Регионални

04 юни 2018 09:45

И тази година Берковица дари усмивки и подкрепи талантливи деца

Вече 26 години китна Берковица прави света по-добър и красив, защото дарява усмивки, подкрепя талантливите деца и вдъхновява мечтите. А какво по-важно от това да видиш усмивката на едно дете, да го окрилиш и да му кажеш – „Браво, ти можеш!“.На ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Берковица спечели проект за рехабилитация и реконструкция на улици

20 June 2018 13:00

На 14 юни Община Берковица подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на гр. Берковица и на село Бързия, съобщиха от общинската пресслужба.

В Берковица продължава строителството на минералния водопровод

12 June 2018 12:30

Продължава изпълнението на строително-монтажните работи на минералния водопровод. Новината от днес е, че на обекта вече е включен и трети екип, който започва работа от точка 210 в землището на град Берковица в посока границата на землището на с. Бързия. Третият екип също ще полага тръби, както колегите им от останалите два екипа. Другите два екипа продължават работата си по план, съобщават от общинската пресслужба.

Наградиха победителите от ХVII Национален конкурс „Бог е любов“

12 June 2018 11:23

В Стара Загора на тържествена церемония наградиха победителите от ХVII – ия Национален конкурс „Бог е любов“. Той се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката и в него взимат участие ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. Комисия с председател...

Започна фестивалът "Арлекин" във Варна

10 June 2018 10:00

Във Варна започна Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин". Той се организира за седма поредна година от едноименното сдружение "Арлекин" в партньорство с Община Варна и се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката. Шествие с уличен театър откри фестивала. Вижте репортажа на Елена Георгиева и Данил Кираджиев.

И в Берковица забраниха чупенето на клони и брането на липов цвят без разрешение

08 June 2018 17:00

Със Заповед от 5 юни и на основание Закона за лечебните растения и във връзка с Наредбата за осигуряване и поддържане на обществения ред и сигурност на територията на Община Берковица се забранява чупенето на клони и брането на цвят от липи, растящи върху общинска или държавна собственост в град Берковица и населените места на общината, съобщават от общинската пресслужба.

Деца събраха пари от рециклирани отпадъци, за да участват в театрален фестивал

08 June 2018 09:00

Ученици от театралната школа към Обединен детски комплекс в Кюстендил събраха тонове рециклирани отпадъци, за да съберат средства, с които да участват в ученическия театрален фестивал в Русе. В рамките на кампанията наречена „Смет за пътуващ театър" се включиха много хора и институции, които дариха множество рециклиран отпадък за да помогнат на младите театрали.

Община Берковица назначи 17 безработни по проект „Работа“

06 June 2018 11:00

В Община Берковица е създадена заетост за 17 безработни лица по проект „Работа“, информират от пресцентъра на Общината. На 5 юни те подписаха и получиха трудовите си договори в Общинска администрация – Берковица. Хората за ангажирани за срок от 1 година на 8-часов работен ден. Двама от наетите ще работят организационна дейност в ОбА - Берковица. Останалите ще бъдат работници поддръжка в селата Лесковец, Бистрилица, Котеновци, Гаганица, Ягодово, Слатина, Комарево, Бикиловци и 7 човека в Берковица, двама от които ще бъдат пазачи.

Във Враца отвори врати модерна детска Школа за музика, изкуство и чужди езици

02 June 2018 11:40

В Деня на детето, 1-ви юни, беше открита школата Amadeus Arts, в която деца на възраст от три до седем години, ще могат да се занимават с свирене на пияно, рисуване, пеене и изучаване на руски и английски език, или просто да си играят докато родителите им са заети с ангажименти за възрастни. Осъществената идея е на дългогодишната преподавателка по пияно във Враца, Олга Младенова и нейната дъщеря Станислава Нойман, която живее във Виена и не забравя родния си град.

Компостираща инсталация за над 3.7 млн. лв. в Берковица и Вършец

30 May 2018 13:40

Изграждат компостираща инсталация за разделно събирани зелени и биоразградими отпадъци в общините Берковица и Вършец. Договорът бе подписан вчера от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Талантливи деца свирят заедно с оркестъра на Камерна опера в Благоевград

29 May 2018 07:30

Музикантите от Камерна опера Благоевград ще свирят заедно с талантливи деца от областния град и страната. Концертът, в който като солисти участват пианисти и цигулари от детските школи, се провежда за четвърта поредна година и е част от програмата на майските празници. Децата имат многобройни отличия от национални и международни конкурси.