Регионални

08 юни 2018 09:00

Враца отново ще бъде столица на хип-хопа и графитите

За поредна година Враца е домакин на мащабното хип-хоп събитие "'Rockin’ the Walls". В тазгодишното издание на фестивала участие ще вземат и двама графити майстори, които в рамките на няколко дни ще облагородят две градски пространства - част от Реги...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Детска радост и красота заляха Несебър

25 June 2018 00:00

Международният фестивал "Слънце, радост, красота" се състоя за деветнадесети път в Несебър и в него участваха над 2000 деца от България, Беларус, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна. По традиция форумът е започнал с празнично шествие, което е преминало през провлака, свързващ новата със старата част на града. Пред портите на старинния Несебър, след като националните флагове на държавите са били вдигнати, а националните им химни изслушани, представителите на всички страни са били поздравени от кмета на града Николай Димитров. В амфитеатъра на Несебър са били представени колективите и журито на фестивала. На фестивала се е състояла и традиционната среща между ръководството на общината и ръководителите на колективите. На форума децата са представили пред журито изпълнения в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Най-добрите от участниците в различни категории са били отличени с награди на официална церемония.

Откриха международния музикален фестивал "Варненско лято"

24 June 2018 20:52

Преди броени минути във Варна официално се откри международния музикален фестивал Варненско лято. Започналият през 1926-а година фестивал като Български народни музикални тържества е най-старият в България и един от най-старите фестивали в света.

Богата програма покрай "Франкофоли" в Благоевград

24 June 2018 20:23

По време на най-очакваното музикално събитие в България - фестивала „Франкофоли”, през целия уикенд, течеше съпътстваща програма в центъра на града. Инициативите и проектите, които бяха включени във фестивалните дни забавляваха жителите и гостите на града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград, цитирани от ИА "Фокус". На алеята в парка пред хотел „Монте Кристо“ бяха представени невероятни, забавни и атрактивни тематични ателиета, пъ

Утвърдени изпълнители излизат на сцената в подкрепа на Дани от Враца

24 June 2018 09:35

Благотворителният концерт ще се проведе във Враца, на 26 юни от 18.00 ч. в читалище „Развитие“. Цената на билета е 5 лв. Ще бъдат поставени и касички, в които всеки желаещ ще може да дари средства и да подкрепи младежа, който се нуждае от рехабилитация. Организаторите на благородната инициатива канят съмишленици за доброто им дело и се надяват-“Нека покажем, че заедно можем да даряваме усмивки!”

Във Враца обсъждат качеството на действащите в общината социални услуги

23 June 2018 10:15

От Община Враца уведомяват обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на общественo обсъждане във връзка с изготвен Доклад за проучване и анализ на ефективността на действащите социални услуги на територията на общината от Институт по социални дейности и практики /ИСДП/. През м. май 2018 г. екипът на института проведе теренно проучване на място и изготви аналитичен доклад с резултатите.

Ройшин Мърфи събра многохилядна публика на фестивала "Франкофоли"

23 June 2018 09:10

Ройшин Мърфи събра многохилядна публика на фестивала "Франкофоли". Ирландската певица излезе на сцената в Благоевград и остана на нея близо два часа. Повече подробности за атмосферата на събитието вижте в репортажа на Айше Сали.

Армейските творци превърнаха Враца във фестивална столица на духовата музика

21 June 2018 10:21

С представяне на групите от военните формирования в Карлово, Мусачево, Пловдив и Белене приключи Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски във Враца. Събитието беше организирано от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990, със съдействието на Областна администрация и Община Враца. През целият ден вчера, творците от Българската армия концертираха в различни кътчета на града и го превърнаха във фестивална столица на духовата музика. С респект и възхищение врачани аплодираха маршовият строй и виртуозните изпълнения на музикантите от военните оркестри.

Здравни работници оставиха психично болна жена пред кметство във врачанско село

21 June 2018 09:06

34-годишна жена е била изоставена от здравни работници пред кметство във врачанско село, след като е била на лечение в психиатрично заведение. За това сигнализираха очевидци, според които пациентката била в безпомощно състояние и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките ѝ роднини също отказали да я приютят. На 20 юни следобед пред кметството в село Добролево спира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – казва се Цецка, има психично заболяв

Фестивалът In The Palace с интересна музикална програма до Джулай Морнинг

20 June 2018 15:00

Тази събота, на 23 юни, стартира най-престижният международен фестивал за късометражно кино в Източна Европа IN THE PALACE. 15-ото юбилейно издание ще спази традицията и ще се проведе в живописния Балчик, като ще осигури качествена селекция от късометражни филми от цял свят. Освен дневните и нощни прожекции In The Palace отново предлага и разнообразна музикална програма. Всяка вечер, след 22:00 ч., диджеи от България и чужбина, подбрани от Radio NULA, ще забавляват гостите със смесица от джаз, ф

Всеки инвестиран лев във "Франкофоли" се възвръща 7 пъти

20 June 2018 12:33

В края на седмицата започва четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград. На 22 и 23 юни фестивалът, който представя едни от най-големите световни звезди, очаква близо 70 000 души публика. Хотелите в региона вече не разполагат със свободни места, а според данните на общината - всеки инвестиран лев във фестивала се връща седем пъти. Вижте в репортажа кои артисти ще излязат този път на сцената в Благоевград.