Регионални

13 юни 2018 17:41

„Русе Спортува“ превръща Младежкия парк в спортна арена

„Ден на предизвикателството – България Спортува 2018“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нарушения при билкозаготвителите в Русе и Разград

21 June 2018 07:55

Експертите на РИОСВ – Русе са установили за една седмица сериозни нарушения на билкозаготвители, извършващи дейност в областите Русе и Разград. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе. Проверките са извършени по план и във връзка с множество постъпили сигнали, в т.ч. и от държавни институции, за нерегламентирано добиване на големи количества липов цвят и унищожаване на дървесни видове. В град Кубрат билкозаготвител е съхранявал на регистрира

Живи статуи пресъздадоха забравените занаяти на Париж в центъра на Русе

21 June 2018 07:49

Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър. Със своите мини спектакли актьорите от румънския театър „Маска" показаха някои от забравените френски занаяти и впечатлиха публиката с изразителния си грим и ефектни костюми.

Новият покрит базар на централния русенски пазар ще е готов през септември

20 June 2018 12:15

Започна изграждането на модерна сграда на централния пазар в Русе на мястото на съборените стари складове. Тя ще се превърне в покрит базар за промишлени стоки. По този начин ще се привлекат повече наематели и ще се подобри визията на най-голямото тържище в града. Новият базар ще бъде изграден с 300 хил. лв. собствени средства на дружество „Общински пазари” и ще е готов през септември.

Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе

18 June 2018 12:19

От днес и майките на деца с увреждания от Русе излязоха на протест и направиха палатков лагер. Те заявиха, че ще останат там докато не бъде приет Закон за личната помощ.

Дипломати от Европа са посетили област Русе

17 June 2018 22:46

Посланиците в Букурещ на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България са били на посещение в област Русе. Това съобщават от областната управа в крайдунавския град.

Жители на 16 населени места в Русенско протестират срещу лошите пътища

17 June 2018 13:35

Жители на 16 населени места блокираха със жива верига изхода на Кубрат в знак на протест срещу разбитите пътища в района. Основен ремонт на отсечките Кубрат - Русе и Кубрат - Разград не е правен от 30 години, а на места дупките са над 15 сантиметра. Тежките камиони допълнително са увредили настилката, заради трафика има и напукани къщи. От Пътната агенция има уверение, че през есента ще бъдат ремонтирани 9 километра от пътя Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, предаде БНТ.

Ден за семеен спорт в София

17 June 2018 12:36

Днес в София е ден за спорт. В рамките на третото поредно издание на „Татко и аз“ деца и родители ще имат възможност да се забавляват с 13 различни спорта.

Русенско училище вдига ограда заради гонки в двора

16 June 2018 09:47

Докато децата имат физическо навън, шофьорите на автомобилите дори им свирят, за да не им пречат, разказа директорът

Майки на деца с увреждания излязоха на протест и в Русе

15 June 2018 12:08

В Русе майки излязоха с децата си пред сградата на общината в подкрепа на палатковите лагери в страната. Те се надяват исканията им, залегнали в проектозакона за личната помощ да бъдат удовлетворени. В същото време обаче са категорични, че ако това не се случи, от понеделник излизат на безсрочен протест с палатков лагер.

Софиянци не са доволни от възможностите за спорт в града

15 June 2018 09:51

София е на последно място от европейските столици според степента на удовлетвореност на жителите от спортни игрища, зали и съоръжения. Това показват последните данни на Евростат по повод започналото световно първенство по футбол. Едва 38% от софиянци са доволни от наличието на спортни терени и съоръжения, като от тях 8% а са „много доволни”, а 30% – „по-скоро удовлетворени”, пише bTV. Останалите 62% от жителите на столицата ни са настроени нег