Образование и семейство

07 юни 2018 07:30

Манолова предлага: Поне по двама асистенти на дете с увреждания

Децата с увреждания да имат право на повече от един асистент. Това ще предложи на социалното министерство омбудсманът Мая Манолова, стана ясно след среща между нея и недоволни родители. Така потребителите на услугата ще имат възможност да получават н...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Бойкот и заплахи за контрапротести заради реформата за хората с увреждания

17 August 2018 10:35

Национално представителните организации на хората с увреждания заявиха, че промените се правят под диктат

Поредна среща между властта и хората с увреждания

17 August 2018 09:06

И днес ще има среща между властта и представителите на хората с увреждания. Протестиращите майки и национално представените организации ще разговарят с вицепремиера Томислав Дончев. Преди седмица той обяви, че от януари догодина ще има работещ електронен регистър на хората с увреждания.

Институция за хората с увреждания от 2020 г. предвижда новият проектозакон

16 August 2018 18:20

По-голяма финансова подкрепа от началото на следващата година и нова институция за хората с увреждания от 2020 г. Това предвижда проектът на новия закон за хората с увреждания, по който за пореден път не се стигна до окончателно съгласие. Работната група , която готви текстовете, заседава близо 6 часа, а окончателният вариант се очаква в началото на следващата седмица.

В социалното министерство ще обсъдят законодателството за хората с увреждания

16 August 2018 08:02

Законодателството за хората с увреждания отново ще бъде обсъждано на среща в социалното министерство. Надеждата е този кръг от разговори да е финален и страните да се споразумеят окончателно по текстовете.

Реформата за хора с увреждания започва от началото на следващата година

14 August 2018 23:15

Реформата за хора с увреждания започва да работи от началото на следващата година. Това заяви омбудсманът Мая Манолова във Варна на среща в палатковия лагер на майките на деца с увреждания.

Компаниите ще получат 19 млн. лв. за обучение и наемане на безработни с трайни увреждания

14 August 2018 15:35

Два проекта с общ бюджет, надхвърлящ 18.8 млн. лева, ще дадат възможност на работодателите да получат субсидии за обучение и наемане на безработни лица с трайни увреждания. Средствата са от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Очакванията са те да осигурят заетост на 200 младежи с трайни увреждания до 29 години и на 800 лица над тази възраст.Двата проекта са идентични. Първият - "Обучения и заетост за младите хора", е за безработни лица с трайни увреждания...

Момче с церебрална парализа измина 300 км с колело

14 August 2018 12:42

Ето една история за момче, което въпреки диагнозата церебрална парализа измина 300 километра с колело. Кой и как му помогна да осъществи мечтата си - вижте в следващата история.

Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация

13 August 2018 19:26

Вече е готов специалният портативен лифт за спускане на деца с увреждания в басейн "Локомотив" в Русе. Тук заниманията се водят безплатно, а парите за съоръжението бяха събрани с помощта на дарители. В момента от фондацията "Александър Русев" търсят варианти да осигурят терен, за да изградят воден комплекс, в който хората с двигателни проблеми да получават рехабилитация.

Майките на деца с увреждания обясниха защо искат оставката на Коралски

13 August 2018 11:10

В сферата на хората с увреждания има крещяща нужда от реформа, която обаче настоящият председател на агенцията не може да осъществи. Това каза Боряна Драганова в коментар за това защо майките на деца с увреждания искат оставката на председателя на Агенцията за хора в увреждания Минчо Коралски. Според майките не се спазват и разпоредби от Закон за интеграция на хора с увреждания. Минчо Коралски попита майките да посочат конкретно кои от разпоредбите на Закон за интеграция на хора с увреждания не

Има постигнато съгласие по новото законодателство за хората с увреждания

10 August 2018 18:11

Има постигнато съгласие по новото законодателство за хората с увреждания, стана ясно от думите на част от протестиращите и омбудсмана Мая Манолова.