Свят

13 юни 2018 16:44

Уникалният разказ на един студент в Северна Корея

Освен него, в университета има само още двама студенти от западни държави...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Войниците в Северна Корея трябва да се хранят по-добре

25 July 2018 19:12

Войниците на Северна Корея трябва да бъдат хранени по-добре. Това заяви севернокорейския лидер Ким Чен-ун, цитиран от ТАСС. Ким Чен-ун е посетил предприятие, което произвежда продукти за армията на страната. „Производственият план трябва да се изпълнява и преизпълнява. Храните трябва да стават по-качествени и по-вкусни“, заяви Ким. През миналата година войник от армията на Северна Корея избяга в Южна Корея. Там той разказа, че се е принудил да избяга, заради лошата храна в армията. Армията в Северна Корея е в състав от 1.2 млн. души. Те се хранят най-вече със соеви продукти, царевица и ориз.

Икономиката на Северна Корея е отбелязала през 2017 г. най-силен спад от 20 г.

20 July 2018 10:34

Икономиката на Северна Корея се е свила с най-силен темп от две десетилетия през 2017 година, сочи публикувана днес оценка на Южнокорейската централна банка (Bank of Korea), цитирана от Ройтерс.

В Северна Корея пак затягат морала

30 June 2018 18:38

В Северна Корея е започнала поредната кампания за борба за нравственост. Според местните медии жените в страната са задължени да спазват „социалистически вид“ и да съответстват на установените норми за поведение, предава EADaily. Според запознати източници в провинция Янгандо, укрепването на социалистическата идеология във външният вид и поведение на жените са били обсъдени малко преди срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп. Известно е, че основното послание се състои в затягането на „социалистическия колан“ и противопоставянето срещу идеологията на империализма. За целта е създаден списък на нещата, които са забранени. В него попадат миниполите, мрежестите чорапогащи, а също така вещите с надпис на английски език. Нарушителите ги заплашва глоба.

Северна Корея забрани антиамериканските сувенири

21 June 2018 10:19

Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни артикули против "империалистическа Америка", която досега беше основният враг на комунистическия режим, съобщава френският в. "Фигаро". Жестовете на Пхенян за подобряване на отношенията със САЩ приемат неочаквани форми. След срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур севернокорейските магазинчета за туристи престанаха да продават пропагандни антиамерикански сувенири.

Тайните на севернокорейската икономика

14 June 2018 09:50

По-лесно е да се проникне в тайните на Ватикана, отколкото да се съберат данни за икономиката на Северна Корея. От 1960-те години насам Пхенян не публикува статистики. Ето какво се знае за тази капсулирана страна. Дори американските тайни служби признават, че закръглят собствените си данни за развитието на севернокорейската икономика с до 10 милиарда долара. Този факт повече от красноречиво сочи, че няма достоверни източници на информация за Северна Корея. От десетилетия насам режимът не

Разделеният Корейски полуостров: Ключовите събития в историята на Северна Корея

11 June 2018 20:27

Северна Корея е една от най-изолираните страни - за ключовите събития в историята ѝ от последния половин век - припомня Фани Аронова.

Трус в армията на Ким Чен-ун

04 June 2018 10:35

Трима от най-високопоставените военни във въоръжените сили на Северна Корея бяха заменени, съобщи Си Ен Ен. Ходът е извършен преди историческата среща между Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп. Режимът е извършил рокадите дни преди срещата, а тримата висши военни са заменени с по-млади такива, лоялни на Ким Чен-ун. Ходът е част от продължаващата трансформация в политическия и военен живот на азиатската страна. Южнокорейската информационна агенция „Йонхап“ предаде, че са сменени министърът на отбраната, началникът на Генералния щаб на народната армия, както и директорът на генералното политическо бюро на армията. Срещата между Ким Чен-ун и Тръмп трябва да се състои в Сингапур по-късно през този месец. Си Ен Ен публикува информация, свързана с военния персонал на Северна Корея. Армията е съставена от 1 020 000 души, като 110 000 са във военновъздушните сили, а 60 000 – във флота. Страната разполага с 3500 танка, над 400 изтребителя и 80 бомбардировача.

Разходка в Пхенян разкрива неочаквани гледки (видео)

31 May 2018 15:53

Кадри, заснети в четвъртък, показват нещо, което може да се види изключително рядко – сградата на Върховното народно събрание на КНДР

Вижте как Северна Корея разруши полигона си (СНИМКИ)

25 May 2018 16:30

От Северна Корея бяха разпространени снимки, на които се вижда как местните сили взривяват собствения си ядрен полигон. Тунелите под съоръжението бяха вдигнати във въздуха пред погледа на чуждестранни журналисти. Режимът в Пхенян взриви полигона си в знак на добра воля, за да демонстрира желанието си за установяване на устойчив мир на Корейския полуостров. Напрежението в региона остава високо. Часове след разрушаването на полигона обаче американският президент Доналд Тръмп отмени планираната среща за юни с Ким Чен-ун заради агресивната реторика на Пхенян през последните дни, по неговите думи.

Бягство през желязната завеса

19 May 2018 09:52

Двама севернокорейци избягаха в Южна Корея и бяха намерени в Жълто море, съобщи Reuters, позовавайки се на местни медии. Двамата бегълци били забелязани от южнокорейските военни в лодка край морската граница между двете Кореи. Единият от севернокорейците е офицер от армията. Двамата са изразили желание да избягат в Южна Корея. Инцидентът се случи, след като Северна Корея отказа да приеме списъка с южнокорейски журналисти, които трябваше да наблюдават в петък закриването на ядрения полигон на КНДР. Това породи нови съмнения дали Пхенян наистина иска да намали напрежението в района.