Регионални

10 юни 2018 12:49

Кампанията "Аз ходя пеша" в "Борисовата градина" в София

В "Борисовата градина" се проведе кампания за по-активен начин на живот и по-малко вредни емисии. Но не с познатите лозунги, а с една 5-километрова разходка. Вижте репортажа на стажант-репортера Татяна Йорданова...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

До края на деня отпушват 300 шахти в София

19 June 2018 15:32

Проведе се заседание на щаба за реакция при кризи на Столичната община. По време на заседанието бе изнесена информация за дейностите по преодоляване на последиците от вчерашната буря, съобщиха от Столична община. През днешния ден фирмите, ангажирани с почистването на града са прегледали 111 оттока по Южната дъга. От всички 35 хил. шахти в София на 300 са констатирани запушвания след вчерашната буря и до края на деня ще бъдат почистени. Екипите са почиствали и уличните платна от наноси. Измити с

КЕВР няма да глобява "Софийска вода" за задръстените шахти

19 June 2018 12:37

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да вземе отношение и да санкционира „Софийска вода“ заради задръстените канализации. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов след проведено заседание на регулатора. „Това, което вземаме като отношение, е в одобряването на бизнес плановете, където залагаме достатъчни средства за подобряване на канализационната мрежа навсякъде в страната, не само за „Софийска вода“, категоричен е пред

Цяла нощ продължи работата на аварийните екипи в София заради проливния дъжд

19 June 2018 06:05

Над 900 са сигналите за наводнени сгради вследствие на поройният дъжд, който се изваля в късния следобед.Под вода се оказаха много подлези и спирка на метрото. Близо 2000 абонати на ЧЕЗ в София останаха без електрозахаранване.

Порой заля София, наводнени са подлези и метростанции

18 June 2018 20:04

Редица подлези и метростанции бяха наводнени

Спират водата на част от кварталите в София заради ремонти

18 June 2018 10:14

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 19 юни заради ремонти. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа ще бъде осигурена вода с водоноски, съобщават от компанията.

Програмата „Зелена София“ облагородява междублоковите пространства

17 June 2018 12:32

Столичната община осигурява дървета, храсти, цветя, пейки и кошечта за боклук за желаещите да облагородят междублоковите пространства.

Фестивал по повод Деня на бежанеца

16 June 2018 12:48

В парка "Заимов" в София започна инициативата „Среща в парка", с която ще бъде отбелязан Световният ден на бежанеца. На фестивала всеки може да разбере повече за източната култура, в компанията на талантливи артисти, музиканти и кулинарни майстори.Вижте и още във включването на Зоя Велинова.

Софиянци не са доволни от възможностите за спорт в града

15 June 2018 09:51

София е на последно място от европейските столици според степента на удовлетвореност на жителите от спортни игрища, зали и съоръжения. Това показват последните данни на Евростат по повод започналото световно първенство по футбол. Едва 38% от софиянци са доволни от наличието на спортни терени и съоръжения, като от тях 8% а са „много доволни”, а 30% – „по-скоро удовлетворени”, пише bTV. Останалите 62% от жителите на столицата ни са настроени нег

СБА организира Ден на безплатни услуги в София

13 June 2018 23:00

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) организира Ден на безплатни услуги в София. Събитието ще се проведе тази събота, 16 юни, от 10:00 до 16:00ч. в ж.к. Овча Купел, ул. "Момкова баня" 13. Всички присъстващи ще имат възможност да се възползват от следните напълно безплатни услуги: - проверка на изгорели газове; - проверка на спирачна система; - проверка на амортисьори; - общ преглед на състоянието на автомобила; - проверка и реглаж на фарове; - безплатен тест драйв на нови модели автомобили. Всеки възползвал се от предоставените тази събота безплатни услуги в СБА София-Овча Купел ще получи стикер "безопасен автомобил", с който да използва последващи отстъпки от услугите на СБА в ж.к. Овча Купел, както и тестова карта на автомобила с описани съответните неизправности. Организаторите са подготвили също безалкохолни напитки за всички, а със специални „алкохолни очила“ шофьорите ще могат да тестват своите реакции. Събитието е част от световната кампания на Международната автомобилна федерация FIA за пътна безопасност „3500 живота“. Сходни събития ще се проведат в градовете Благоевград и Бургас до края на м. юни. По данни на СБА 40% от българските граждани шофират 20+ годишни автомобили. Поради тази причина кампанията „Дни на безплатни услуги в СБА“ призовава за „по-безопасни автомобили в България“.

В София се подготвят няколко фен зони за Световното първенство по футбол 2018

13 June 2018 20:57

Часове остават до началото на Световното първенство по футбол в Русия. Утре в 17.30 ч. БНТ ще излъчи пряко официалното откриване на най-очаквания спортен форум за годината. В следващите 32 дни ще ви покажем 64 мача и около 230 часа телевизионно време, посветено на темата. Но не само това - на няколко места в София се организират своеобразни фен лагери, които ще бъдат активни и атрактивни за феновете, дори когато няма мачове. Какви изненади е подготвила БНТ за любителите на футбола, а и не само - обяснява Радина Жекова от спортната редакция на БНТ.