Регионални

13 юни 2018 20:10

Голяма промяна за шофьорите в София

Новите "зелени" зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от 1 ноември. Това ще стане с промени в Наредбата за организация на движението в София, стана ясно на транспортна комисия в Столичния общински съвет, пише "Труд". Общо 5...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Езерото в столичния квартал "Дружба" се превърна в дом на 50 полудиви патици

14 August 2018 18:40

Около 50 полудиви зеленоглави патици вече имат нов дом - езерото в столичния квартал "Дружба". Пускането им във водата ще дообогати фауната в района. Патиците са устойчиви на метеорологичните условия, не отлитат през зимата и не изискват някакви по-специални грижи. Акцията е на ловното дружество "София-запад" и Столичната община.

Фандъкова: Внесен е проект за възстановяване на басейна „Мария Луиза“, предстои обсъждане

14 August 2018 13:16

Инвестиционната програма, която е приета от Столичния общински съвет, се изпълнява интензивно, подчерта кметът на столицата

Нови ремонти затварят отсечки от ключови булеварди в София от днес

13 August 2018 09:09

Нови ремонти затварят отсечки от ключови булеварди в София, припомня бТВ. От днес започва реконструкцията на бул. "Васил Левски" от бул. "Цар Освободител" до паметник "Васил Левски". До 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда. Закрива се спирка СУ "Св. Климент Охридски" за тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 на бул. "Васил Левски" в посока паметника на Левски. Променя се маршрутът на тролейбусни линии № 1, 2 и 4 само в посока СУ "Св. Климент Охридски", както следва: от ул. "Кракра" надясно по бул. "Янко Сакъзов" и по бул. "Васил Левски" по маршрутите. Още през уикенда беше затворено едното платно от бул. "България" между бул. "Гешов" и бул. "Гоце Делчев" – в посока кв. "Бояна". Движението се извършва двупосочно в другото платно, още през уикенда се образуваха тапи. От събота обаче е възстановено движението на трамвай №7 от НДК до кв. "Борово". От началото на тази седмица започва и обновяване на булевард "Арсеналски", без да бъде спиран трафикът, но със стеснения на пътя.

Пазарджик се сдоби с още един репатриращ автомобил

12 August 2018 17:18

Още един репатриращ автомобил ще събира неправилно паркираните коли в града от 13 август. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пазарджик от фирмата, обслужваща „Синята зона“ в Пазарджик. До този момент в града работи само един оборудван за тази дейност автомобил, но макар, че вдига голям брой коли дневно не може да се справя със събирането на всички неправилно паркирани автомобили в областния център. Особено внимание ще бъде обърнато на местата, за които най-

Последен ден за безплатно паркиране: Въвеждат синя зона и във Варна

12 August 2018 10:38

Днес е последният ден, в който във Варна може да се паркира безплатно. От утре се въвежда синя зона в центъра на града. Според някои шофьори обаче паркоместата в централната градска част са намалели драстично след въвеждането на зоната и за тях е истинско предизвикателство да намерят дори платено място.

До 15 септември приключват инфраструктурните ремонти в столицата

11 August 2018 20:36

След проверка зам.-кметът Евгени Крусев бе категоричен, че няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта

Жена шофьор на тролейбус в София издъхна зад волана

11 August 2018 17:39

Жена шофьор на тролейбус почина в София, предадоха от "Канал 3", позовавайки се на информация за БГНЕС от "Столичен електротранспорт". На служителката, обслужваща возило по линия 7, ѝ прилошало. Инцидентът е станал в близост до спирката на Женския пазар в посока "Лъвов мост". Спряла и отворила вратите на тролея, не е имало опасност за пътниците. Пристигналият на мястото екип на "Спешна помощ" само е констатирал смъртта на жената.

Кръстовището на Софийския университет е затворено заради ремонт

11 August 2018 10:01

През почивните дни булевард "Васил Левски" ще бъде затворен за движение в района на Софийския университет "Св. Климент Охридски" заради ремонт.

Ремонтите в София: Какво приключва и какво предстои

09 August 2018 12:28

Летните ремонти в София продължават. До първия учебен ден ще бъде готово новото споделено трамвайно и автобусно трасе по бул. "Константин Величков". През почивните дни изцяло ще бъде затворено за преасфалтиране кръстовището пред Софийския университет. А от понеделник бул. "България" ще бъде затворен в посока Бояна и движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Повече за ремонтите в София - вижте от прякото включване в обедните новини на Карина Караньотова.

Засилени мерки за сигурност в София заради мача ЦСКА-София - Копенхаген

09 August 2018 11:06

"ЦСКА-София" среща днес датския "Копенхаген" в квалификационен мач от Лига Европа. Срещата е на стадион "Васил Левски" от 20.45 часа. БНТ1 ще излъчва срещата на живо. Специалното ни студио започва 15 минути по-рано. Заради мача в столицата ще има засилени мерки за сигурност.