България

12 юни 2018 18:22

Валентин Радев: Оставки и наказания по случая "Пелов" ще има, но аз оставам

Министърът гледал мотивите за исканата му оставка и ги използвал, за да се поправи...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

73 нови коли за полицията в Бургас (СНИМКИ)

17 October 2018 14:00

Нови 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост, осигурени в рамките на механизма за спешна помощ по фонд „Убежище, миграция и интеграция” и фонд „Вътрешна сигурност” и в частност на Рамковото споразумение „Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници”, бяха предоставени за нуждите на Бургаска област на церемония, провела се на Морска гара – Бургас. Гости на официалното мероприятие бяха : Областния управител на Бургаска област – г-н Вълчо Чолаков, кмета на Община – Бургас – г-н Димитър Николов, зам. кмета по икономика и финанси – Красимир Стойчев, заместник апелативния прокурор – г-жа Йовита Григорова и административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура – г-н Георги Чинев. В тържественото си слово Областния управител Вълчо Чолаков изрично упомена, че благодарение на двата фонда за цяла България са предоставени общо 350 патрулни автомобили. От тях за нуждите на Областна дирекция на МВР – Бургас са разпределени 53, а за Зонално жандармерийско управление – Бургас – 20. С автомобилите ще бъдат обезпечени всички районни управления в региона, чиято специфика – три външни за Евросъюза граници / сухопътна, морска и въздушна/, дава стратегическото местоположение и огромната отговорност, лежаща на плещите на полицейските служители от Южното Черноморие. В подкрепа на думите на Чолаков се изказа и кмета на Община Бургас – Димитър Николов, който за пореден път благодари за добрата работа на бургаските полицейски структури, като им пожела високо ниво на професионализъм и отлична резултатност в борбата с престъпността. Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов изтъкна важността на събитието по предоставяне на 73-те патрулни полицейски автомобили, като разясни на присъстващите иновативното им оборудване, изразяващо се в наличието на система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия. Старши комисар Калоянов изрази вярата си в уменията на полицейските служители, доказвани не един и два пъти през годините, като им пожела по-висока степен на мотивираност и енергия за справяне с приоритетните за Южното Черноморие задачи. Тържествено ритуал за освещаване на новите 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост извърши Архиерейския наместник на бургаската духовна околия – отец Севастиян, който благослови служителите на реда, пожелавайки им здраве и успехи в предизвикателствата на нелеката полицейска професия.

МВР: До края на октомври ще бъдат изплатени близо 24 хил. лв. на съдебните лекари в Пловдив

16 October 2018 16:16

Днес лекарите предупредиха, че готвят протест заради неизплатени хонорари

Патолозите в Пловдивско спират да работят с полицията, ще има ли национален бунт?

15 October 2018 08:22

Патолозите в Пловдив са решени да не ходят на огледи и да не правят експертизи, поръчани от полицията. Причината е, че МВР не им плаща и полицията е натрупала сериозни дългове към съдебните медици. "Имаме да вземаме по над 10-15 хиляди на човек. Ние нямаме клинични пътеки като останалите лекари. Основната ни заплата е 620-640 лева. Единственият начин да си осигурим допълнителен доход е да работим като вещи лица", обясни патологът д-р Марин Балтов пред в. "24 часа". По думит

Коалиционният съвет ще заседава по избора на нов главен секретар на МВР

15 October 2018 06:08

Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти се събира на заседание в Министерския съвет. Очаква се сред темите на обсъждане да бъдат предложенията за нов главен секретар на МВР. Постът е вакантен от няколко седмици, след като Младен Маринов беше избран за министър на вътрешните работи.

Бившият вътрешен министър: Северин няма съучастник

14 October 2018 10:30

"Северин Надеждов няма съучастник в деянието. Има наистина сериозни доказателства срещу Северин. Веществата, които са оставени, не само ДНК, са сред най-точните доказателства. Сега вече нещата са в ръцете на прокуратурата". Това заяви в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия бившият вътрешен министър Валентин Радев, който подаде оставка след искане на премиера по повод трагедията край Своге, отнела живота на 20 души. Радев каза, че следващата седмица ще бъде върнат в България Северин Надеждов и предаден на българските власти, като най-вероятно ще дойде с граждански полет, по думите му. {cbrelatedarticle count="2" /} "Най-добре е да изчакаме следствието до края. Нещата в този случай са ясни. Освен ДНК материал има и други вещи, които са открити. Над 80% всичко е ясно. Имаме и други информации, които прокуратурата, ако и като намери за уместно, ще съобщи. Не мога да влизам в много детайли, а и не знам всички такива. Младен Маринов може да ви даде много повече информация, но и той ще се въздържи от много неща", каза Радев. "Искам да поздравя МВР за добрата работа. Това мога да кажа. Аз съм удовлетворен от това, което свърши и министърът на вътрешните работи Младен Маринова", посочи Радев за наследилия го на поста.криминалноубийствоМВРубийство на журналистВалентин Радев

Валентин Радев: Не всички факти по убийството на Виктория са ясни за обществото

12 October 2018 21:25

Институциите и тези, които ги олицетворяват, трябва да дават добър пример, да са тези, които създават доверие. Служителите създават доверието, те трябва да бъдат припознавани като добри полицаи, например. Това заяви в студиото на "Панорама" бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Валери Симеонов: Не бива да се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР

08 October 2018 08:26

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, призова вицепремиерът Валери Симеонов. Според него всички кадрови промени трябва да се обсъдят с коалиционните партньори.

Светлозар Лазаров се връща в МВР като главен секретар?

07 October 2018 20:43

Днес той подаде оставка като национален координатор на „Атака“, Волен Сидеров поиска атакист да оглави професионалното ръководство на вътрешното министерство

Ръководството на МВР връчи 341 нови служебни автомобила

07 October 2018 19:16

На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предназначени за няколко областни дирекции на МВР, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Жандармерията получава 341 нови коли

07 October 2018 10:09

Национално съвещание на ръководството на МВР ще се проведе по-късно през деня. Очаква се на специална церемония старите коли на жандармерията да бъдат подменени с нови, като структурата ще получи 341 нови автомобила. Поканени са да присъстват премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на финансите Владислав Горанов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев.