Регионални

31 май 2018 11:00

Седмица на физическата активност и спорта се провежда в Пловдив

В Пловдив откриха първия в България поп-ъп парк. Атракцията е част от Седмицата на физическата активност и спорта, която се провежда в града. Какви възможности за забавление предлага новото пространство вижте в прякото включване на репортера Галена П...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Рухна част от тролейбусната контактна мрежа в Пловдив

11 August 2018 17:44

За пореден път железа и жици от неизползваемата от години тролейбусна контактна мрежа в Пловдив рухнаха, създавайки очевиден риск за пешеходци и коли, предаде БГНЕС. Този път инцидентът се случи около 14:30 часа днес на колело на бул. "Освобождение" в най-големия пловдивски квартал "Тракия". Неизвестен засега камион, който твърде вероятно няма и да се намери, може би е закачил някъде жиците и е създал сериозен проблем. Наклонени са стълбове, паднали са железа, жиците са увис

Разлято машинно масло затвори Околовръстното в Пловдив

09 August 2018 13:46

От 12:30 ч. днес временно е затворен за движение участъкът на околовръстния път на Пловдив от пътен възел "Пещерско шосе" до кръстовището с пътя между кв. Коматево и с. Първенец, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. Ограничението се въвежда заради разлято значително количество машинно масло от аварирал товарен автомобил. Предприети са действия за почистване на пътното платно. Полицейски служители насочват автомобилите по обходни маршрути.

Ремонт затвори за пет месеца натоварен подлез в Пловдив

08 August 2018 11:31

Пътна блокада в Пловдив - затвориха за ремонт подлеза на ул."Гладстон", който е една от основните връзки в центъра. Реконструкцията му е част от големия проект за преобразяване на площад "Централен". От днес затворен за движение е още един ключов участък - Брезовско шосе. Поредните затворени пътни връзки създадоха напрежение и хаос сред шофьорите в Пловдив.

​Мащабна акция срещу незаконното строителство в Пловдив

06 August 2018 16:13

28 незаконни къщи в центъра на Пловдив ще бъдат съборени от общината. Сградите, които са на територията на Аджисан махала са издигнати върху улици и тротоари. Премахването им е част от мащабните акции срещу незаконното строителство в ромските квартали в Пловдив.

Недоволство в ромска махала в Пловдив заради незаконно сметище

06 August 2018 12:36

Недоволство в една от ромските махали в Пловдив. Причината е незаконно сметище на метри от КАТ-Пловдив.

Почистиха скалите на Дановия хълм от рисунки и свастики

04 August 2018 00:00

Служители на общинската фирма "Чистота" в Пловдив почистиха скалите по склоновете на Дановия хълм /Сахат тепе/ в града от рисунки, свастики и драсканици, съобщиха от фирмата. Така за първи път от години сиенитните скали на тепето са възстановили своя естествен вид. По думите на директора на фирмата Иван Стоянов специализираният екип е вложил много усилия, като до най-големите височини работниците са се изкачвали с вишка. Премахнати си и рисунките на Стойко Гагъмов, потрети на български възрожденци и революционери, по предписание и инструкции как да стане това от Националния институт за недвижимо културно наследство. Стоянов напомня, че почистването на тепето е започнало още през май и е продължило почти два месеца до премахването и на последния щрих от Часовниковата кула. Междувременно обаче вече са се появили и нови драсканици, допълва Иван Стоянов. От "Чистота" съобщиха още, че през последните три месеца са реагирали на над 60 сигнала за нарушение на общинската наредба за управление на отпадъците. Съставени са 17 акта, издадени са 21 фиша за глоба от 10 до 50 лева и 12 констативни протокола с предписания. Като най-чести нарушения посочват нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци и домакинска смет извън специализираните съдове.

Пловдив остана без вода

30 July 2018 09:06

Без капка вода в чешмите са пловдивчани в целия град сутринта в понеделник, предаде БГНЕС от града под тепетата.  В сайта на ВиК има съобщение с по-ранна дата, че в неделя ще се прави планов ремонт на първи етап на Помпена станция "Изток" 1 и жителите на два квартала са предупредени за нарушено водоснабдяване в часовете от 10 до 18. В този период в почивния ден, обаче, водоподаването си беше наред, налягането спадна късно вечерта, а сутринта в първия работен ден на седмицата

Стена на къща в Пловдив рухна заради съседен строеж

29 July 2018 12:06

Строеж на нова жилищна сграда доведе до срутване на част от стена на съседна къща в Пловдив. Няма пострадали. В къщата живее семейство с малко дете, което е прекарало нощта при роднини и тази сутрин също не беше в дома си.

"Изпревари лифта" се завръща на Витоша след 4-годишно прекъсване

29 July 2018 09:45

Спортната инициатива "Изпревари лифта" се завръща днес след 4-годишно прекъсване. Стартът на планинското бягане ще е в 10 ч, на долната станция на лифта "Бай Кръстьо" в Драгалевци. Как ще протече изкачването - вижте подробностите от прякото включване на Мина Петрова!

Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив с искане за нов закон

25 July 2018 11:55

Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив. Те се събраха тази сутрин пред сградата на Областната управа, за да поискат нов закон за хората с увреждания, който да е от полза за всички, а не само за една определена група нуждаещи се. Присъстващите настояха да се спре разделението между тях и да се започнат реални преговори и изпълнение на поетите от правителството ангажименти.