България

08 юни 2018 11:43

Борисов: Отидох в Русия да видя какво е трасирал Радев - нищо

Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол днес (8 юни). Днес той отговаря на въпрос на д...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Цветанов: С военния си манталитет президентът не зачита правовия ред

14 August 2018 16:25

След като миналата неделя президентът Румен Радев не се изказа ласкаво за ГЕРБ в контекста на сагата с Димитър Желязков - Митьо Очите и въоръжаването на армията, днес по стара традиция зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се почувства длъжен да отговори в същия дух. "Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава. С военния си манталитет той показва, че не зачита правовия ред в страната", коментира Цветанов преди откриването на пътя Велико Търново-Горна Оряховица през Арбанаси, цитиран от партийния пресцентър. Горанов към Радев: Кой пази Очите? Ние го задържахме с турска помощ По думите му не правело чест на Радев "непрекъснато да се изказва негативно както за премиера Борисов, така и за ГЕРБ". "Той трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе постигнато по време на председателството на Съвета на ЕС", допълни той. В неделя Радев, който участва в церемонията по повод 139-aта годишнина на Военноморските сили, заяви по повод модернизацията на армията: "Ако и тази година се повтори сценарият от миналата година - гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е благороден предлог, за да се задели бюджет и после да се трансформира в излишък. Да се генерира излишък, който отново да се похарчи по неясни механизми и критерии." Румен Радев: Митьо Очите е невъзможен без чадър от властта А днес Цветанов му отвърна задочно: "Кабинетът "Орешарски" направи само една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на "Грипен" (компанията участва в конкурса за доставка на нов тип боен самолет, б.р.)." След което си дойде на думата - Димитър Желязков. Според него БСП трябвало да даде сериозни обяснения за това как са финансирани предизборните й кампании, "защото досега посланията от техния лагер са доста противоречиви". "В един момент бе направен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров бе човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо Очите. Когато обаче кабинетът "Орешарски" дойде да власт, Димитров бе уволнен", посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ. Иначе днес бе отворена за движение пътната отсечка Велико Търново - Горна Оряховица през Арбанаси. Тя бе ремонтирана на два етапа със средства от бюджета на строителното министерство. Извършено е преасфалтиране, оформено е пътно отводняване, а където теренът позволява, пътят е и разширен. Отсечката между старата столица и Горна Оряховица се ползва средно от 7000 автомобила на ден.

Министър Горанов: Не приемам атаки срещу държавната администрация

12 August 2018 17:41

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", каза днес във Варна финансовият министър Владислав Горанов. Повод за реакцията му бе изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков - Митьо Очите.

Нагло опитват да пришият Митьо Очите към служебния кабинет, заяви Румен Радев

12 August 2018 14:52

Чиновниците на Борисов са сключили договора за охрана

Борисов: Ще си спомня думите на Заев за Илинден, когато дойде време да кажем за Македония в ЕС

09 August 2018 12:42

„Независимо дали е казано преднамерено или не, отговорността е на този, който го е изрекъл“, заяви министър-председателят

Премиерът Борисов присъства на закриването на учението "Платинъм Лайън 2018"

09 August 2018 12:02

Премиерът Бойко Борисов присъства на закриващата церемония на военното учение "Платинъм Лайън 2018" в Ново село. Премиерът връчи сертификати на участващите военни. С повече информация - вижте в прякото включване в обедните ни новини на Александър Марков.

Бойко Борисов и правителството няма да излизат в отпуск

27 July 2018 12:12

Министър-председателят Бойко Борисов и правителството няма да излизат в отпуск, това заяви премиерът в в град Бяла, където присъства на откриването на новия храм „Св. Пантелеймон".

ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента върху промени в Закона за приватизацията

24 July 2018 16:03

ГЕРБ ще подкрепят ветото на президента върху промените в закона за приватизацията и следприватизационния контрол. Това съобщиха на брифинг преди минути от най-голямата парламентарна група.

Борисов поиска нова поправка в Закона за приватизацията след ветото на президента

24 July 2018 11:03

Новите текстове трябва категорично да предвидят забрани за разпростиране на действието спрямо заварени приватизационни договори

Борисов: Отказах на италианския премиер да приемем кораб с мигранти!

20 July 2018 13:32

България е отказала на Италия да приеме кораб с мигранти. Това обяви в парламента премиерът Бойко Борисов по време изслушването за политиката на правителството по проблема с миграцията, инициирано от БСП. "Завчера получих писмо от италианския премиер Конте да взема колкото мога мигранти от кораб. "Моля ти се, вземи от еди кой си кораб Х брой мигранти!". Отказах!", отбеляза Борисов пред депутатите. Според думите му писмото е било официално. Италианският му колега пратил писмото на всички премиери от ЕС. Ирландците са взели, испанците са взели, сега да не изброявам държави... Аз отговорих, че няма да вземем", отсече Борисов. По думите му обаче натискът е налице. "Сега България е единствената държава от ЕС, която се е справила с мигрантите. Строим центрове и те са пълни на 10-11%", отчете премиерът. Най-много бежанци в момента имало в Испания.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание

20 July 2018 11:40

Той ще участва в разискванията по питане към него на лидера на БСП Корнелия Нинова за миграцията