България

29 май 2018 22:47

Шефът на ГДБОП: Координираният подход е ключов за успешно противодействие срещу "тъмната мрежа"

От името на Българското председателство на Съвета на ЕС директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов откри експертен семинар в Европол...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ГДБОП разби цех за фалшиви монети от 2 паунда в Пловдив

18 June 2018 19:10

ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха в Пловдив цех за производство на фалшиви монети от по 2 паунда с много високо качество. Трима са задържани, сред които и поръчителят. Антимафиотите разкриха и престъпна група за производство и разпространение на синтетична дрога.

Борисов предлага превенция срещу мигрантите - затваряне на всички граници в ЕС

18 June 2018 11:17

Това не е нещо по-различно от това, което се прави в САЩ и Канада, отбеляза Борисов

Дипломати от Европа са посетили област Русе

17 June 2018 22:46

Посланиците в Букурещ на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България са били на посещение в област Русе. Това съобщават от областната управа в крайдунавския град.

Евробарометър: България сред страните с най-голямо доверие в ЕС

14 June 2018 17:25

Мнозинството от европейците смятат, че икономическото положение е добро и те са оптимистично настроени за бъдещето. Доверието в Съюза расте, а подкрепата за Икономическия и паричен съюз е на най-високото си равнище. Това показва най-новото проучване на Евробарометър, публикувано днес. Все повече и повече граждани чувстват, че са се възползвали от възлови политики на ЕС, а когато става дума за търговия, две трети от европейците се произнасят за силен ЕС. И накрая, по-голямата част от евро

ЕП настоява за по-силна киберотбрана в ЕС и по-тесни връзки с НАТО

13 June 2018 19:37

Новите хибридни заплахи налагат подсилването на киберзащитата на ЕС с екип за бързо реагиране в киберпространството и по-тясното сътрудничество с НАТО, отбелязаха евродепутатите в сряда. В резолюцията за киберотбраната, приета с 476 гласа „за“ срещу 151 „против“ и 36 въздържали се, се отбелязва, че Русия, Китай и Северна Корея, но и недържавни участници, са извършвали злонамерени кибератаки срещу критична инфраструктура в ЕС, участвали в кибершпионаж и ма

Американско дарение за отдел „Киберпрестъпност“ значително ще подобри разследването

13 June 2018 16:49

Дарението ще е от полза както за България, така и за САЩ в борбата им срещу транснационалната киберпрестъпност". Европарламентът заяви с резолюция, че Русия, Китай и Северна Корея са извършвали злонамерени кибератаки в ЕС

Издирван с червена бюлетина на Интерпол се предаде в полицията

10 June 2018 11:38

Издирваният с червена бюлетина на Интерпол М.Г. – обвинен от Специализираната прокуратура като един от ръководителите на организирана престъпна група за разпространение на наркотици (по досъдебно производство от 2015 г.), се предаде в присъствието на адвокат в ГДБОП на 7 юни. Това съобщиха от спецпрокуратурата.

Министър Радев ще председателства Съвета по правосъдие и вътрешни работи

05 June 2018 06:35

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев председателства заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург.

София е домакин на неформална среща на министрите на земеделието на ЕС

05 June 2018 06:25

Комисарят, отговарящ за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган ще вземе участие в неформална среща на министрите на земеделието на ЕС, която се провежда в НДК.

Бойко Борисов се среща с дипломатическите представители на европейските държави

31 May 2018 11:29

Ден след срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, премиерът Бойко Борисов се среща с дипломатическите представители на европейските държави. Посещението е традиционно събитие, което се провежда по време на всички ротационни председателства. Разговорите са от изключителна важност за постигане на желаните цели на Българското председателство, посочват от Министерския съвет.