел". Целта е да бъде ограничен достъпът на кучетата до детските площадки и алеите към тях. Експерти от общината правят ежеседмични проверки, а на нарушителите се съставят глоби между 50 и 500 лева.

В понеделник пускат движението по бул. "Христофор Колумб" в София

18 August 2018 13:12

Движението по бул. "Христофор Колумб" в София ще бъде възстановено в понеделник. Днес започна полагането на един от пластовете асфалт и ще се работи до късните часове на нощта. Това каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев при инспекцията на ремонтните дейности.

От 20 август в центъра на София и още няколко квартала няма да има топла вода за 10 дни

17 August 2018 13:58

От 20 до 29 август в центъра на София и прилежащите около него квартали няма да има топла вода. Това съобщиха от столичната "Топлофикация", като уточняват, че ще бъде извършен преглед и профилактика на производствените съоръжения в ТЕЦ "София". Подаването на топла вода ще бъде спряно към сградите, които се намират в карето между следните улици и булеварди: бул."История славянобългарска", ул."Индустриална", бул."Данаил Николаев", ул."Проф.

Над 1 млн. лв. са щетите от пожара в читалището в Гложене

17 August 2018 13:30

За над 1 милион лева са нанесените щети след пожара в читалището "Яким Десподов" във врачанското село Гложене. Това заяви пред БНР кметът на селото Петко Петков.

Контейнерите за смет в София преливат

17 August 2018 10:15

Тази сутрин на много места в столицата, а и в околностите ѝ, контейнерите преливат от отпадъци, предаде БГНЕС. Граждани алармират, че в редица столични квартали, както и извън града, камионите, които извозват отпадъците не са минавали. Обикновено в ранните часове, във всеки квартал няколко камиона събират и извозват боклуците, но тази сутрин столичани се оплакаха, че това не се е случило и са били принудени да оставят отпадъците си до кофите.

78 души са загинали при пожари у нас от началото на годината

17 August 2018 09:45

78 души са загинали при пожари от началото на годината досега. За сравнение – жертвите през цялата минала година са били 148. Според директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов най-често става дума за битови пожари, предизвикани от небрежност. При тях загиват или много малки деца, оставени без родителски надзор, или трудно подвижни възрастни хора. Спасените от началото на 2018 г. са 462 души. &bdquo

Инцидент в Пловдив, мъж загина при пожар

17 August 2018 07:14

Две пожарни коли гасиха пожар в жилище на третия етаж на бл. 214 в ЖК „Тракия“ в Пловдив малко след 22:00 часа в четвъртък, предаде БГНЕС. За единия от двамата обитатели на дома обаче вече е било късно. Мъжът на 56 години е загинал, след като стар телевизор избухнал в ръцете му. Телевизорът се подпалил и той се опитал да го изнесе навън. Тогава се е разнесъл и гърмът, чут от съседите, а пламъците веднага са обхванали помещението. Пожарът бе изгасен бързо, а жената е настане