Регионални

07 юни 2018 12:19

Подпалиха входната врата на апартамент в Монтана

На 6-ти юни, между 05,00 ч. и 06,00 ч. неизвестен извършител използвал запалителна течност и запалил входна врата на апартамент в ж.к. "Плиска" в гр. Монтана, собственост на 46-годишен и 42-годишна жители на областния град. Местопроизшествието е п...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Гори читалището в с. Гложене

15 August 2018 09:04

Пожар е обхванал читалището на с. Гложене. Сградата е на 100 години, съобщи Нова телевизия. Очаквайте подробности!

Мотосъборът в Превала събира рокери и рокаджии на 18 август

14 August 2018 14:20

Традицията с организирането на мотосбирка в село Превала ще бъде възстановена на 18 август. За балканското село това ще бъде пети юбилеен рок събор, след едногодишното прекъсване през 2017-та. Организаторите гарантират, че атмосферата на празника ще бъде същата, както през изминалите четири издания на събитието.

Потушиха пожар край ТЕЦ "Бобов дол"

12 August 2018 15:48

Бали със сено и гуми горяха край ТЕЦ „Бобов дол”, споделиха от регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кюстендил. От пожарната опровергаха информацията, излязла в някои медии, че пожарът е тръгнал от самозапалил се тежкотоварен камион. Огънят е потушен.

Над 1 милион лева са забавените заплати в Монтанско

09 August 2018 22:28

От началото на тази година работодатели са забавили заплати на работници в Монтанско за малко над 1 милион лева, съобщи директорът на Областната инспекция по труда в Монтана Димитър Петров. Всички случаи на забавени заплати са проверени от Инспекцията по труда и на работодателите са наложени санкции. До момента те са на обща стойност 88 000 лева за тази година. След съставени актове и глоби работодатели са изплатили 400 000 лева забавени заплати за 2018 година и 770 000 лева забавени заплати за предишни години, уточни Петров. С най-големи задължения към наетите работници към момента са частна клиника в Монтана и птицекланица в града, уточни директорът на трудовата инспекция.

Млади и стари се веселиха на Празника на Балкана под връх Ком

07 August 2018 09:50

Всяка година в първата събота и неделя на август любители на планината от цялата страна се събират на празник под връх Ком. Той е основно в събота вечерта и неделя до обяд край хижа "Ком". По традиция още от петък вечерта към зона Ком се стичат млади и стари. Разпъват палатки, кладат огньове и се въртят около скарите. За доброто настроение на всички се погрижиха оркестър "Вършец“ и солисти от фолклорна формация "Торлашки напеви” от Монтана, съобщават от Община Берковица. Всички се забавляваха истински и от сърце, защото са на място, където всичко е различно.

Майки с петиция до кмета на Монтана заради блъснато от велосипедистка дете

07 August 2018 09:00

Родителите на блъснато в парка в Монтана дете от велосипедистка настояват за забрана на колелетата в местата за отдих"Моята кауза продължава. За 3 дни събрахме близо 348 подписа. Благодарим на всички, които ме подкрепяте! Знам, че можем много повече. Ще искам поне едно спокойно място в града, където малките деца да могат да тичат, а ние, майките, да не треперим, че ще ги премаже някое летящо колело. Пак казвам, нищо против велосипедите нямам, напротив, утре ще съм от другата страна, но тяхното място не е в пешеходната зона. Силно се надявам да се измислят повече велоалеи, но те да не са по площадките и градинките с малките деца", написа в социалната мрежа майката Цветелина Георгиева.

Пожар на сметището край Дупница

06 August 2018 19:39

Запалило се е сметището край Дупница. Неприятната миризма се усеща в града и околните села, но от общината обаче уверяват, че няма замърсяване на въздуха. Сметището започнало да дими още през почивните дни. Пушекът постепенно се засилил, а вятърът го отнесъл в близкото село Джерман. За да овладеят ситуацията, от общината са изпратили тежка техника. Багери, булдозери и камиони пренасят земни маси в опит да заровят тлеещите отпадъци. От началото на годината сметището не се използва, тъй като изцяло е запълнен капацитетът му.

Изгоряха джип, трактор и редосеялка в Бърдарски геран

06 August 2018 09:36

От пресцентъра на ОД МВР – Враца съобщиха за среднощен пожар в белослатинско село. Сигнал за пожара е получен днес около 2.00 ч в РУ-Бяла Слатина. Пламъците са избухнали в частен имот в село Бърдарски геран. Огънят е потушен от служители на РСПБЗН - Бяла Слатина. Установено е, че в стопанския навес на имота са изгорели трактор, джип и редосеялка. Допълнителните огледи са започнали рано тази сутрин. Причините за пожара се изясняват и е образувано досъдебно производство. Разследващите работят по няколко версии.

В Монтана ще проведат открит урок по народни танци

02 August 2018 17:00

Открит урок по български народни танци ще проведе Клуб за народни хора "Жеравица"" - Монтана. Събитието ще се състои тази събота, 4 август, от 10:00 до 11:00 часа в парк "Монтанезиум". Играорците от клуба ще демонстрират не само танцовото си майсторство, но и новите си национални костюми.

Разчистват Монтана от неупотребявани стари коли

01 August 2018 22:57

Община Монтана започва акция за премахване на излезли от употреба стари автомобили от тротоари и обществени паркинги, обяви кметът Златко Живков. В последните дни комисия от общински експерти е направила оглед в града и е описала 34 автомобила, които не са използвани от дълго време, но стоят на различни места в шест зони на града. На собствениците им е дадено предписание да ги преместят в чатни имоти или предадат за вторични суровини. Ако те не предприемат никакви действия, то общината ще ги извози на площадка за временно съхранение и ако отново не бъдат потърсени до 3 месеца - ще ги предаде за скрап. Общината предприема тези действия за разчистването на обществените пространства от стари коли след прокурорско разпореждане, уточни Живков. В него се настоява да бъдат взети мерки и да се засили контролът по Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства. Заедно с тази акция продължава и премахването на незаконни гаражи, гаражни клетки и отчуждени стари сгради. До момента са премахнати над 800 от общо 1054 незаконни постройки, уточни кметът. Наред с кампанията за премахването на "паметниците" на четири колела, в Монтана тече и такава за събарянето на 1052 незаконни постройки, гаражи, гаражоподобни и отчуждени къщи. От общината отбелязват, че съборетините служат за всичко друго, но не и за гаражи. Направени са през последните 40 години в междублокови пространства извън всички разрешителни режими. Повечето от навесите са метални и силно ръждясали. Досега в централната градска част от пет зони са демонтирани 311 незаконни гаража. В междублоковите пространства на „Младост” 3 има 246 обекта, които ще бъдат премахнати следващите два месеца. И това няма да е всичко. Близо 2000 са незаконните постройки в различните квартали на Монтана. Кметът Живков е категоричен, че нито една няма да бъде забравена.