Регионални

01 юни 2018 16:27

Спортни прояви във Видин за 1 юни

За трета поредна година Лайънс клуб, съвместно с Община Видин организират спортен празник по случай 1 юни -Международен ден на детето. Той се проведе в Крайдунавския парк, под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“. Инициативите - м...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Видин: Населените места в общината са почистени и проходими след първия сняг

19 November 2018 12:00

Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха в готовност за посрещане на първия за годината снеговалеж вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Строят нова детска градина във видинското село Бело поле

17 November 2018 13:30

Първата от десетилетия детска градина в област Видин строят в село с 800 жители. В Бело поле има много млади хора и от местната управа са сигурни, че ще има кой да я посещава. Сегашната е в постройка край селския стадион и заради свлачище скоро ще е опасна. Новата ще е с всички удобства за децата и персонала.

Деца във Видин казаха ”Стоп!” на войната по пътищата

16 November 2018 15:20

Доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, заедно със служители на Районното управление на МВР и Пътна полиция, раздаваха информационни материали тази сутрин във връзка с безопасността на движението на пешеходци и водачи на моторни превозни средства, предаде БНР.

Незаконна сеч в землището на видинското село Срацимирово

16 November 2018 14:00

На 15 ноември горски надзиратели засекли трима мъже, извършващи сеч в землището на село Срацимирово, и сигнализирали в полицията, съобщават от ОД на МВР-Видин.Пристигналите на мястото униформени установили самоличността им – двама видинчани и жител на Новоселци. При последвалата проверка в района била констатирана сеч без редовно писмено позволително. За товарене били подготвени камари с 22 кубика метровки. Иззет е моторния трион, ползван от мъжете. Дървата са оставени на отговорно пазене на горски надзирател. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Седемдесетгодишен мъж загина при пожар във видинското село Калина

16 November 2018 13:20

70-годишен мъж е загинал при пожар в частен имот във видинското село Калина. Сигналът за горящата къща бил получен на 15 ноември в 05.16 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. Към мястото незабавно се насочили екипи на пожарната и полицията. Огнеборци с два автомобила потушили пламъците. При последвалия оглед, под руините било открито тялото на обитателя – самотно живеещ възрастен мъж. Няма данни за умишлен палеж. Причината за пожара е в процес на установяване.Работата по случая продължава, в Районно управление-Видин е образувано досъдебно производство.

Община Видин кандидатства с уникален средновековен фестивал за Годишните награди в туризма

13 November 2018 16:58

Фестивалът „БъдинЪ“, който се организира шест поредни години от Община Видин, е номиниран в Професионални категории, раздел „Иновация“ в конкурса на Министерството на туризма. Той заслужи да участва в надпреварата заради представения нетрадиционен спектакъл - въздушна акробатика от кулите на крепостта „Баба Вида“. Тазгодишното издание на фестивала предложи един по-различен поглед, под мотото „История и иновация”. Уча

Игуменът на Бачковския манастир дари ценна книга на Държавния архив във Видин

08 November 2018 12:00

Архимандрит Самуил, игумен на Бачковския манастир „Успение Богордично” дари на Държавния архив във Видин първото фототипно издание на българското Четвероевангелие на цар Иван Александър от 1356 година, съобщи директорът на архива Светлана Кръстева. Четвероевангелието е една от най-ценните книги от българското минало. През 2017 година то е вписано в международния регистър на ЮНЕСКО в раздела „Паметта на света”. Съхранява се в Британската библиотека в Лондон.

Науката и спортът в Русе се обединяват под мотото - „Здрав дух в здраво тяло“

07 November 2018 11:58

Студенти и преподаватели ще отбележат празника на РУ „Ангел Кънчев“ (12 ноември) с вътрешно първенство – „Русенска универсиада 2018 г.“ Надпреварата е традиционна за русенския храм на Алма матер и ще продължи през целия месец ноември. Фестивалът на физическата култура включва 13 вида спорт – футбол, баскетбол, бадминтон, волейбол, тенис на маса, шахмат, спортно катерене, спортно ориентиране, канадска борба, комбинирана щафета и планина

Започват спортните турнири за „Купа 8 декември“ 2018

06 November 2018 13:49

В периода от 7-ми до 23-ти ноември, студентите от шестте варненски университета ще премерят сили в 7 вида спорт

Във Видин дадоха старт на националния шампионат ралиспринт "Вида 2018"

04 November 2018 15:00

Церемониалният старт на състезанието бе даден пред средновековния замък „Баба Вида”, където от името на Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Венци Пасков поздрави състезателите и организаторите на ралиспринт „Вида 2018”: „Искам да благодаря за отличната организация на всички, вложили усилия за осъществяването на това събитие. Нека се насладим на това дългоочаквано спортно събитие и подкрепим своите фаворити.