Регионални

09 юни 2018 11:00

Започна второто издание на "Приключенски многобой - Ботевград 2018"

Днес в крепостта "Боженишки Урвич" край ботевградското село Боженица стартира второто издание на "Приключенски многобой - Ботевград 2018”. Състезанието ще продължи два дни, събота и неделя. Официално откриване е в 10:00 часа на сцената на "Урвишка п...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Засилено полицейско присъствие в община Ботевград и през следващите 3 месеца

13 June 2018 13:27

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Национална полиция Христо Терзийски, директорът на Областната дирекция на МВР Георги Григоров и др. се срещаха с ръководството на Районно полицейско управление - Ботевград.

Община Ботевград участва на Международен форум за туризъм в Китай

07 June 2018 14:50

По покана на Световната туристическа организация и Министерството на културата и туризма на Китай, в периода 27 май – 1 юни, Община Ботевград участва на Международния форум за развитие на туризма в гр. Жънжоу, провинция Хенан в Република Китай, който се провежда за юбилеен десети път, съобщават от общинската пресслужба.

Oстава засилено полицейското присъствие в Ботевград

06 June 2018 18:12

Днес след убийството на Пелов полицията откри взривни вещества в апартамент в града. Полицейското присъствие в Ботевград остава засилено, беше извършена евакуация на жилищен блок, където са открити боеприпасите. Сапьори бяха извикани на място. По официални информация на МВР има връзка между среднощната престрелка и претърсванията, които бяха направени днес в жилищната сграда.

Евакуираха блок в Ботевград, вероятно има връзка с убийството на Пелов

06 June 2018 12:39

В Ботевград е бил евакуиран цял жилищен блок. По непотвърдена информация в един от апартаментите са открити боеприпаси. Канал 3 съобщи, че в този блок живее приятелката на пострадалия при снощната престрелка в центъра на града Марио Пенчев. В града има засилено присъствие на жандармерия, допълва БГНЕС.  Жилищният блок се намира на бул. "България" №12. Районът около него е отцепен. Това се случва часове, след като късно снощи смъртоносно бе прострелян избягалият затворник Вл

Стартира търгът за избор на строителен надзор за пътя Мездра-Ботевград

04 June 2018 14:00

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществената поръчка за избор на строителен надзор при допълнителното проектиране и строителството на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Отсечката е разделена на два лота. Кандидатите за надзор на лот 1 могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 2 август 2018 г. Индикативната стойност на поръчката е 1 500 000 лв. без ДДС. Офертите за лот 2 се подават до 17,30 ч. на 9 август 2018 г., а прогнозната стойност е 2 040 000 лв. без ДДС.

Исторически личности посрещаха гостите в Нощта на музеите в Ботевград

21 May 2018 16:15

Райна Княгиня, Румена войвода, български офицер, преводачка от немски език в щаба на българската армия по време на Втората световна война и други. Те посрещаха посетителите в Нощта на музеите в Ботевград. В ролите влязоха актьори от Младежкия театър „Карнавал”, а костюмите и оръжията са предоставени от Историческия музей. Присъствието им създаде неповторима артистична атмосфера, но по думите на Гергана Динкова, която тази вечер бе Райна Княгиня, „музеят просто оживя”.

Традиция в Ботевград - Великденски събор

09 April 2018 09:10

За трета поредна година Ботевград възражда едно емблематично събитие, което съхранява паметта и носи идентичността на ботевградския край - съборът на града, предаде БГНЕС. На площ от 56 дка повече от 200 търговци и производители на керамични и хранителни изделия, промишлени стоки и атракциони от цялата страна ще се включат в двата дни на събора, като очакванията са тази година празникът да събере над 15 000 посетители. Според спомените и преданията от деди и прадеди, народните песни от ботевгр

Община Ботевград отпуска 50 лева великденски помощи на социално слаби пенсионери

22 March 2018 16:30

От 21 март до 01 април община Ботевград ще приема документи и ще изплаща еднократна помощ в размер на 50.00 лева на социално слаби хора в пенсионна възраст, съобщават от общинската пресслужба.

Започват Мартенските дни на изкуствата 2018 в Ботевград

20 March 2018 16:45

За втора поредна година в Ботевград ще се проведе културната инициатива "Мартенски дни на изкуствата”. Тя се осъществява съвместно от Община Ботевград, Народно читалище "Христо Ботев 1884”, Дружество "Орханиец” и Дружеството на литературните творци "Стамен Панчев”, съобщават от Общинската администрация в града.

Юбилейно издание на Националния литературен конкурс "Стамен Панчев" в Ботевград

24 January 2018 11:11

Обявиха началото на петото юбилейно издание на Националния литературен конкурс “Стамен Панчев“. Тази година към организаторите, положили началото - Община Ботевград, Дружество “Орханиец“ и Сдружение на литературните творци от Община Ботевград “Стамен Панчев“, се присъединяват Литературен клуб “Стамен Панчев“, Народно читалище “Христо Ботев 1884“, Общинска читалищна библиотека “Иван Вазов“ и Исторически музей - Ботевград, информираха от Община Ботевград.