България

08 юни 2018 00:08

Бойко Борисов на парламентарен контрол - последно се яви преди година

Почти година след последната си поява в парламентарния контрол, премиерът Бойко Борисов ще е яви отново пред депутатите. Днес той ще отговори на един въпрос, зададен от социалиста Антон Кутев.  Темата - посещението на Борисов в Москва в предпос...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Борисов обяви 28 февруари за ключова дата за Брекзит

18 October 2018 15:29

"Не съм бил оптимист, че снощи нещо ще се случи. Ключовата дата ще бъде 28 февруари". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел. Така той коментира снощната вечеря за Брекзит, на която не бе постигнат напредък по сделката. Мей: Има идея за удължаване на преходния период на Брекзит След това Борисов уточни, че не казва, че на 28 февруари 2019 г. ще се решат нещата за Брекзит. „Казвам, че докато вече не дойде крайният срок, дотогава, както разбрах, няма да има извънреден съвет, ще влезем вече в декември, сиреч ще остават 5, 6, 8 седмици до вземането на решение и вече в този елемент ще стане много напрегнато“, обясни министър-председателят. В действителност Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март 2019 г. След което се очаква преходен период от 19 месеца. Очаквайте подробности.

Борисов: Гоненето на руски дипломати не е на дневен ред

17 October 2018 20:17

"Въпросът за гоненето на руски дипломати от България в момента не стои на дневен ред." Това заяви преди малко премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел. Така той коментира думите на Цветан Цветанов от по-рано днес. И изтъкна, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ понякога е краен в изказванията си. "Няма как да се подготвим за Брекзит без сделка", каза още Борисов. Той оприличи преговорите по въпроса с урагана "Майкъл" в САЩ. Преди това Борисов бе на среща на Европейската народна партия (ЕНП) и се похвали, че е защитил унгарския премиер Виктор Орбан. Очаквайте подробности.

Борисов инспектира пътен участък и в Украйна

05 October 2018 15:09

Българският министър-председател Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко направиха инспекция на ремонтиран участък на международния път Е87 Одеса – Рени. При посещението на българския премиер Борисов през май тази година в Киев Петро Порошенко пое ангажимент този участък в Болградска област да бъде ремонтиран. Сега двамата са гости на тържествата по случай 160-годишнината от основаването на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“ в Болград. В тази част на страната живеят най-много украински граждани с български произход. Борисов заяви, че украинските граждани с български произход винаги ще са мост за сътрудничество между двете страни. Българският премиер подчерта, че съвместното отбелязване на юбилея на гимназията в Болград е израз на споделянето и разбирането на двете страни за важността от съхраняване на езиковата и културната идентичност на българската общност в Украйна. По думите на Борисов, сме длъжни да използваме това приятелство, за да живеем по добре. От своя страна Порошенко благодари за усилията на българското правителство по време на председателството на Съвета на ЕС в контекста на отношенията ЕС – Украйна, включително и за финансовата помощ за страната му.

Премиерът Борисов е на посещение в Украйна

05 October 2018 06:33

Министър-председателят Бойко Борисов е в Украйна за отбелязването на 160-годишнина на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски". В честванията в Болград ще участва и президентът на Украйна Петро Порошенко.

Премиерът Борисов се срещна с Майк Помпео и Антонио Гутериш

28 September 2018 23:10

Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл Помпео и с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Подробностите от специалните ни пратеници в Ню Йорк Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Премиерът Бойко Борисов с коментар за изказването на президента

28 September 2018 22:50

От Ню Йорк премиерът коментира изказването на президента Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов произнесе реч пред ООН

28 September 2018 18:04

Официална реч от трибуната на Общото събрание на ООН произнесе премиерът Бойко Борисов. Тази година основната тема на Общия политически дебат на ООН е „Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, справедливи и устойчиви общества". Премиерът отправи призив за удвояване на съвместните усилия за мир и стабилност в Украйна, говори за борбата с тероризма и необходимостта от превенция на младите от радикализиране,за миграционните процеси като глобален проблем, за ролята на Западните Балкани.

Борисов пред ООН: Против сме прекрояването на граници

28 September 2018 17:55

Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната си реч на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. По време на речта си той говори за действията на правоохранителните органи в борбата с наркотрафика. Премиерът се спря и на ефекта от българското председателство на съвета на Европейския съюз и очерта особеностите на Балканите. В речта Борисов обяви, че в този момент в страната се провежда акция по задържането на "стотици тоно

Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява много

28 September 2018 10:03

Приносът на България за Западните Балкани, това, което сме направили за присъединяването и даването на дати, перспективи, се оценява от всички много. И неслучайно толкова много се радваха на нашето участие и всички до един заявиха, че очакват и занапред да продължим така да подкрепяме този път, тази перспектива и, разбира се, темпото да не пада по пътя до финалната фаза. Това заяви в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Имахме дълга среща с Доналд Туск и репе

Борисов: Българите в Ню Йорк се интересуват какво става у нас (СНИМКИ)

27 September 2018 13:59

"Разговарях с българската общност в Ню Йорк. Хората се интересуват и питат какво се случва у нас. По-голямата част считат, че е видимо това, което се прави в страната и че България се подобрява. Разбира се, ние си знаем, че още повече трябва да се работи за върховенството на закона и за развитието на икономиката. Обясних какви мерки предприемаме в тези посоки." Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук след срещата си с българи в Ню Йорк. Министър-председателят на България е в САЩ за годишната сесия на Общото събрание на ООН. Той пусна и много снимки с нашенци в Голямата ябълка. Борисов разговаря и с представители на еврейските организации в САЩ. Той ги помоли за подкрепа пред Конгреса за решаване на въпроса с отпадането на визите за българи, които искат да посетят САЩ. Борисов търси подкрепа за визите от еврейската общност в САЩ Борисов се е срещнал и с държавния глава на Украйна.  Борисов за бития репортер: Само за кимване или намек към журналист депутати махам! С президента на Украйна Петро Порошенко обсъдихме предстоящото посещение, което се подготвя с вицепремиера Валери Симеонов за началото на октомври, обяви пред журналисти премиерът. Той коментира и отношенията с Иран и Турция: „При тези санкции, при това отношение на САЩ…, доста години съм в политиката и знам, че, когато бъдат наложени санкции за компаниите и фирмите, които работят с Иран, една по една държавите ще започнат да се отдръпват. Санкциите от страна на САЩ са изключително строги и силни и в това отношение те си преследват интереса докрай. Не знам кой би се наел така лесно да прекрачва санкции, наложени от САЩ, включително и български фирми. Да се месим и да считаме, че ние можем да помогнем в отношенията между Русия – САЩ или Турция – САЩ, или Иран и Израел и т.н., дори е обидно да си зададем такъв въпрос“.  Очаква се Борисов да произнесе реч пред сесията на Общото събрание на ООН в петък. Много нашенци се снимаха с премиера.