Регионални

01 юни 2018 16:27

Спортни прояви във Видин за 1 юни

За трета поредна година Лайънс клуб, съвместно с Община Видин организират спортен празник по случай 1 юни -Международен ден на детето. Той се проведе в Крайдунавския парк, под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“. Инициативите - м...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Свободен достъп до музеите в община Видин от 21 до 23 септември

20 September 2018 13:40

С тази инициатива Община Видин се присъединява към Европейските дни на наследството, които се организират съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В периода от 21 до 23 септември ще бъдат отворени за посетители вратите на средновековната крепост “Баба Вида” и музей „Конака”, от 9:30 ч. до 17:00 ч, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Община Видин става част от кампанията „Европейска седмица на мобилността”

18 September 2018 14:00

За пореден път Община Видин се присъединява към инициативата „Европейска седмица на мобилността”, която се провежда в периода 16-22 септември. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. Във връзка с това на 20 септември в редица училища и детски градини ще се проведат игри и състезания, съобразени с възрастта на децата.

Спортуването - сам или групово?

16 September 2018 18:01

Физическите упражнения носят ползи за тялото и духа, но практикуването на групов спорт предлага и други предимства, които самостоятелната физическа активност не може да донесе, твърди сайтът Aplus. Спортуването носи всички физически ползи от физическите упражнения, но предоставя и някои психологически предимства, които ги няма при индивидуалната тренировка.   При групова тренировка човек се мотивира по-добре, физически натоварва правилно, защото гледа останалите и треньора, напредва устойчиво в усвояването на упражненията, развива екипното мислене и социалните си умения да се съобразява с другите и тяхното темпо и характери.   При физическа активност се свобождават редица химикали, които подобряват функциите на костите, мозъка, кръвта, мускулите и храносмилането. Когато тази дейност е част от редовен спорт, налице е една допълнителна полза от съсредоточаването, следването на цели и натоварването. {cbrelatedarticle count="2" /} Има хора, които обичат спорта и такива, които ги мързи. Някои гледат на спорта като на загуба на време. И а тях колективното трениране е по-добър вариант. На първо време просто ще ги е срам от другите, че не напредват например, което може и да е стимул. За други е причина да се откажат. Но при индивидуалното трениран сам си си треньор и ментор, за което трябва повече воля и мотивация. В отборния спорт, отборът разчитат на теб, дори да е само групов спорт, другите те гледат, треньорът те следи, ти самият искаш да имаш принос в победата на групата си. Много хора обаче следят своя любим отбор извън рамките на тези големи първенства, празнуват неговите победи и преживяват неговите поражения. {cbrelatedarticle count="2" /} Родителите често подтикват децата към спорта, за да подобрят социалните им умения и физическата им активност, но възрастните също могат да се възползват от екипния спорт. Дори и да не сте в състояние да възобновите практикуването на спорта от гимназията, защото коленете ви болят, никога не е твърде късно да опитате нещо ново - фитнес, туризъм, обикновено ходене в парка, джогинг за хората в добро здраве, баскетбол на открито, каране на велосипед, трениране на уредите в парка или груповите занимания в някой спортен клуб до вас. Само защото сте играли волейбол в гимназията, не означава, че не може да станете колоездач сега. Опитайте!здравефитнесспортгрупов спорт

Монтираха съоръженията на новата скейтборд площадка във Видин

15 September 2018 15:00

Както кметът на Община Видин Огнян Ценков обеща, още това лято видинските деца ще могат да се радват на готовата скейтборд площадка, която се намира в Крайдунавския парк, зад паметника на Свободата. През месец юли бе направен ремонт на предвидената за нея площ, а по-късно на среща в Общината децата, които са инициатори за изграждането й, обсъдиха какви точно да бъдат съоръженията.

Започват ремонти във видинските СУ "Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“

13 September 2018 11:25

Община Видин постави началото на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.Във връзка с това бе организирана пресконференция, която се проведе в залата на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на Общината.

Община Видин се включва и в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно”

12 September 2018 11:40

Инициативата ще се проведе на 15 септември в цялата страна. Заявените от институциите и гражданите места за почистване в град Видин са: Крайдунавски парк - в участъка от Колодрума до плаж “Баба Вида”, парк “Владикина бахча”, парк “Нора Пизанти”, парк “Рова” - участък от ул. ”Антон Страшимиров” до ул. ”Михаил III Шишман”, зелена площ на кръстовището на ул. „Широка” и ул. „Христо Ботев”, детски площадки в жилищните квартали, както и селища на територията на Община Видин.

Видин се включи в инициативата "Системата ни убива" с една протестираща майка

08 September 2018 08:45

Майка на дете с увреждания във Видин се включи в националния протест под надслов "Системата ни убива". Майките, обединени от инициативата, искат законови промени, с които да се гарантира достоен живот на децата им. Мариана Павлова е човекът, който е решил да протестира във Видин. Тя ще протестира всеки ден от 10.00 до 11.00 часа пред бившия магазин "Валентина" в центъра на града, включвайки се в националното протестното движение "Системата ни убива": "Един д

Стартира велопреходът "Дунав Ултра 2018"

07 September 2018 12:30

Събитието се провежда за пета поредна година и за първи път началото му бе дадено от гр. Видин. Над 30 участници в колоездачния преход се събраха за кратка церемония рано тази сутрин пред Стамбол капия, съобщават от Община Видин.

Първи турнир по кросфит се проведе в Стара Загора

05 September 2018 15:17

Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и възпитаници на Спортното училище „Тодор Каблешков“ мериха сили днес в  Открит турнир по Кросфит Стара Загора 2018, който се проведе ...

Институциите във Видин с общи действия срещу употребата на наркотици в училищата

05 September 2018 10:10

В Община Видин се проведе работна среща за координиране на действията на институциите, работещи по проблемите, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества, организирана от Общинския съвет по наркотичните вещества, съобщава vidin.bg. На нея присъстваха Анжело Методиев – заместник областен управител на Област Видин, Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието, Венци Пасков – заместник-кмет на Община Видин, представители на Областната дирекция на МВР – Видин, на отдел „Закрила на детето“, на Районен съд – Кула, на видински училища.