Регионални

04 юни 2018 14:00

Стартира търгът за избор на строителен надзор за пътя Мездра-Ботевград

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществената поръчка за избор на строителен надзор при допълнителното проектиране и строителството на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Отсечката е разделена на два лота. Кандидатите за надзор на...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мъж от Зли дол е в мездренския арест за кражба на 3000 лв. от къща в Зверино

20 September 2018 11:00

На 19-ти септември, в РУ - Мездра е получено съобщение за липса на 3 000 лева от частен дом в село Зверино. След бързи оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия на полицейските служители е установено, че съпричастен към кражбата е 29-годишен мъж от село Зли дол, общ. Мездра. Част от парите са намерени и иззети. Мъжът е задържан в РУ Мездра. Образувано е бързо производство.

Учредиха пенсионерски клуб в мездренското Старо село

19 September 2018 16:30

Пенсионерски клуб „Детелина“ бе учреден в село Старо село на 18 септември. В новоучредения клуб членуват 25 жители на на селото, които ще имат вече къде да се събират в добри и лоши дни. Новият клуб се помещава в бившето училище и бе осветен от отец Цветан, съобщава общинското пресаташе.

Представители на БДЖ подкрепиха началото на дуалното обучение в Мездра

19 September 2018 09:00

На 17-и септември представители на ръководния екип на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД присъстваха на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Мездра, съобщиха от пресцентъра на националния превозвач.

И Мездра се включи в кампанията "Да изчистим България заедно"

18 September 2018 09:37

Близо 27 тона отпадъци са събрани в гр. Мездра и в съставните селата от общината в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно". По традиция част от Общинска администрация също даде своя принос в борбата с битовите отпадъци. Общинските служители почистваха в Алеята на кестените, в района на Автогарата, стария пазар, бирената фабрика, бившата текстилна фабрика и по стария път за Моравица. Положените усилия дадоха резултат - 106 чувала, пълни с пластмасови и битови отпадъци, похвалиха се от Община Мездра.

Родители отказаха да пуснат децата си на училище заради лош път

17 September 2018 18:02

Родители блокираха пътя между общините Кирково и Крумовград в района на село Пашинци и отказаха да пуснат децата на училище. Протестът им е заради лошото състояние на шосето, което е част от републиканската мрежа. Заради него над 150 деца тази сутрин не влязоха в класните стаи. Така учебната година в село Токачка не беше открита, а в село Тихомир са отсъствали над 1/3 от учениците. Протестиращите настояват за спешни мерки и заплашват с блокада на международния път за Гърция през прохода Маказа.

Над 420 ученици влязоха в класните стаи в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра

17 September 2018 11:21

Навръх големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов официално беше открита новата учебна година в най-голямото учебно заведение в община Мездра - градското Средно училище "Иван Вазов". По този повод тематична програма изнесоха възпитаници на Детска градина "Роза" и ученици от мездренската гимназия, сред които танцьори от паралелката по хореография и талантливата млада певица - второкласничката Елизабет Виталиева.

АПИ не е водила разговори с депутати за пътищата

16 September 2018 11:44

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и др. републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км. Информацията трябва да бъде и обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

14 September 2018 16:00

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приключване на ремонта.Трафикът по пътя Враца – Монтана продължава да се насочва по обходни маршрути.

Протестиращи блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян

14 September 2018 11:12

Десетки жители на родопската община Лъки, хора от Асеновград, Смолян, Хасково и Пловдив и от селата Загражден и Давидково блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян на разклона за Кръстова гора.

Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия

14 September 2018 09:00

Професионалната гимназия "Алеко Констрантинов" в Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия. В двудневния семинар участват 20 майстори кулинари от Мездра, Враца, Правец и от сръбските градове Лесковац, Лебане и Власотинце. Тренингът е част от дейностите по проекта "Българо-Сръбско Гурме Влак" ("Бугарско-Српски Гурмански Воз"), който се реализира от учебното заведение в партньорство с Висшето бизнес училище (Висока пословна школа струковних студија) в Лесковац.