Регионални

05 юни 2018 13:50

3-метрова ограда вдигат в двора на училище в Русе заради рискови шофьори

3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище „Никола Обретенов“ в Русе, за да предпазят учениците от рискови шофьори. Дворът на учебното заведение се е превърнал в писта, където редовно се организират автогонки....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нарушения при билкозаготвителите в Русе и Разград

21 June 2018 07:55

Експертите на РИОСВ – Русе са установили за една седмица сериозни нарушения на билкозаготвители, извършващи дейност в областите Русе и Разград. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе. Проверките са извършени по план и във връзка с множество постъпили сигнали, в т.ч. и от държавни институции, за нерегламентирано добиване на големи количества липов цвят и унищожаване на дървесни видове. В град Кубрат билкозаготвител е съхранявал на регистрира

Живи статуи пресъздадоха забравените занаяти на Париж в центъра на Русе

21 June 2018 07:49

Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър. Със своите мини спектакли актьорите от румънския театър „Маска" показаха някои от забравените френски занаяти и впечатлиха публиката с изразителния си грим и ефектни костюми.

Започват летни ремонти в 12 училища във Варна

20 June 2018 13:14

Общата стойност на планираните ремонти е 285 000 лв. от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. - капиталови разходи от бюджета на дирекция "Образование и младежки дейности"

Новият покрит базар на централния русенски пазар ще е готов през септември

20 June 2018 12:15

Започна изграждането на модерна сграда на централния пазар в Русе на мястото на съборените стари складове. Тя ще се превърне в покрит базар за промишлени стоки. По този начин ще се привлекат повече наематели и ще се подобри визията на най-голямото тържище в града. Новият базар ще бъде изграден с 300 хил. лв. собствени средства на дружество „Общински пазари” и ще е готов през септември.

Новопостроено училище във Варна се руши

19 June 2018 11:42

Ново училище във Варна вече шест месеца стои празно, защото е обявено за опасно. Експертиза е доказала, че сградата има конструктивни нарушения и може да се срути. Към момента обаче ремонт още не е започнал, а от средата на миналата учебна година децата учат в други училища.

Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе

18 June 2018 12:19

От днес и майките на деца с увреждания от Русе излязоха на протест и направиха палатков лагер. Те заявиха, че ще останат там докато не бъде приет Закон за личната помощ.

Дипломати от Европа са посетили област Русе

17 June 2018 22:46

Посланиците в Букурещ на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България са били на посещение в област Русе. Това съобщават от областната управа в крайдунавския град.

Жители на 16 населени места в Русенско протестират срещу лошите пътища

17 June 2018 13:35

Жители на 16 населени места блокираха със жива верига изхода на Кубрат в знак на протест срещу разбитите пътища в района. Основен ремонт на отсечките Кубрат - Русе и Кубрат - Разград не е правен от 30 години, а на места дупките са над 15 сантиметра. Тежките камиони допълнително са увредили настилката, заради трафика има и напукани къщи. От Пътната агенция има уверение, че през есента ще бъдат ремонтирани 9 километра от пътя Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, предаде БНТ.

Русенско училище вдига ограда заради гонки в двора

16 June 2018 09:47

Докато децата имат физическо навън, шофьорите на автомобилите дори им свирят, за да не им пречат, разказа директорът

Майки на деца с увреждания излязоха на протест и в Русе

15 June 2018 12:08

В Русе майки излязоха с децата си пред сградата на общината в подкрепа на палатковите лагери в страната. Те се надяват исканията им, залегнали в проектозакона за личната помощ да бъдат удовлетворени. В същото време обаче са категорични, че ако това не се случи, от понеделник излизат на безсрочен протест с палатков лагер.