България

08 юни 2018 11:43

Борисов: Отидох в Русия да видя какво е трасирал Радев - нищо

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол днес (8 юни). Днес той отговаря на въпрос на д...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Радев призова Борисов и министрите да "запазят мълчание" за новите изтребители

15 October 2018 11:32

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно. "В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети. "Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", зая

Борисов инспектира пътен участък и в Украйна

05 October 2018 15:09

Българският министър-председател Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко направиха инспекция на ремонтиран участък на международния път Е87 Одеса – Рени. При посещението на българския премиер Борисов през май тази година в Киев Петро Порошенко пое ангажимент този участък в Болградска област да бъде ремонтиран. Сега двамата са гости на тържествата по случай 160-годишнината от основаването на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“ в Болград. В тази част на страната живеят най-много украински граждани с български произход. Борисов заяви, че украинските граждани с български произход винаги ще са мост за сътрудничество между двете страни. Българският премиер подчерта, че съвместното отбелязване на юбилея на гимназията в Болград е израз на споделянето и разбирането на двете страни за важността от съхраняване на езиковата и културната идентичност на българската общност в Украйна. По думите на Борисов, сме длъжни да използваме това приятелство, за да живеем по добре. От своя страна Порошенко благодари за усилията на българското правителство по време на председателството на Съвета на ЕС в контекста на отношенията ЕС – Украйна, включително и за финансовата помощ за страната му.

Премиерът Борисов е на посещение в Украйна

05 October 2018 06:33

Министър-председателят Бойко Борисов е в Украйна за отбелязването на 160-годишнина на Болградската гимназия „Георги Сава Раковски". В честванията в Болград ще участва и президентът на Украйна Петро Порошенко.

Руското посолство с остър коментар за оскверняването на паметника на Съветската Армия

04 October 2018 17:51

Руското посолство обяви безпокойството си от вандалския акт срещу паметника на Съветската Армия. Монументът в София отново осъмна надраскан, този път с червена боя. Надписът върху него гласи: „Столична община, махни този национален позор!”. Ето какво написаха от посолството на Русия по случая: Посолството на Русия в България изразява своето крайно възмущение от поредния акт на оскверняването на Паметника на Съветската Армия, извършен през нощта срещу 4 октомври т.г. Печално е, че монументът, призован да свидетелства за благодарността към войниците, освободили Европа, включително и България, от фашизъм, отдали живота си за нашето мирно бъдещо, се превръща в място за демонстрация на съмнителни политически убеждения. Без да имат смелост да заявят за позицията си открито и честно, вандалите със завидно постоянство се опитват да «изразят своето мнение» с боя, под закрилата на нощта поругавайки монумента. България, чиято земя е напоена с руска кръв, винаги се е отличавала с уважение и грижливо отношение към историята. Изключително тревожно е да наблюдаваме, как нея искат да я въвлекат в позорната война с паметниците. Такива действия няма да доведат до нищо освен напрегнатост и недоразбиране между страните ни – сигурни сме, че нито руският, нито българският народ не е заинтересован в това.

Премиерът Борисов се срещна с Майк Помпео и Антонио Гутериш

28 September 2018 23:10

Премиерът Бойко Борисов се срещна с американския държавен секретар Майкъл Помпео и с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Подробностите от специалните ни пратеници в Ню Йорк Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Премиерът Бойко Борисов с коментар за изказването на президента

28 September 2018 22:50

От Ню Йорк премиерът коментира изказването на президента Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов произнесе реч пред ООН

28 September 2018 18:04

Официална реч от трибуната на Общото събрание на ООН произнесе премиерът Бойко Борисов. Тази година основната тема на Общия политически дебат на ООН е „Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, справедливи и устойчиви общества". Премиерът отправи призив за удвояване на съвместните усилия за мир и стабилност в Украйна, говори за борбата с тероризма и необходимостта от превенция на младите от радикализиране,за миграционните процеси като глобален проблем, за ролята на Западните Балкани.

Борисов пред ООН: Против сме прекрояването на граници

28 September 2018 17:55

Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната си реч на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. По време на речта си той говори за действията на правоохранителните органи в борбата с наркотрафика. Премиерът се спря и на ефекта от българското председателство на съвета на Европейския съюз и очерта особеностите на Балканите. В речта Борисов обяви, че в този момент в страната се провежда акция по задържането на "стотици тоно

Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява много

28 September 2018 10:03

Приносът на България за Западните Балкани, това, което сме направили за присъединяването и даването на дати, перспективи, се оценява от всички много. И неслучайно толкова много се радваха на нашето участие и всички до един заявиха, че очакват и занапред да продължим така да подкрепяме този път, тази перспектива и, разбира се, темпото да не пада по пътя до финалната фаза. Това заяви в Ню Йорк премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Имахме дълга среща с Доналд Туск и репе

Борисов: Българите в Ню Йорк се интересуват какво става у нас (СНИМКИ)

27 September 2018 13:59

"Разговарях с българската общност в Ню Йорк. Хората се интересуват и питат какво се случва у нас. По-голямата част считат, че е видимо това, което се прави в страната и че България се подобрява. Разбира се, ние си знаем, че още повече трябва да се работи за върховенството на закона и за развитието на икономиката. Обясних какви мерки предприемаме в тези посоки." Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук след срещата си с българи в Ню Йорк. Министър-председателят на България е в САЩ за годишната сесия на Общото събрание на ООН. Той пусна и много снимки с нашенци в Голямата ябълка. Борисов разговаря и с представители на еврейските организации в САЩ. Той ги помоли за подкрепа пред Конгреса за решаване на въпроса с отпадането на визите за българи, които искат да посетят САЩ. Борисов търси подкрепа за визите от еврейската общност в САЩ Борисов се е срещнал и с държавния глава на Украйна.  Борисов за бития репортер: Само за кимване или намек към журналист депутати махам! С президента на Украйна Петро Порошенко обсъдихме предстоящото посещение, което се подготвя с вицепремиера Валери Симеонов за началото на октомври, обяви пред журналисти премиерът. Той коментира и отношенията с Иран и Турция: „При тези санкции, при това отношение на САЩ…, доста години съм в политиката и знам, че, когато бъдат наложени санкции за компаниите и фирмите, които работят с Иран, една по една държавите ще започнат да се отдръпват. Санкциите от страна на САЩ са изключително строги и силни и в това отношение те си преследват интереса докрай. Не знам кой би се наел така лесно да прекрачва санкции, наложени от САЩ, включително и български фирми. Да се месим и да считаме, че ние можем да помогнем в отношенията между Русия – САЩ или Турция – САЩ, или Иран и Израел и т.н., дори е обидно да си зададем такъв въпрос“.  Очаква се Борисов да произнесе реч пред сесията на Общото събрание на ООН в петък. Много нашенци се снимаха с премиера.