Регионални

07 юни 2018 11:40

Стрелба и масов бой в Кюстендил

Трима души са ранени при масово сбиване и стрелба в квартал „Изток“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Снощи около 23.00 часа е възникнал конфликт между членове на две фамилии в кюстендилския квартал ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

10-годишно дете е било намерено починало в асансьор в Кюстендил

18 September 2018 09:16

Десетгодишно дете е намерено починало снощи в Кюстендил, съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил д-р Александър Величков.

Опит за рекорд на Гинес: Над 500 българи и македонци пяха заедно в Кюстендил

02 September 2018 21:30

Над 500 българи и македонци се опитаха да поставят рекорд, като изпяха заедно две народни песни пред читалище "Братство" в Кюстендил. Инициативата се прави за първи път у нас, а организаторите си поставят за цел да бъде вписана в Книгата на рекордите на Гинес.

Глоби за изхвърляне на боклук на нерегламентирани места в Кюстендил

28 August 2018 12:24

До 1000 лв. глоба грози всеки, който хвърля боклука си на нераглементирани за това места в Кюстендил. Това заявиха от градската управа по повод десетки жалби на граждани за образувани сметища с тонове боклуци в тях в крайните квартали на града. Камиони на общината постоянно почистват и сметоизвозват, но след това, само до няколко дни отново недобросъвестни граждани хвърлят отпадъците си и замърсяват районите.

Конкурс за най-красив двор в кюстендилско село

27 August 2018 21:29

В кюстендилското село Жабокрът днес ще бъде дадена награда за най-красив двор. Надпреварата се прави от 10 години, казаха от местното читалище "Съгласие". Идеята е наистина хората да си поддържат домовете, а селцето да е красиво. В конкурса през тази година участват 15 семейства, допълниха организаторите, цитирани от БТА. Регламентът включва 15 показателя, които включват поддържани ограда, озеленени площи, цветни алеи, кътове за отдих, пешеходни пътеки, тротоари. Наградата за победителя е специално изработена купа. Призът за “Най-красив двор” в село Жабокрът през миналата година бе присъден на семейство Гаврилови.

Природо-математическата гимназия в Кюстендил с награда от съда

12 August 2018 16:44

Природо-математическата гимназия в Кюстендил получи оригинална придобивка - отливка на герба на страната. Училището е отличено, заради участието на негови възпитаници в образователна програма, свързана със съдебната система. 104-ма ученици от гимназията са се включили в лекциите на магистрати от Административния съд в Кюстендил. Учителите и учениците от гимназията изразяват положителна оценка от участието си в програмата, чрез която са придобили, както теоретични, така и практически познания за

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково

10 August 2018 13:10

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково. Могат ли да се отглеждат банани у нас, разказват Десислава Малинова и Любен Панков.

Мъж наряза гумите на общински автомобили в Кюстендил

30 July 2018 14:25

Гумите на седем автомобила, паркирани в центъра на Кюстендил, са били срязани през почивните дни. Пет от тях са били паркирани на служебния паркинг на общината. Два от поразените автомобили са служебни и са собственост на администрацията. Единият автомобил е високопроходим джип, който служи за действия при бедствия, а другият е на инженерния отдел. Полицаи са установили извършителя - 55-годишен кюстендилец. По-късно е било установено, че мъжът има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване е предаден на семейството му. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

148 свободни места след второто класиране за 8 клас в Кюстендилско

20 July 2018 07:21

148 места не са заети от ученици, след извършения втори етап на класиране за прием в осми клас. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Регионално управление на образованието – Кюстендил. най-много са свободните места в паралелката „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове, разкрита в Професионална гимназия по туризъм „Никола Йонков Вапцаров” – Кюстендил. В тази паралел

Поскъпват дървата за огрев в Кюстендилско

18 July 2018 00:00

В Кюстендил вече се очертава недостиг на дървата за огрев. Продажбите за битово отопление стават по списък с изчакване 2 месеца. Заради лошото време нарязаните дърва не могат да бъдат транспортирани до пунктовете. Липсата на работна ръка и забавените търгове за отдаване на обекти за сеч са другите две причини да няма дърва на пазара, казаха търговци. Някои от търговете са през юни. Технологично, дървата ще бъдат добити и доставени до месец, казват работещи в дърводобивния бранш. Доста се коментират и по-високите цени. Поскъпването е с по 5.00 лева. Вече постъпват и списъци по общини за дърва за огрев за населението. Записали са се около 1000 домакинства от община Кюстендил, каза директорът на горско стопанство Осогово инж. Тони Колев.

В Кюстендил обсъждат нови туристически атракции

16 July 2018 10:25

Какви нови туристически атракции биха могли да се създадат и развият на територията на общината ще обсъждат на 19 юли в Килийното училище на Кюстендил. Местната администрация обяви общественото обсъждане по темата заради предстоящото кандидатстване за безвъзмездна помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“. Целта на срещата със заинтересованите страни е да се идентифицират проектни идеи, които да са насочени към развитието на конкурентноспособни туристически атракции,