Регионални

04 юни 2018 14:00

Стартира търгът за избор на строителен надзор за пътя Мездра-Ботевград

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществената поръчка за избор на строителен надзор при допълнителното проектиране и строителството на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Отсечката е разделена на два лота. Кандидатите за надзор на...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обновяват над 460 км републикански пътища от втори и трети клас

20 November 2018 16:45

Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането на модерна и безопасна инфраструктура е приоритет на правителството. Това е една от мерките, които се предприемат от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ за намаляване на броя на загинали при пътно-транспортни произшествия. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, съобщиха от ведомството.

Девет доброволци от Община Мездра преминаха курс за реакция при наводнения

20 November 2018 14:20

Девет души от община Мездра се включиха в обучение на тема „Теоретична и практическа подготовка на доброволци, за реакция при наводнения и последващи кризи“. Тридневното обучение се проведе на тренировъчната площадка на Център за професионална квалификация към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/ – Монтана, съобщават от общинската пресслужба.

Нови придобивки за децата от Социалния комплекс в Мездра

19 November 2018 16:00

Ново дарение получиха Комплексът за деца и лица с увреждания в Мездра. Благодарение на труда и настойчивостта на директора на комплекса Диана Вутова, потребителите на услугите се радват на нови придобивки ежеседмично. Последното постъпило дарение е теглилка с ръстомер и детски играчки, от дарители от Варна.По-рано центърът получи също перална машина, кани за филтриране на вода и 6 броя филтри, както и 4 зимни гуми за нуждите на микробус, собственост на комплекса.

12 населени места в община Мездра са без ток

19 November 2018 11:00

Първият сняг нанесе тежки поражения на електрическата мрежа в мездренско. 12 села са без ток, 6 села и част от гр. Мездра са частично без електричество. Това е информация от тази сутрин, съобщават от общинска администрация в железничарския град. Причина за аварията са скъсани електропроводи. Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на повредите. Всички улици в града са почистени, служителите от фирма„Чистота“ работят още от неделя веч

11 златни сватби в Мездра в Деня на християнското семейство

17 November 2018 15:00

В Деня на християнското семейство – 21 ноември, за първи път 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот. Инициативата е на общинската администрация, съобщават от общинската пресслужба.

РУО - Враца проведе в Мездра работна среща на тема: "Добротата не е ретро"

17 November 2018 09:00

Регионалното управление по образованието - Враца проведе работна среща в мездренското Средно училище "Иван Вазов" на директорите и педагогическите специалисти от общините Мездра и Роман на тема "Добротата не е ретро". Форумът бе тематично обвързан с Международния ден на толерантността - 16 ноември.

Обявиха обществени поръчки за надзор при ремонта на пътя Мездра-Ботевград

16 November 2018 09:17

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за строителен надзор при изграждането на 33 км от път I-1 Мездра - Ботевград. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 часа на 10 януари 2019 г., съобщават от пресцентъра на пътната агенция.

Водата в Мездра е годна за пиене

15 November 2018 14:11

Питейните води от централното водоснабдяване на град Мездра съответстват на изискванията за качествата на водата, предназначена за питейно-битови цели, съобщават от РЗИ – Враца. Информацията е потвърдена от получено писмо в Община Мездра, подписано от директора на РЗИ- Враца д-р Орлин Димитров. От здравната инспекция уточняват,че проверката и изследването на водата  е провокирано от сигнал на граждани и разпореждане на кмета на Община Мездра инж. Генади Събков на 5 ноември т

Завърши ремонтът на моста при 9-ти км на АМ „Хемус“

14 November 2018 23:00

Завърши ремонтът на дилатационните фуги на мостовото съоръжение при 9-ти км на АМ „Хемус“, в района на с. Яна. Движението се осъществява без ограничения и в двете платна. По време на възстановителните дейности, които започнаха през септември т. г., трафикът преминаваше двупосочно в едно платно. Продължават ремонтните работи на долното строене на 5 виадукта на АМ „Хемус“ - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). Пътноподдържащите фирми работят максимално мобилизирано, за да завършат предвидените дейности най-късно до средата на декември. Ремонтните дейности на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно. За улеснение на трафика в ремонтираните участъци там, където е възможно в последния работен ден от седмицата - петък, има две летни за пътуване в посока София - Варна, а в неделя, когато хората се прибират има две ленти към София. Поради извършващите се ремонтни дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

14 November 2018 16:55

БСП внесе за втори път искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за независима проверка на магистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.