Регионални

06 юни 2018 09:30

Валери Симеонов иска култовите заведения по южния плаж на Слънчев бряг да бъдат съборени до дни

Събарянето трябва да стане в дни. Юридически това са огромни незаконни строежи, това са НДК-та по плажа. Сигурен съм, че собствениците на тези обекти доброволно ще си ги премахнат, защото те са публично известни фигури. Това стана ясно от думите на в...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори

15 October 2018 18:43

Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори - това каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно. Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва, уточни Симеонов.

Симеонов: Българската полиция действа много бързо, за разлика от тази в Германия

11 October 2018 20:20

Българската полиция е действала много бързо, но е чакала часове наред германските си колеги да заловят убиеца на журналистката в Русе, твърди вицепремиерът Валери Симеонов. „Мога да ви дам само един конкретен пример, който не е известен на обществото. Но тъй като по стечение на обстоятелствата работното ми място е съвсем близо до най-високите етажи на властта, мога да ви кажа, че на вашите колеги, г-н Хаджиев (директорът на ОДМВР - Стара Загора Георги Хаджиев – бел. Ред.), о

Валери Симеонов: Не бива да се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР

08 October 2018 08:26

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, призова вицепремиерът Валери Симеонов. Според него всички кадрови промени трябва да се обсъдят с коалиционните партньори.

Валери Симеонов: Туристическият сезон беше добър

21 September 2018 22:53

Туристическият сезон беше добър, а бизнесът е с 500 милиона лева оборот повече. Това заяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, след работна среща със представители на туристическия бизнес, държавната администрация и кметовете от курортните градчета по Южното Черноморие.

Валери Симеонов до НСО: Колко струва охраната на Доган

18 September 2018 08:01

"Днес отправих въпрос към НСО на какво основание, колко пари са изразходвани и колко души са ангажирани за охраната на частното лице - бизнесмен Ахмед Доган". Това написа вицепремиерът Валери Симеонов във страницата си във Фейсбук. Той дори и сподели снимка на официалното запитване, което е отправил до НСО. Част от въпросите на Симеонов са от колко години се осъществява охраната на Доган и има ли съществена опасност за живота му, с която да се оправдават разходите. Ето и питането до НСО:

Валери Симеонов ще открие осмия общоукраински български събор

14 September 2018 11:35

В него ще вземат участие представители на българската и украинската официална власт и българската диаспора от Украйна, Молдова, България и други страни

Валери Симеонов: Ще приемем предложенията за нови министри

10 September 2018 18:39

Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението на проблемите в секторите им, което не е в полза на изпълняването на програмата на правителството - това заяви в студиото на „Още от деня“ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той допълни, че макар партията му да е против оставките на тримата министри Радев, Нанков и Московски, подадени заради тежката автобусна катастрофа край Своге, ще подкрепи предложенията за нови министри на техните постове.

Волен Сидеров смята, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка

03 September 2018 19:10

Коалиционният съвет трябва да се произнесе за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, защото той нарушава работата на коалицията, каза пред журналисти в МС председателят на партия "Атака" и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

НФСБ остава във властта, но обвини Борисов, че управлява еднолично (ВИДЕО)

03 September 2018 12:02

НФСБ остава във властта, но ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това заяви председателят на партията Валери Симеонов на брифинг. "Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения", з

Сидеров към Симеонов: Като не ти харесва - излизай в опозиция, поведи партизанска война

03 September 2018 08:18

"Коалицията може да продължи и без НФСБ. Няма нарушена комуникация в коалицията, има радини вълнения и държание като ощипана мома от НФСБ" Това заяви тази сутрин водачът на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред бТВ. И за пореден път застана срещу партньора си в обединението и вицепремиер Валери Симеонов. Неговата партия вчера обяви, че е против "едноличното управление на Бойко Борисов по отношение на кадрите", изразявайки несъгласие с оставката на тримата министри Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Според НФСБ има нарушение на управленското споразумение, защото смяната на министри не е била консултирана в коалиционния съвет.  Депутатите на Симеонов ще гласуват против тези оставки. НФСБ "против" трите оставки и "едноличния стил на управление на Борисов"   По думите на Сидеров вицепремиерът Симеонов се държи "недопустимо" и ако някой нарушава коалиционното споразумение с ГЕРБ - това е самият той:    "Не може да си вицепремиер в едно правителство и да говориш подобни неща. Какво правиш в това правителство? Като не ти харесва - излизай, ставай опозиция, ако искаш – поведи партизанска война и го сваляй." Сидеров определени твърденията на партньора си от НФСБ като "неверни, провокативни, изнудване или предотвратяване на някаква лоша новина за самия вицепремиера".   "Аз чувам, че за постове се настоява... ", хвърли обвинение лидерът на "Атака" и обяви, че има назначения на хора по настояване на Симеонов в управлението, които също не били консултирани с останалите партньори в "Обединени партиоти".  На въпрос има ли основание да се поиска оставката на самия Симеонов като вицепремиер, Сидеров обяви:    "Не правя призив, защото не съм рушител. С някого може да съм се карал и да съм се бил, но след като сме си стиснали ръцете – да се разбираме по мъжки.    "Винаги може да се намери нещо, за което да се поиска оставка." Сидеров припомни "титаничната битка", която Симеонов води срещу министърката на туризма Николина Ангелкова, срещу която беше подал и сигнал в прокуратурата. Държавното обвинение обаче е обявило, че няма никакви данни за престъпление.    "Кой ще носи отговорността за това? Не можеш да слагаш черен печат на хората и да не си носиш отговорността след това", категоричен бе Сидеров.  Според водача на "Атака" няма как да има нарушена комуникация в управлението, след като и Симеонов, и другият вицепремиер от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов всяка сряда се виждат с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. А кабинетът на Симеонов дори е до този на министър-председателя.    За трите министерски оставки Сидеров заяви, че са "волеизявление" и е имало "обществено очакване" да бъдат подадени след трагедията в Своге. Новите лица обаче ще се консултират във формат "ГЕРБ-"Обединени патриоти".    Срещата на коалиционния съвет е днес вечерта, след като Бойко Борисов се прибере от посещение в Черна гора.