Регионални

13 юни 2018 12:47

За 5 години децата в детските градини в Кюстендилско са намалели със 17%

В рамките на пет години децата в детските градини в областта са намалели със 17%. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Даниела Димитрова, началник на отдел „Статистически изследвания” към Териториално бюро – Юг...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Природо-математическата гимназия в Кюстендил с награда от съда

12 August 2018 16:44

Природо-математическата гимназия в Кюстендил получи оригинална придобивка - отливка на герба на страната. Училището е отличено, заради участието на негови възпитаници в образователна програма, свързана със съдебната система. 104-ма ученици от гимназията са се включили в лекциите на магистрати от Административния съд в Кюстендил. Учителите и учениците от гимназията изразяват положителна оценка от участието си в програмата, чрез която са придобили, както теоретични, така и практически познания за

Френски доброволци дариха 6 тона материали за детските градини в Карлово

10 August 2018 18:31

180 френски младежи дариха 6 тона обучителни и спортни материали за детските градини в община Карлово. Те пристигнаха в града с 60 автомобила. Инициативата е част от петото издание на "Юръп рейд - автомобилна обиколка" в 10 европейски страни, посветена на благотворителността и културния обмен. Вижте във видеото прякото включване на Владислав Севов.

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково

10 August 2018 13:10

Палмово дърво с банани стана атракция в кюстендилското село Бараково. Могат ли да се отглеждат банани у нас, разказват Десислава Малинова и Любен Панков.

Обновяват и последната необновена детска градина в община Бургас

06 August 2018 11:58

Усилени ремонтни дейности вървят в детската градина в бургаското село Равнец. Заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева провери на място с какво качество и темпо се изпълняват строителните работи. Обновяването е насочено към подобряване на инфраструктурата и енергийната ефективност на сградата на детското заведение. Лицето на градината вече е напълно преобразено с поставената фасадна топлоизолация. Предстои това да се случи и с гърба на постройката. Старата и амортизирана дървена дограм

Мъж наряза гумите на общински автомобили в Кюстендил

30 July 2018 14:25

Гумите на седем автомобила, паркирани в центъра на Кюстендил, са били срязани през почивните дни. Пет от тях са били паркирани на служебния паркинг на общината. Два от поразените автомобили са служебни и са собственост на администрацията. Единият автомобил е високопроходим джип, който служи за действия при бедствия, а другият е на инженерния отдел. Полицаи са установили извършителя - 55-годишен кюстендилец. По-късно е било установено, че мъжът има здравословен проблем и след медицинско освидетелстване е предаден на семейството му. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Уволниха директора на детската градина, където шкаф падна върху дете

26 July 2018 16:41

Кметът на Горна Оряховица уволни директорката на детска градина „Бодра смяна“. Преди месец шкаф падна върху 4-годишно дете, което пострада тежко, а директорката укри инцидента от работодателя си и от Регионалното управление на образованието. На директора Жанета Иванова е наложено най-тежкото наказание, защото не е осигурила в детската градина безопасни и здравословни условия за децата, в резултат на което необезопасен шкаф е паднал на 28-и юни върху четиригодишната Ламбина, причинявайки ѝ много травматични увреждания. Директорката не е извикала спешна помощ, прехвърляйки отговорността затова на родителите. Жанета Иванова не е уведомила за тежкия инцидент Общината и Регионалното управление на образованието. Пострадалото дете се възстановява постепенно, съобщиха от семейството, но отказаха да посочат дали ще заведат дело срещу директорката на детската градина.

Детска градина „Роза” в Мездра приключи проекта „Многообразие без граници”

25 July 2018 11:00

На 24 юли в Мездра се проведе заключителната конференция по приключване на проекта „Многообразие без граници за децата в община Мездра”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансиран от ЕС чрез Европейските структури и инвестиционни фондове. Бенефициент на проекта бе ДГ „Роза” в общинския център в партньорство с детските градини „Мир“, „Слънчице“, „Детелина“, „Звeздичка“ и Сдружение в обществена полза Община Мездра. Общата стойност на проекта е 267 250 лв.

В Монтана на 15 септември 2000 деца влизат в нови класни стаи и занимални

20 July 2018 11:10

Модернизирането на сградите на четири училища и двете детски градини по оперативна програма „Региони в растеж” в Монтана, ще приключи до 15 септември, заяви кметът Златко Живков. Това са най-мащабните основни ремонти на образователна инфраструктура, извършвани досега в града. Реконструират се 4 сгради, в които се намират езиковата и математическата гимназия, III и IV основно училище, и детските градини „Калинка” и „Приказен свят”.Около 2000 деца се обучават и възпитават в тях.

148 свободни места след второто класиране за 8 клас в Кюстендилско

20 July 2018 07:21

148 места не са заети от ученици, след извършения втори етап на класиране за прием в осми клас. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Регионално управление на образованието – Кюстендил. най-много са свободните места в паралелката „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове, разкрита в Професионална гимназия по туризъм „Никола Йонков Вапцаров” – Кюстендил. В тази паралел

Отварят еко детска градина в Бургас

19 July 2018 07:52

Първата по рода си еко детска градина отваря врати през септември в Бургас. Там децата освен редовните си занятия ще имат и часове по екология и опазване и грижа за природата.Вижте репортажа на Юлиана Шопова и Георги Костиев.