Регионални

07 юни 2018 12:19

Подпалиха входната врата на апартамент в Монтана

На 6-ти юни, между 05,00 ч. и 06,00 ч. неизвестен извършител използвал запалителна течност и запалил входна врата на апартамент в ж.к. "Плиска" в гр. Монтана, собственост на 46-годишен и 42-годишна жители на областния град. Местопроизшествието е п...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пожарната в Монтана предупреди кметовете за опасност от интензивни валежи

18 June 2018 16:45

Директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана комисар Венцислав Райков е изпратил писма до кметовете на 11-те общини от региона, до Областното пътно управление и до директорите на местните клонове на ВиК и ЧЕЗ за възможни интензивни валежи от дъжд в област Монтана в началото на тази седмица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Голям пожар в центъра на Варна, има жертва

17 June 2018 13:07

Жена на средна възраст е отведена в болница

Теч на газ от бензиностанция вдигна на крак пожарната в Хасково (снимки)

13 June 2018 17:37

Служител на бензиностацията погрешно отвъртял крана на цистерната

Инспектираха ремонта на пътя Монтана - Дъбова махала

13 June 2018 10:20

Народният представител от Монтана, Делян Димитров, инспектира ремонта на пътя Монтана - Дъбова махала, заедно с областния управител Росен Белчев и директора на Oбластно пътно управление - Монтана, инж. Ивайло Спасов. Общата стойност на проекта е над 15 млн. лева.

Пожар в училище по време на часове

11 June 2018 20:14

Пожар избухна в училище в Шумен. Огънят пламнал по време на учебните часове след обяд. По данни на полицията в сградата имало около 150 деца. Те били изведени веднага. Пламъците са тръгнали по време на строително-монтажни дейности, съобщи Нова тв. Към мястото на инцидента са насочени три противопожарни автомобила, а за съдействие са повикани екипи от Нови пазар и Велики Преслав. В училището се прави ремонт по оперативна програма „Региони в растеж“. Той включва и хидроизолация на покрива на училището.

Горя автомобил в Галиче, причините се изясняват

11 June 2018 11:15

От ОД МВР – Враца съобщиха, че вчера в 23.05ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил „Опел“. Колата е била изоставена поради техническа повреда в землището на село Галиче. Установено е, че ”Опела” е собственост на жител на град Кнежа, и е с прекратена регистрация. Образувано е досъдебно производство. Изясняват се причините за пожара.

Празниците на духовите оркестри в Монтана навършиха 30 години

10 June 2018 09:30

Кметът на община Монтана Златко Живков и заместник-министърът на културата Румен Димитров откриха ХVІ международни празници на духовите оркестри "Дико Илиев" в Монтана.

Близо 18 млн. лв. субсидии за земеделци в Монтанско

07 June 2018 18:10

По Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) за Област Монтана субсидии са получили 1 380 земеделски стопани, в размер на близо 17,700 млн. лв. В края на март бяха преведени над 29 млн. лева. субсидии по Схемата за обвързано подпомагане за плодове – основна група (СП). В област Монтана финансова подкрепа са получили 30 земеделски стопани в размер на близо 129 000 лв. Това стана ясно в „Денят на отворените врати“, който се проведе днес в областната дирекция на ДФЗ в Монтана, предаде "Агрозона". Всички посетители заявиха, че винаги, когато имат запитвания и неясни казуси, получават своевременно информация от служителите на ДФЗ. Това потвърди и вр.и.д директор Даниел Александров: „За нас всеки ден е ден на отворени врати. Не сме върнали нито един бенефициент без да e получил отговори на въпросите си“. Той допълни също, че до момента за Кампания 2018 са приети 1628 заявления. В „Деня на отворени врати“ в ОД на ДФЗ-Монтана беше организирано посещение за регионалните медии на 99 дка био ягоди и 16 дка годжи бери в с. Балювица общ. Берковица. Земеделският стопанин Иван Димитров започва да се занимава с биоземеделие през 2013 година, като специализира в отглеждането на био ягоди. Стопанството му е сертифицирано. Използва разсад сортове „полка“ и „клери“ Клас А+ от Холандия. Димитров отглежда продукцията заедно с помощта на сина си и близо 40 наети работници. За Кампания 2017 е получил финансиране от ДФ „Земеделие“ – РА от близо 25 хил. лева по схемите на директни плащания, като само по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (основна) са малко над 17 хил. лева. Стопанството на Иван Димитров има изготвен проект по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014-2020 за закупуване на техника за обработка на почвата. В процес на подготовка са и нови 48 дка с малинови насаждения, оборудвани със капково напояване в с. Комарево, общ Берковица. Стопанинът реализира продукцията си успешно както на българския, така и на европейския пазар. Главната цел на производителя е да изгради фабрика за биосладка и конфитюри.

РИОСВ - Монтана участва в работна среща на Световната банка за отпадъчните води

07 June 2018 14:19

Директорът на РИОСВ – Монтана, г-жа Славкова, участва в работна среща на тема „Финансиране, експлоатация и мониторинг на индивидуални и други подходящи системи /ИДПС/ за пречистване на отпадъчни води“, организирана от Световната банка, съобщават от инспекцията.

РИОСВ – Монтана засилва контрола върху брането на липовия цвят

04 June 2018 15:20

РИОСВ – Монтана засилва контрола върху брането на липовия цвят на територията на област Монтана и област Видин. В момента тече усилена кампания по изкупуване на липов цвят. В тази връзка, с цел опазване на липовите дървета от недобросъвестно унищожаване и увреждане и в съответствие с регламентите на Закона за лечебните растения, за правилата и изискванията за събиране на билки и генетичен материал от лечебни растения, РИОСВ – Монтана ще прилага строги мерки в случай на констатиране на законови нарушения, съобщават от инспекцията