Здраве

12 юни 2018 18:30

НЗОК успокои, че гарантира лъчетерапия на всички онкоболни

НЗОК гарантира лъчетерапия на всички онкоболни, съобщиха от пресцентъра на НЗОК. Във връзка с публикации в медиите, в които се твърди, че Националната здравноосигурителна каса ограничава лъчетерапията на онкоболни пациенти, НЗОК заявява следното: Има...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Нигяр Джафер: Отдавна настояваме да се върне старият модел на управление на НЗОК

21 June 2018 08:03

Вчера си отиде 17-ият поред управител на НЗОК. За 17 години и малко отгоре си отива 17-и директор, който явно не може да се справи със системата. Ние смятаме че това, което се случва в здравеопазването е симптоматично, управленските решения, които са вземани през тези години са погрешни, състоянието на системата - казват и пациентите, и работещите в нея - показва, че трябва да се проведат кардинални реформи. Това коментира депутатът от ДПС и заместник-председател на НС НИгяр Джафрер в "Денят започва".

Парламентът освободи управителя на НЗОК проф. Камен Плочев

20 June 2018 10:45

Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каза (НЗОК) проф. Камен Плочев. Решението беше гласувано със 109 гласа „за“, 72 „против“ и 30 „въздържал се“.

Днес депутатите решават дали да освободят управителя на НЗОК

20 June 2018 06:18

Депутатите решават днес дали да освободят управителя на Здравната каса проф. Камен Плочев. Това е втори опит за отстраняването му, след като миналия петък парламентът прекъсна заседанието си заради липса на кворум.

Нов стандарт за лъчетерапия ще подготвят експерти

18 June 2018 20:45

Нов стандарт за лъчелечение и мерки за контрол при предписването и прилагането на терапия ще подготвят експерти. Това стана ясно след среща на пациентски организации, лъчетерапевти и представители на Здравната каса. За пореден път всички участници в срещата увериха, че ограничения при лечение на онкоболни пациенти няма да има.

България ще участва в спортни игри за хора с онкологични заболявания

16 June 2018 09:05

България се готви за участие в първите международни спортни игри за хора с онкологични заболявания. Те ще се проведат в Рим в края на следващата седмица със специалната подкрепа на Италианския олимпийски комитет. България ще бъде представена от изцяло женски отбор. В състезанията ще участват общо 6 държави.

Ананиев: Няма наложени ограничения за лъчелечение на онкоболните

14 June 2018 16:23

„По повод публикации в някои медии относно налагането на лимити при лъчелечението, искам да уточня нещо изключително важно. Има явно неразбиране или неправилно тълкуване на т.нар. индикативни стойности. Няма наложени ограничения за лъчелечение на онкоболни лица. Индикативните стойности не ограничават лечението на пациентите, а обратното – служат единствено и само за нуждите на контрола. Нито един български гражданин няма да остане без необходимото му лъчелечение. Нещо

Здравната комисия в НС прекрати мандата на проф. Плочев като шеф на НЗОК

14 June 2018 15:10

Здравният министър Кирил Ананиев поиска оставката му в началото на годината

Лекарите се канят да не изпълняват лимитите за лъчетерапия

14 June 2018 09:00

"Няма да има лимити за лъчетерапия, ако се допусне ще реагираме остро. Винаги сме били против лимитите за онкоболни и вярвам, че става въпрос за недоразумение." Това каза председателят на Български лекарски съюз Иван Маджаров. Той уточни, че тази година лъчетерапията е била отделена в отделна група, за да бъде наблюдавана по-добре. По думите му в страната ни са инвестирани огромни средства, за да се сдобием с високотехнологична техника и пациентите трябва да се лекуват тук. 

НЗОК прехвърля на парламента решението за освобождаването на Плочев

08 June 2018 18:37

Парламентът да реши дали управителят на Здравната каса проф. Камен Плочев да бъде освободен. Това е обсъдил Надзорният съвет на Фонда на днешното си заседание, предава Нова телевизия. Миналата седмица Плочев изпрати писмо до колегите си, в което не подава оставка, но обяснява, че, по закон не може да изпълнява задълженията си заради влошено здравословно състояние повече от три месеца. Шефът на Касата е в болничен от февруари, след като между него и здравния министър имаше публичен спор за дълг

НЗОК: Персоналният идентификационен код на НАП не трябва да се предоставя на трети лица

06 June 2018 14:54

Днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) бе домакин на съвместна среща с представители на Националната агенция за приходите (НАП) и пациентски организации. Тема на срещата бе да се изясни как е защитена чувствителната информация, съдържаща се в пациентските досиета, когато достъпът до тях се осъществява с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП. Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК. Механизмът за издаване на ПИК в максимална степен изключва възможността той да бъде получаван от др