България

06 юни 2018 12:39

Евакуираха блок в Ботевград, вероятно има връзка с убийството на Пелов

В Ботевград е бил евакуиран цял жилищен блок. По непотвърдена информация в един от апартаментите са открити боеприпаси. Канал 3 съобщи, че в този блок живее приятелката на пострадалия при снощната престрелка в центъра на града Марио Пенчев. В града и...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

12 души са в ареста в Ботевград за съпротива и неподчинение на полицията

04 November 2018 12:01

Към 22.30 часа в събота жандармерията се отзовава на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в с. Врачеш

Разследват случаи с простреляни коне в землището на ботевградското с. Калугерово

03 November 2018 11:18

Служители на полицията в Ботевград и Правец разследват случаи с простреляни коне. Около 9:00 часа на 1 ноември в Районното управление на МВР в Ботевград е получен сигнал от жител на Правец за умъртвени свободно пуснати коне в местността "Рудешки дол". При извършения оглед на местопроизшествието, в присъствието на ветеринарен лекар, са установени два мъртви коня и още два с прострелни рани в областта на корема.

Община Ботевград ще строи хотел и тренировъчна зала до "Арена"

10 October 2018 11:55

Хотел и тренировъчна зала към откритата преди четири години „Арена Ботевград“ смята да построи местната администрация. Към момента в напълно завършената и функционираща по предназначение зала „Арена Ботевград” се провеждат основно състезания и тренировки по волейбол и баскетбол. В залата се организират концерти и други мероприятия. За краткото време, изминало от нейното завършване, сградата е превърната в център на културния и спортния живот за града и н

В Ботевград предадоха над 500 кг капачки за кампанията "Капачки за бъдеще"

02 October 2018 15:10

Над 500 кг капачки бяха предадени в кампанията "Капачки за бъдеще", съобщава Галя Дикова, съорганизатор на инициативата в Ботевград. "Помогнахме и с транспорта на още капачки, събрани до Националния стадион да достигнат до мястото за рециклиране" добавя Галя.

Ботевград е домакин на 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави

25 September 2018 14:00

От 28-ми до 30-ти септември Ботевград ще бъде домакин на „Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави“. Градът ще бъде домакин на събитието за 35-та година, като по традиция на дефилето ще присъстват състави от цялата страна. Организатори на културното събитие са Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, съобщават от общинската пресслужба.

В Ботевград започнаха безплатни профилактични прегледи на пенсионери

13 September 2018 15:40

233 жители на община Ботевград в пенсионна възраст ще преминат през пакет безплатни профилактични прегледи по програмата за обезщетения и помощи на организации и граждани, приета с бюджета на Община Ботевград за 2018 г., съобщава botevgrad.com.В периода от 10 до 24 септември, записалите се, ще бъдат прегледани по предварителен график от лекари специалисти към МБАЛ - Ботевград. Най-много лица са изявили желание за преглед от офталмолог и невролог- съответно 54 и 47. 41 пенсионери ще бъдат консултирани от специалист вътрешни болести, 32 от гастроентеролог, 30 от уролог, 25 от АГ специалист и 4 от хирург.

Скаутски игри за децата през Европейската седмица на мобилността в Ботевград

11 September 2018 16:18

За поредна година Oбщина Ботевград ще се включи в Европейската седмица на мобилността – „Комбинирай, движи се“, която ще се проведе от 16-ти до 22-ри септември.

Ципов: Очаквам скоро да заловим Колев

02 July 2018 11:50

"Очаквам скоро да заловим избягалия от Софийския затвор рецидивист Радослав Колев", каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред Канал 3. Гостът в студиото припомни за бързото залавяне на избягалия ученик във Враца. „Когато се работи целенасочено, рано или късно има резултати и те ще са видими. Но не и когато се спекулира, за да се всява страх в българското общество”, посочи още той. „Със сигурност има още какво да се желае и да се подобри. На първо място трябва да увеличим т. нар. мобилни екипи. Към момента сме ги увеличили на 600, които обикалят по населените места и събират сигнали", каза Ципов.

Спецакция в Ботевград - задържан е синът на Пелов

26 June 2018 20:50

Задържани са братята Тодор и Борис Ерменкови

След боя между полицаи и роми в Ботевград - обвинения в полицейско насилие (ВИДЕО)

26 June 2018 08:00

Събота вечер (23 юни), ромският квартал „Саранск” в Ботевград – рожден ден, веселба, много шум и викната полиция. Задържани са шестима души – петима мъже и една жена, като всички са с обвинения за хулиганство. Сред задържаните има двама души с десетки присъди – 18 и 16 съответно. Трети от арестуваните е с 6 присъди. Цялата случка се развива като страхотно меле – полицаите са замеряни с всякакви предмети, а всичко се вижда от запис на о