България

14 юни 2018 08:26

Трета версия за катастрофата с хеликоптера на Крумово

И човешка грешка може да е причина за катастрофата с военния хеликоптер край Пловдив. Властите разследват и тази версия, обяви командирът на поделението в Крумово, предава Нова телевизия. Така версиите стават три - техническа неизправност, грешка на...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ще имат ли пилотите ни повече летателни часове?

31 July 2018 20:10

Официално - от военното министерство обявиха защо през юни в авиобаза "Крумово" се разби хеликоптера Ми-17. Причината е загуба на рефлексите на пилотите заради недостатъчно летателни часове. При инцидента загинаха двама от военните на борда - третият беше тежко ранен. Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски въртолети на въоръжение в Българската армия, стана ясно днес. Ще имат ли пилотите повече летателни часове и за модернизацията на армията - Александър Марков по темата.

Загуба на рефлекси у пилотите е причината за инцидента с военния хеликоптер

31 July 2018 12:48

Анатолий Величков: Военното министерство е предприело мерки за възстановяване на летателната годност на авиацията ни

Каракачанов за доклада за Ми-17: Засекретен е

09 July 2018 19:45

Каква е причината не мога да ви кажа, тъй като самият доклад е засекретен. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос каква е причината за катастрофата с военния хеликоптер Ми-1. На 11.06.2018 г., около 20:30 часа, в авиобаза Крумово вертолетът Ми-17 катастрофира. В трагичния инцидент загинаха майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев, а бордният техник офицерски кандидат Алексей Каменов бе ранен. По-рано днес от пресцентъра на в

​Приключи разследването на катастрофата с хеликоптера Ми-17

09 July 2018 15:41

Приключи разследването на Комисията за разследване на авиокатастрофата с хеликоптер Ми-17 на авиобаза Крумово, при която загинаха майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев.

На 11 юли приключва проверката за разбилия се в база "Крумово" Ми-17

04 July 2018 21:19

Очаква се на 11 юли да приключи проверката за катастрофата с военния хеликоптер Ми-17 в района на авиобаза „Крумово“. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на празника на Пловдивския гарнизон, предаде „Фокус“. „Вече имам предварителна информация, но докато не приключи тази проверка не мога да коментирам“, каза Каракачанов. Той поясни, че не е редно да се коментират резултат

50 млн. лв. са нужни за ремонта на военните хеликоптери за следващите 2 години

21 June 2018 17:20

Все още не е разпитан единствения оцелял от катастрофата на вертолета МИ-17 заради тежкото му състояние, съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред парламентарната комисия по отбрана. Той обясни, че прокуратурата продължава да работи по две версии - човешка грешка или техническа неизправност. Според разчетите на военното ведомство, за ремонта на хеликоптерите в армията ще са нужни 50 млн. лв. през следващите 2 години. Каракачанов зяви още, че е обсъдил с вицепремиера Томислав Дончев законови промени, предвиждащи договорите за ремонт и поддръжка на военна и отбранителна техника да не минават като обществени поръчки.

Ген. Мирчев: Все още не са известни причините за катастрофата с хеликоптера

16 June 2018 09:55

Двете най-вероятни версии са или технически проблем, свързан с опашния винт, или допусната грешка от страна на пилотите. Засега обаче всичко е в сферата на догадките.

Изпратиха загиналите летци с военен церемониал

15 June 2018 12:29

Днес се прощаваме с пилотите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, които загинаха в понеделник при трагичния инцидент с хеликоптер край летище „Пловдив". Загиналите летци бяха изпратени с пълен военен церемониал. На ритуала присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, цялото командване на ВВС, както и много военни от всички авиобази в страната.

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени посмъртно

15 June 2018 10:20

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Това съобщиха от министерството на отбраната. Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при трагичния инцидент с хеликоптер Ми-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза Крумово. Днес двамата пилоти ще бъдат погребани с пълен военен церемониал на Централните гробища в Пловдив.

Изпращат загиналите летци с военни почести

15 June 2018 08:27

Загиналите летци от авиобаза Крумово – майорите Пламен Пантилеев и Стоян Неделчев, ще бъдат изпратени днес с пълен военен церемониал. Поклонението пред тленните останки на пилотите ще бъде на Централните гробища в Пловдив. Двамата летци ще бъда погребани един до друг. Пантилеев и Неделчев загинаха в понеделник при катастрофа на хеликоптер на територията на авиобазата. Причините за тежкия инцидент се разследват, а резултати се очакват в рамките на месец. Очаква се на траурната церемония по изпращането на двамата пилоти да присъстват стотици бивши и настоящи летци от всички български авиобази, колеги и приятели на двамата пилоти. Да почетат паметта на загиналите при инцидента с военния вертолет Ми-17 летци на Централните пловдивски гробища се очаква да дойдат министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководният състав на ВВС и на щаба на Българската армия. 10 пъти по-малко от стандартите на НАТО са били летателните часове на загиналите пилоти Капитан Пламен Пантилеев е бил командир на авиационно звено във военното формирование в авоибаза Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ „Георги Бенковски“ - Долна Митрополия през 1994 г. със специалност „летец-пилот“ за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца. Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на същата авиобаза. Във Въоръжените сили служи от 1997 г. Роден е на 31 януари 1973 г. в Елхово. Завършил е ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1997 г. със специалност „летец – пилот“ на вертолет. Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е многократно със служебна благодарност. Женен с две деца. Траурната церемония ще започне в 10 часа.