България

06 юни 2018 14:27

Симеонов даде Ангелкова на прокурор

"Изпратих сигнал до Главния Прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг ...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сидеров: Нямах идея да се карам със Симеонов, а да сме тандем на евроизборите

17 October 2018 19:15

Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново. Така лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира в предаването "Още от деня" решението на партията на Валери Симеонов НФСБ да свали доверието си от него.

Валери Симеонов: Не е изключено да напуснем коалицията "Обединени патриоти"

17 October 2018 17:35

Като най-вероятна причина за поведението на Сидеров лидерът на НФСБ посочи факта, че няма да се изпълни желанието му да води листата на патриотите за изборите за Европейския парламент

Николина Ангелкова: За цялото лято са подадени само 2 жалби за шум в хотелите

15 October 2018 19:30

За цялото лято има подадени само 2 официални жалби срещу шум в български хотели. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, след срещата с бранша за отчитане на резултатите от летния сезон. Стана ясно и че системата за туристическа информация, която ще свърже хотелите с НАП и данъчните ще заработи от догодина. В момента туристическото министерство изгражда и система за лицево разпознаване, която ще служи в улеснение на бранша при различни административни дейности.

Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори

15 October 2018 18:43

Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори - това каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно. Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва, уточни Симеонов.

Симеонов: Българската полиция действа много бързо, за разлика от тази в Германия

11 October 2018 20:20

Българската полиция е действала много бързо, но е чакала часове наред германските си колеги да заловят убиеца на журналистката в Русе, твърди вицепремиерът Валери Симеонов. „Мога да ви дам само един конкретен пример, който не е известен на обществото. Но тъй като по стечение на обстоятелствата работното ми място е съвсем близо до най-високите етажи на властта, мога да ви кажа, че на вашите колеги, г-н Хаджиев (директорът на ОДМВР - Стара Загора Георги Хаджиев – бел. Ред.), о

Ангелкова се срещна с инвеститори и представители на туризма в Саудитска Арабия

09 October 2018 18:23

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с инвеститори от Саудитска Арабия и представители на Националния туристически комитет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Домакин на дискусията в Рияд бе д-р Сауд Ал Масхари, генерален секретар на Съвета на саудитските камари. Българският министър е на работно посещение в страната по покана на Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд – принц на кралството и председател на Комисията по тур

Валери Симеонов: Не бива да се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР

08 October 2018 08:26

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, призова вицепремиерът Валери Симеонов. Според него всички кадрови промени трябва да се обсъдят с коалиционните партньори.

Валери Симеонов: Туристическият сезон беше добър

21 September 2018 22:53

Туристическият сезон беше добър, а бизнесът е с 500 милиона лева оборот повече. Това заяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, след работна среща със представители на туристическия бизнес, държавната администрация и кметовете от курортните градчета по Южното Черноморие.

Валери Симеонов до НСО: Колко струва охраната на Доган

18 September 2018 08:01

"Днес отправих въпрос към НСО на какво основание, колко пари са изразходвани и колко души са ангажирани за охраната на частното лице - бизнесмен Ахмед Доган". Това написа вицепремиерът Валери Симеонов във страницата си във Фейсбук. Той дори и сподели снимка на официалното запитване, което е отправил до НСО. Част от въпросите на Симеонов са от колко години се осъществява охраната на Доган и има ли съществена опасност за живота му, с която да се оправдават разходите. Ето и питането до НСО:

Ангелкова: Не знам да са водени разговори за моето оттегляне от поста

17 September 2018 21:17

Познавам и Младен Маринов, и Росен Желязков, и Петя Аврамова. Бих искала да използвам възможността да благодаря и на министрите Нанков, Московски и Радев. Не виждам напрежение, всеки от нас си изпълнява задълженията. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Лице в лице" по бТВ. Успяхме да рекламираме летния и зимния сезон, за да отчетем ръстовете - за 2018 година очакваме около 8 процента ръст на годишна база. Нямало е разговори за мое оттегляне от поста. Прокуратурата отказа да образува производство, както аз, така и моите служители се стремим да спазваме закона, коментира тя. Не мисля, че имаме разногласия с вицепремиера Валери Симеонов. За мен е важно да имаме режим на диалог, имаме различни гледни точки, но е важно да се обсъжда и да се вземе най-доброто решение за обществото. Нямам преки наблюдения колко тихи са били летните нощи в Слънчев бряг, каза още министър Ангелкова. Националните курорти трябва да имат специфичен статут, нещо, което ние направихме от Министерството на туризма. Беше поставено именно това в законопроекта, тези курорти да бъдат извън Закона за шума. Местната власт трябва да го реши и ние да дадем възможност за развитието на туризма, сподели Ангелкова. След сигнали, че плащаме много глоби за сигнали за шум, съм изпратила писма до хотели и туроператори. Имаме не повече от 2 такива случая. Там, където сме стартирали с новите процедури, са се получили евтини цени на чадърите по плажовете. Когато групираме плажовете по групи, ще има различни параметри във всяка от тях. От 2347 плажа успяхме да намалим с 23% неохраняемите плажове, коментира Ангелкова.