Регионални

12 юни 2018 14:36

20 души от Община Видин започват работа по Регионалната програма за заетост

От 13 юни, 20 души от Община Видин започват работа по Регионалната програма за заетост, съобщава общинското пресаташе. Договорът с Агенцията по заетостта и Общината чрез Дирекция „Бюро по труда“- Видин бе сключен в края на месец май. Нейната цел е ос...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ученици показаха нагледно на работодателите как да си намерят добри кадри

21 November 2018 13:03

Мозъчен щурм по предприемачество, наречен Иновационен лагер, обедини усилията на ученици от различни класове на Математическа гимназия „Баба Тонка“. Любезен домакин бе РУ „Ангел Кънчев“. Най-малките участници от V клас имаха открит урок, в който с различни игри развиваха качества като съобразителност, целеустременост и работа в екип. По-големите ученици трябваше да решат казус, свързан с безработицата – как младежи, които нямат стаж, би

Видин: Населените места в общината са почистени и проходими след първия сняг

19 November 2018 12:00

Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха в готовност за посрещане на първия за годината снеговалеж вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

Близо 300 са свободните работни места в Банско и Разлог на прага на зимния сезон

18 November 2018 08:45

Все повече сезонни работници се връщат на работа в зимните курорти след приключване на летния туристически сезон. По-високото заплащане и пакетът социални услуги, които предлагат работодателите, се оказват основните причини българите с добра квалификация да се връщат на работа в зимните ни курорти. Най-търсени в момента са позициите за бармани, сервитьори, рецепционисти и готвачи.

Строят нова детска градина във видинското село Бело поле

17 November 2018 13:30

Първата от десетилетия детска градина в област Видин строят в село с 800 жители. В Бело поле има много млади хора и от местната управа са сигурни, че ще има кой да я посещава. Сегашната е в постройка край селския стадион и заради свлачище скоро ще е опасна. Новата ще е с всички удобства за децата и персонала.

Деца във Видин казаха ”Стоп!” на войната по пътищата

16 November 2018 15:20

Доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, заедно със служители на Районното управление на МВР и Пътна полиция, раздаваха информационни материали тази сутрин във връзка с безопасността на движението на пешеходци и водачи на моторни превозни средства, предаде БНР.

Незаконна сеч в землището на видинското село Срацимирово

16 November 2018 14:00

На 15 ноември горски надзиратели засекли трима мъже, извършващи сеч в землището на село Срацимирово, и сигнализирали в полицията, съобщават от ОД на МВР-Видин.Пристигналите на мястото униформени установили самоличността им – двама видинчани и жител на Новоселци. При последвалата проверка в района била констатирана сеч без редовно писмено позволително. За товарене били подготвени камари с 22 кубика метровки. Иззет е моторния трион, ползван от мъжете. Дървата са оставени на отговорно пазене на горски надзирател. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Седемдесетгодишен мъж загина при пожар във видинското село Калина

16 November 2018 13:20

70-годишен мъж е загинал при пожар в частен имот във видинското село Калина. Сигналът за горящата къща бил получен на 15 ноември в 05.16 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. Към мястото незабавно се насочили екипи на пожарната и полицията. Огнеборци с два автомобила потушили пламъците. При последвалия оглед, под руините било открито тялото на обитателя – самотно живеещ възрастен мъж. Няма данни за умишлен палеж. Причината за пожара е в процес на установяване.Работата по случая продължава, в Районно управление-Видин е образувано досъдебно производство.

Община Видин кандидатства с уникален средновековен фестивал за Годишните награди в туризма

13 November 2018 16:58

Фестивалът „БъдинЪ“, който се организира шест поредни години от Община Видин, е номиниран в Професионални категории, раздел „Иновация“ в конкурса на Министерството на туризма. Той заслужи да участва в надпреварата заради представения нетрадиционен спектакъл - въздушна акробатика от кулите на крепостта „Баба Вида“. Тазгодишното издание на фестивала предложи един по-различен поглед, под мотото „История и иновация”. Уча

Агенцията по заетостта ще обучава кадри за нуждите на туристическия бранш

12 November 2018 16:44

Предвижда се ускоряване на процедурите за регистриране на работници от трети страни за сезонна заетост