Регионални

13 юни 2018 20:57

В София се подготвят няколко фен зони за Световното първенство по футбол 2018

Часове остават до началото на Световното първенство по футбол в Русия. Утре в 17.30 ч. БНТ ще излъчи пряко официалното откриване на най-очаквания спортен форум за годината. В следващите 32 дни ще ви покажем 64 мача и около 230 часа телевизионно време...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Акт до 500 лв. за непочистен сняг пред блока

20 November 2018 06:26

Управителят на етажната собственост и търговците в София могат да се сдобият с акт до 500 лв. за непочистен сняг пред блока или дадения обект. Преди това да се случи обаче, физическите лица биват предупреждавани от Столичния инспекторат, след което следва фиш на стойност 50 лв., а накрая се стига и до акт, който може да бъде до 500 лв., обясниха от „Московска" 33 пред в. „Монитор". От общината предупредиха по-рано днес управителите на етажната собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари. Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила и на инспектората и фирмите, ангажирани със снегопочистването, да създадат организация за работа и да мобилизират необходимите екипи и техника. Фирмите разполагат със 169 снегорина, които ще бъдат разположени на 68 местостоянки в града, за да бъдат максимално близо до районите, които ще почистват. Приоритетно ще се обработват пътните платна на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт.

В четири района на столицата все още няма парно и топла вода

19 November 2018 16:05

Първият сняг в столицата не предизвика проблеми по пътищата, защото бързо се стопи, но застудяването съвпадна с аварии и прекъсвания на тока и топлата вода. И двете аварии нямат общо със снеговалежа през нощта, но създадоха допълнителни затруднения на столичани. В центъра на София нямаше ток близо 3 часа по обяд. Ток нямаше и в Зона Б-5, кв. "Разсадника" и "Люлин". Захранването беше възстановено поетапно около 12 часа.

Части от центъра на София останаха без ток

19 November 2018 10:37

Голяма авария остави част от центъра столицата без електрозахранване за повече от час, предаде репортер на БГНЕС. Ток няма на ул. Позитано, бул. Христо Ботев, част от ул. Алабин, ул. Три уши, район Триадица. Засегнати от аварията са и много адреси в община Възраждане в централната част на столица, както и ул. Отец Паисий, Цар Самуил, Братя Миладинови, бул. Ал. Стамболийски, ул. Стефан Стамболов, ул. Лавеле, Ломска, Княз Борис I, бул. Тодор Александров. Ток няма и в Зона Б-5-3, Зона Б-5, ул. Сре

Кметът Фандъкова нареди мобилизация на екипи и техника за предстоящия снеговалеж

18 November 2018 12:48

Целта е да се осигури проходимост в града и движение при зимни условия. Приоритетно ще се обработват пътните платна на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт.

Възможни са затруднения в движението в центъра на София заради протести

18 November 2018 09:47

Столичната община предупреждава, че заради очаквани протести е възможно днес да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града.

Над 2350 стари гуми са събрани в София през последния месец

13 November 2018 07:21

Кампанията по събиране на стари автомобилни гуми за една година - събрани над 9300 изхвърлени гуми. За един месец са събрани над 2350. Това коментира в сутрешния блок на БНТ Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

Промени в движението около стадион "Васил Левски" заради футболен мач

12 November 2018 07:39

За днес се въвеждат ограничения за спирането и паркирането на автомобили около стадион "Васил Левски" в столицата.

Жълта зона и увеличение на цените за паркиране предвижда нов план за София

12 November 2018 07:00

Насочване на автомобилното движение по четирите транспортни ринга в града, изграждане на буферни паркинги при станциите на третия лъч на метрото при булевардите "Монтевидео" и "Ботевградско шосе", увеличение на цените на зоните за паркиране при достигане на запълняемост над 85%, въвеждане на жълта зона в останалата част от града, ограничаване на тежкотоварното движение само в най-външния ринг. Това са част от насоки за развитието на транспорта в София от проект на план за уст

Вижте къде ще спира водата в София

11 November 2018 10:01

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. На 12 ноември 2018 г. (понеделник) временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата.

Проверяват за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в София

10 November 2018 14:18

Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район "Красна поляна" снощи и рано тази сутрин установиха горене на гуми на едно място и две запалени на открито огнища. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова от профила си в социалната мрежа Фейсбук.