Икономика и бизнес

13 юни 2018 14:11

"Блумбърг": Китай откри що е то втора ръка кола

Усилията, които Китай полага за налагането на автомобилите с нови енергийни източници, съвсем разбираемо, привличат световното внимание. Едно не чак толкова очебийно явление, което се наблюдава сега, обаче може да бъде също толкова важно за окол...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Зелена светлина": Магистрала захранва електромобили в Швеция

14 June 2018 09:35

Път към бъдещето. Магистрала, която захранва електромобилите. Двукилометрова отсечка, която свързва шведската столица с логистичен център.

Планират регистрационен режим на търговците на авточасти втора употреба

05 June 2018 15:49

Предвижда се регистрационен режим на търговците на авточасти втора употреба. Това каза зам.- министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на обществено обсъждане на тема: „Нови правила за движение по пътищата – предизвикателства и решения” в Благоевград. „Целим да уредим търговията с авточасти втора употреба. Ще има и по-засилен контрол, като смятаме, че това ще изпълни своето превантивно действие и ще бъдат намалени до възможния минимум кражби

Една четвърт от поръчките за новата Tesla - отменени

05 June 2018 12:17

Компанията Tesla е върнала депозитите за 23% от предварителните поръчки на Model 3, съобщи Engadget. Хората на Мъск изпитват производствени затруднения на новия електромобил, което е накарало близо четвърт от купувачите да се откажат от поръчките, твърдят анализаторите от Second Measurе. Tesla отново с рекордна загуба - $709 милиона От компанията твърдят, че това не са точни данни, но отказват да представят свои. През август 2017 г Мъск призна, че са отменени 12% от поръчките. Model 3 бе представен още през 2016 г., и тогава всеки можеше да направи предварителна поръчка за скромния депозит от 1000 долара. Но пускането им на пазара бе отлагано многократно и инвеститорското доверие в Мъск продължава да пада, въпреки популярността му.

Електромобилите и хората: любопитни факти

05 June 2018 09:15

Преди дни Международната агенция по енергетика (IEA) представи на света свой доклад, според който дизеловите двигатели са „технология на миналото” и с тях е „свършено”. Ще направим по-обстоен прочит на този доклад, според който до 2030 г. по улиците на света ще се движат 220 млн. електрифицирани автомобила.

Panasonic разработва батерии за електроколи без кобалт

03 June 2018 14:00

Производителят на батерии за Tesla - японската компания Panasonic, обяви, че разработва автомобилни батерии, които не съдържат кобалт. В основата на решението стои очакваното поскъпване на цената на метала заради голямото му търсене в резултат на развитието на производството на електрически автомобили, пише Reuters.Планът на компанията"Вече понижихме количеството на използвания кобалт", заявява пред анализатори Кенджи Тамура, която e начело на отдела, отговарящ за...

Ученици от Чепеларе отиват на състезание с електромобил в Лондон

31 May 2018 07:21

Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм "Н. Й. Вапцаров" в Чепеларе ще отбележи своето шесто участие в ShellEco-marathon Европа тази година. През юли месец в Лондон талантливите ученици ще се опитат да изминат най-дълго разстояние в категорията "Прототип", задвижван с електрическа батерия. Най-младите български представители са започнали конструирането на новия автомобил “STORM-K” няколко месеца след края на ShellEco-marathon 2017.

Над 50% ръст на продажбите на електромобили в света през 2017 г.

30 May 2018 16:09

Продажбите на електромобили в света са се увеличили с 54% през 2017 г. и са достигнали 3 милиона. В Китай, който е най-големия в света пазар на този тип коли, увеличението също е около 50%, но делът на електромобилите в общия национален автомобилен парк остана ниско, около 2,2%. В Норвегия такива автомобили са с най-висок дял в пазара, но дори и там техният дял в парка на страната е нисък – 6,4%. Въпреки това експертите са оптимистично настроени за перспективите в този сектор.

До 2040 г. продажбата на електромобили ще е 55%

28 May 2018 09:42

Към 2024 г. цената на електрически автомобил ще е конкурентна на автомобил с ДВГ, без първият да се ползва от държавна субсидия.

Електромобилите увеличават замърсяването в Китай

25 May 2018 17:18

Електрическите автомобили са едно от основните средства на китайското правителство в борбата му за намаляване на замърсяването на въздуха в страната, но проучвания показват, че то има обратен ефект.

Toyota ще продава електромобили в Китай под бранда на GAC

19 May 2018 10:05

Toyota е отворена към подобни партньорства и с други компании. Японският автомобилен производител Toyota ще предлага на пазара в Китай електрически коли под бранда на една от най-големите компании в бранша в страната – GAC, съобщава Reuters. Електромобилите ще бъдат произвеждани с по-евтината технология на GAC, която си партнира с Toyota в страната от 2004 г. По този начин японската компания ще успее да изпълни една от рестрикциите на Пекин за ограничаване на вредните емисии във въздуха, която...