Регионални

11 юни 2018 06:13

Как изглеждаше София преди повече от 30 години

Колко от нас знаят (помнят) как са изглеждали едни от най-култовите места в София преди няколко десетилетия...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Центърът на столицата остава без топла вода за 10 дни

19 August 2018 18:20

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения

Автомобили нарушават забраната и навлизат във велоалеята в Панчарево

19 August 2018 11:32

Езерото "Панчарево" в София привлича стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и така споделената зона за пешеходци и колоездачи започва още от Кокаляне. Новата забрана обаче масово не се спазва, въпреки че има няколко знака , които забраняват влизането на коли и други моторни превозни средства.

Строги правила за разходка на кучета в столичните паркове

18 August 2018 19:16

Лабиринт от знаци обозначава местата, които са разрешени и забранени за преминаване на домашни любимци в столичния парк "Св. Св. Петър и Павел". Целта е да бъде ограничен достъпът на кучетата до детските площадки и алеите към тях. Експерти от общината правят ежеседмични проверки, а на нарушителите се съставят глоби между 50 и 500 лева.

В понеделник пускат движението по бул. "Христофор Колумб" в София

18 August 2018 13:12

Движението по бул. "Христофор Колумб" в София ще бъде възстановено в понеделник. Днес започна полагането на един от пластовете асфалт и ще се работи до късните часове на нощта. Това каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев при инспекцията на ремонтните дейности.

От 20 август в центъра на София и още няколко квартала няма да има топла вода за 10 дни

17 August 2018 13:58

От 20 до 29 август в центъра на София и прилежащите около него квартали няма да има топла вода. Това съобщиха от столичната "Топлофикация", като уточняват, че ще бъде извършен преглед и профилактика на производствените съоръжения в ТЕЦ "София". Подаването на топла вода ще бъде спряно към сградите, които се намират в карето между следните улици и булеварди: бул."История славянобългарска", ул."Индустриална", бул."Данаил Николаев", ул."Проф.

Контейнерите за смет в София преливат

17 August 2018 10:15

Тази сутрин на много места в столицата, а и в околностите ѝ, контейнерите преливат от отпадъци, предаде БГНЕС. Граждани алармират, че в редица столични квартали, както и извън града, камионите, които извозват отпадъците не са минавали. Обикновено в ранните часове, във всеки квартал няколко камиона събират и извозват боклуците, но тази сутрин столичани се оплакаха, че това не се е случило и са били принудени да оставят отпадъците си до кофите.

Какви са най-големите затруднения на хората покрай летните ремонти в София?

16 August 2018 18:23

Летните ремонти в София са в разгара си. Заради ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" преминаването на пешеходци в центъра е трудно. От строителните фирми осигуряват пешеходни коридори за заобикаляне на ремонта, но не винаги маршрутите са безопасни за хората.

Измерват качеството на въздуха заради сигнали за остра миризма в части на София

16 August 2018 12:41

По искане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова от вчера се извършват измервания на качеството на въздуха във връзка с подадени сигнали за остра миризма в районите „Подуяне“, „Оборище“ и „Сердика“. Данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух, съобщиха от Столична община.

Езерото в столичния квартал "Дружба" се превърна в дом на 50 полудиви патици

14 August 2018 18:40

Около 50 полудиви зеленоглави патици вече имат нов дом - езерото в столичния квартал "Дружба". Пускането им във водата ще дообогати фауната в района. Патиците са устойчиви на метеорологичните условия, не отлитат през зимата и не изискват някакви по-специални грижи. Акцията е на ловното дружество "София-запад" и Столичната община.

Фандъкова: Внесен е проект за възстановяване на басейна „Мария Луиза“, предстои обсъждане

14 August 2018 13:16

Инвестиционната програма, която е приета от Столичния общински съвет, се изпълнява интензивно, подчерта кметът на столицата