България

08 юни 2018 15:06

АБВ предлага пакет от незабавни мерки за подобряване на работата на МВР

АБВ предлага пакет от незабавни мерки за подобряване на работата на МВР. От партията продължават да настояват за оставката на вътрешния министър Валентин Радев, заради очевидната му неспособност да се справя с проблемите в повереното му ведомство и б...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Патолозите в Пловдивско спират да работят с полицията, ще има ли национален бунт?

15 October 2018 08:22

Патолозите в Пловдив са решени да не ходят на огледи и да не правят експертизи, поръчани от полицията. Причината е, че МВР не им плаща и полицията е натрупала сериозни дългове към съдебните медици. "Имаме да вземаме по над 10-15 хиляди на човек. Ние нямаме клинични пътеки като останалите лекари. Основната ни заплата е 620-640 лева. Единственият начин да си осигурим допълнителен доход е да работим като вещи лица", обясни патологът д-р Марин Балтов пред в. "24 часа". По думит

Коалиционният съвет ще заседава по избора на нов главен секретар на МВР

15 October 2018 06:08

Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти се събира на заседание в Министерския съвет. Очаква се сред темите на обсъждане да бъдат предложенията за нов главен секретар на МВР. Постът е вакантен от няколко седмици, след като Младен Маринов беше избран за министър на вътрешните работи.

Валери Симеонов: Не бива да се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР

08 October 2018 08:26

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, призова вицепремиерът Валери Симеонов. Според него всички кадрови промени трябва да се обсъдят с коалиционните партньори.

Светлозар Лазаров се връща в МВР като главен секретар?

07 October 2018 20:43

Днес той подаде оставка като национален координатор на „Атака“, Волен Сидеров поиска атакист да оглави професионалното ръководство на вътрешното министерство

Ръководството на МВР връчи 341 нови служебни автомобила

07 October 2018 19:16

На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предназначени за няколко областни дирекции на МВР, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Жандармерията получава 341 нови коли

07 October 2018 10:09

Национално съвещание на ръководството на МВР ще се проведе по-късно през деня. Очаква се на специална церемония старите коли на жандармерията да бъдат подменени с нови, като структурата ще получи 341 нови автомобила. Поканени са да присъстват премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на финансите Владислав Горанов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

Вътрешният министър Младен Маринов свиква Национално съвещание на МВР

07 October 2018 09:29

Поканени са да присъстват министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Младен Маринов: Администрацията на МВР е сведена до необходимия минимум

06 October 2018 11:36

Според министъра на вътрешните работи част от административните услуги не трябва да се извършват от МВР, за да се освободи ресурс да се изпълнява чисто полицейска дейност

С тържествена церемония откриха учебната година в Академията на МВР

01 October 2018 12:22

С тържествена церемония днес беше открита и учебната година в Академията на МВР, на която присъства и вътрешният министър Младен Маринов.

Учиха полицаи как да се справят при домашно насилие

30 September 2018 18:27

Полицейски служители в Разград участваха в двудневно обучение на тема "Извършители или жертви на домашно насилие са насилниците", съобщиха от пресцентъра на МВР. В семинара, организиран от Центъра на неправителствените организации, се включиха професионалисти и от други компетентни институции, които споделиха с участниците опит и добри практики. Съдът, прокуратурата, полицията, медицински специалисти, образователни институции, социални работници и пробационни служби повече от 10 години работят съвместно по проблемите на домашното насилие. Спецификата на хората в малките и отдалечени населени места бе фокус в обсъжданията по време на работните срещи. Целта бе да се набележат и планират модели за работа с извършители на домашно насилие. В ролята на обучител влезе проф. Нели Бояджиева от СУ "Климент Охридски". Семинарът е част от проекта "Татко не бие мама, той така я обича" на ЦНПО, финансиран от Министерство на правосъдието. Проектът надгражда постигнатите до момента резултати в процеса на превенция на домашното насилие. Създава се и мрежа от училища за осъществяване на програми за превенция. Включените деца и младежи издават вестник "Без име".