Регионални

02 юни 2018 11:17

Рокери от Русе отбелязват Деня на Ботев

По нестандартен начин рокери от Русе отбелязаха Деня на Христо Ботев. Те организираха мото поход "Ботевият устрем"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе

18 June 2018 12:19

От днес и майките на деца с увреждания от Русе излязоха на протест и направиха палатков лагер. Те заявиха, че ще останат там докато не бъде приет Закон за личната помощ.

Дипломати от Европа са посетили област Русе

17 June 2018 22:46

Посланиците в Букурещ на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България са били на посещение в област Русе. Това съобщават от областната управа в крайдунавския град.

Жители на 16 населени места в Русенско протестират срещу лошите пътища

17 June 2018 13:35

Жители на 16 населени места блокираха със жива верига изхода на Кубрат в знак на протест срещу разбитите пътища в района. Основен ремонт на отсечките Кубрат - Русе и Кубрат - Разград не е правен от 30 години, а на места дупките са над 15 сантиметра. Тежките камиони допълнително са увредили настилката, заради трафика има и напукани къщи. От Пътната агенция има уверение, че през есента ще бъдат ремонтирани 9 километра от пътя Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, предаде БНТ.

В Черни Вит отбелязаха 142 г. от гибелта на двама Ботеви четници

16 June 2018 17:19

На 16 юни 2018 г. в местността „Десеткар“ край село Черни Вит се проведе възпоменателно честване по случай 142-та годишнина от героичната гибел на двамата Ботеви четници - капитан Никола Войновски и Илия Пандурски, съобщиха от пресцентъра на Община Тетевен. Всяка година на това място Кметство Черни Вит и Народно читалище "Христо Смирненски 1925 г." организират възпоменателно честване и почитат с едноминутно мълчание саможертвата на героите. Да се преклонят пред бе

Ученици от Враца отново ще тръгнат по стъпките на Христо Ботев

16 June 2018 10:30

Младите родолюбци, които ще спечелят тазгодишната надпревара в конкурса "Най-патриотичен клас”, ще пътуват до местата, свързани с живото и делото на Христо Ботев в Румъния. Те ще имат възможността да посетят училището в Измаил, Украйна, където поетът революционер е преподавал, както и къщата, в която е живял. Стартира гласуването в конкурса, който се провежда за втора година като част от програмата на традиционните "Ботеви дни". Инициативата е под патронажа на кмета Калин Каменов и е посветена на 142-ата годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 години от рождението на Христо Ботев. В тазгодишното издание ще се включат шест участници. Свои материали са предоставили ученици от СУ „Христо Ботев”, ППМГ „Акад. Иван Ценов”, СУ „Никола Войводов”, ПЕГ „Йоан Екзарх” и две кандидатури от СУ „Козма Тричков.

Русенско училище вдига ограда заради гонки в двора

16 June 2018 09:47

Докато децата имат физическо навън, шофьорите на автомобилите дори им свирят, за да не им пречат, разказа директорът

Майки на деца с увреждания излязоха на протест и в Русе

15 June 2018 12:08

В Русе майки излязоха с децата си пред сградата на общината в подкрепа на палатковите лагери в страната. Те се надяват исканията им, залегнали в проектозакона за личната помощ да бъдат удовлетворени. В същото време обаче са категорични, че ако това не се случи, от понеделник излизат на безсрочен протест с палатков лагер.

„Русе Спортува“ превръща Младежкия парк в спортна арена

13 June 2018 17:41

„Ден на предизвикателството – България Спортува 2018“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда

Само за 5 месеца в област Русе са станали над 400 катастрофи

08 June 2018 18:49

Повече от 400 катастрофи са станали в област Русе от януари до края на май. При 107 инцидента има 137 пострадали и 6 загинали. В сравнение със същия период на 2017, ПТП-та и ранените са намалели, но жертвите са се увеличили с една. Най-опасен остава пътят Русе – Бяла. В този участък броят на катастрофите бележи ръст и се отчита увеличаване на пострадалите и загиналите. В същото време се забелязвала тенденция към подобряване на обстановката по пътя за Разград, съобщи началникът

3-метрова ограда вдигат в двора на училище в Русе заради рискови шофьори

05 June 2018 13:50

3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище „Никола Обретенов“ в Русе, за да предпазят учениците от рискови шофьори. Дворът на учебното заведение се е превърнал в писта, където редовно се организират автогонки.