Регионални

04 юни 2018 09:45

И тази година Берковица дари усмивки и подкрепи талантливи деца

Вече 26 години китна Берковица прави света по-добър и красив, защото дарява усмивки, подкрепя талантливите деца и вдъхновява мечтите. А какво по-важно от това да видиш усмивката на едно дете, да го окрилиш и да му кажеш – „Браво, ти можеш!“.На ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

За шеста поредна година в Берковица обявиха конкурс "Клас на годината"

20 September 2018 16:30

Инициативата се организира за четвърта поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Община Берковица. В надпреварата могат да участват ученици от V до XI клас. За включване в конкурса всеки желаещ клас чрез класния си ръководител изразява писмено своето желание. Кандидатите попълват заявления по образец, съобщиха от Община Берковица.

813 доброволци почистваха община Берковица в деня на националната кампания

18 September 2018 11:25

Усилената работа по реализацията на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ даде добри резултати в Община Берковица. 813 души от цялата община се включиха в инициативата. Почистени бяха над 39 нерегламентирани сметища, информират от пресцентъра на Общината.

В Берковица са санирани и ремонтирани 17 сгради

14 September 2018 14:00

Община Берковица изпълнява сега проекти за саниране на десет жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската пресслужба.Ремонтните дейности са на обща стойност над 3 милиона лева. Те предвиждат подмяна на дограма и покриви, направа на външна изолация, вътрешни ремонти в общите части на блоковете, подмяна на осветление, изграждане на мълниезащитни инсталации, облагородяване на пространства около сградите и т.н.

Читалището в берковското с. Боровци спечели проект за закупуване на нови книги

12 September 2018 11:20

Народно читалище „Развитие-1927”, с. Боровци спечели проект към Министерството на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информация” за закупуване на нови книги на стойност 1683 лева, съобщават от пресцентъра на Община Берковица.

Социалният патронаж в Берковица се сдоби с професионално кухненско оборудване

11 September 2018 11:15

На база реализиране на проект „Модернизиране на кухненско оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж – гр. Берковица“ в социалното заведение се подобри качеството на предлаганите услуги, информират от Общината.

Връчиха годишните награди за изключителен принос към Община Берковица за 2018 г.

10 September 2018 11:30

По традиция на 8 септември - Рождество на Пресвета Богородица, берковчани честват Деня на града. Програмата в празничния ден започна с тържествени приветствия на официалните лица, пише berkovitsa.bg. Гости на събитието бяха представител на Видинска Света митрополия, депутатите от Област Монтана – д-р Илиян Тимчев, Атанас Костадинов и Димитър Аврамов, ръководството на Община Берковица и гости от побратимени сръбски градове. Кметът инж. Милчо Доцов поздрави всички жители и гости на града. Той направи равносметка на извършеното до момента от началото на мандата си.

В Берковица обявяват и награждават победителите в два детски конкурса

04 September 2018 15:20

Обявяването и награждаването на победителите в конкурсите „Моята Берковица“ и „Клас на годината“ ще се състои днес, 4 септември, във фоайето на НЧ „Иван Вазов 1872“. Проявата е част от програмата за празника на града и на него се очаква да присъстват над 100 деца, учители, директори на училища, общественици, гости и родители. Организатор и на двата конкурса е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица, съобщават от общинската пресслужба.

Футболен турнир за жени се проведе в Берковица

04 September 2018 11:40

Турнир по женски футбол се проведе в Берковица. Събитието е организирано от ФК „Васберк Лейдис“ със съдействието на Община Берковица. Първенци станаха момичетата от ЛП „Суперспорт“, които са и многократни шампиони на България. Домакините от от ФК „Васберк Лейдис“ заеха второто място. Участие са взели и две формации на „Атлетико“- Монтана, съобщават от Община Берковица.

Тази събота Берковица посреща над 600 самодейци за „Балканът пее и танцува“

31 August 2018 15:09

Тази събота и неделя в Берковица ще се проведе традиционният фолклорен фестивал „Балканът пее и танцува“. Надиграването и надпяването ще започне в 10:30 часа в Градската градина. Участниците, които тази година ще бъдат над 600, ще дефилират в центъра на Берковица, информират от община Берковица.

Кметът на Вършец издаде заповед срещу шумните соарета на открито

30 August 2018 15:14

Във връзка с зачестилите сватби и тържества на открито, вчера кметът на Вършец издаде Заповед № 509. С нея инж. Иван Лазаров забрани озвучаването на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство.