Регионални

14 юни 2018 09:00

Две ученички от Враца намериха над 900 лева и ги предадоха в полицията

За доблестна си постъпка двете ученички в X клас във врачанско училище получиха благодарствен адрес от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов Вчера на отиване към училище двете момичета намерили на улицата изгубен порт...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца обсъждат качеството на действащите в общината социални услуги

23 June 2018 10:15

От Община Враца уведомяват обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на общественo обсъждане във връзка с изготвен Доклад за проучване и анализ на ефективността на действащите социални услуги на територията на общината от Институт по социални дейности и практики /ИСДП/. През м. май 2018 г. екипът на института проведе теренно проучване на място и изготви аналитичен доклад с резултатите.

Армейските творци превърнаха Враца във фестивална столица на духовата музика

21 June 2018 10:21

С представяне на групите от военните формирования в Карлово, Мусачево, Пловдив и Белене приключи Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски във Враца. Събитието беше организирано от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990, със съдействието на Областна администрация и Община Враца. През целият ден вчера, творците от Българската армия концертираха в различни кътчета на града и го превърнаха във фестивална столица на духовата музика. С респект и възхищение врачани аплодираха маршовият строй и виртуозните изпълнения на музикантите от военните оркестри.

Здравни работници оставиха психично болна жена пред кметство във врачанско село

21 June 2018 09:06

34-годишна жена е била изоставена от здравни работници пред кметство във врачанско село, след като е била на лечение в психиатрично заведение. За това сигнализираха очевидци, според които пациентката била в безпомощно състояние и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките ѝ роднини също отказали да я приютят. На 20 юни следобед пред кметството в село Добролево спира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – казва се Цецка, има психично заболяв

Три дни Враца е сцена на талантливи творци от Сухопътните войски

20 June 2018 09:37

"С огромно удоволствие Ви приветствам с "Добре дошли!" в нашия прекрасен град Враца, който е домакин на Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. и на ежегодния Фестивал на военните духови оркестри". С тези думи заместник-областният управител Мирослав Комитски откри проявата, която се провежда в дните от 19 до 21 юли в Градската концертна зала. Събитието се организира от Командването на Сухопътните войски и от Военно формирование 54 990 - Враца, със съдействието на Областната администрация и Община Враца, под патронажа на областния управител Малина Николова. На откриването присъстваха кметът на Враца Калин Каменов, командният състав на военните формирования, граждани и гости на града.

Обсъдиха публично Стратегията за развитие на обществения транспорт във Враца

19 June 2018 09:00

Във Враца се проведе обществено обсъждане на изготвената от експерти Стратегия за развитие на градския транспорт. Преди дебатите кметът Калин Каменов обясни целите на разработката и отбеляза, че е важно всяко мнение, предложение и становище, за да може да се избере най-добрият вариант за градския транспорт. Той не пропусна да акцентира върху констатацията си, че на такова важно обсъждане в залата присъстват едва 9 общински съветници. Кметът съобщи, че за съжаление проекта за закупуване за нови тролейбуси, с който Общината е кандидатствала в началото на годината не е получил одобрение, тъй като не са му достигнали няколко точки.

Ремонтни дейности затварят ул. „Поп Сава Катрафилов“ във Враца

18 June 2018 13:00

Във връзка с планирани строително-ремонтни дейности по водопроводната мрежа, за периода от 19.06.2018 г. до 21.06. 2018 г., ще бъде затворено движението по ул. „Поп Сава Катрафилов“ и по бул. „2-ри юни“, в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Къкрина“. Алтернативният маршрут за движение от и за „Червения площад” и бул. „2- ри юни” е както следва: ул. „Къкрина”; ул. „Трапезица”.

Във Враца обсъждат развитието на обществения транспорт

18 June 2018 12:20

Обществената консултация ще се проведе днес на 18 юни, от 17:00 ч., в Конферентната зала на Общински съвет - Враца. Обсъждане е във връзка с приемане на стратегия за развитие на обществения градски транспорт и транспортната система на територията на Община Враца, обслужвана от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД гр. Враца. Стратегията очертава най-важните насоки за развитие на общинската транспортна система в периода 2018-2028 г. и предлага няколко варианта за развитие на общинското дружество, възможностите за обновяването на подвижния състав, както и въвеждането на smart-иновативни технологии, свързани с внедряване на системи за автоматично таксуване в превозните средства, като е направена и оценка, свързана със срок на изплащане на инвестицията, окончателната й стойност, както и времевият период, нужен за въвеждане в експлоатация за всеки един от вариантите.

Организират транспорт до Балкана за Националния фолклорен събор "Леденика 2018"

18 June 2018 10:10

Във връзка с провеждането на третото издание на Националния фолклорен събор "Леденика", на 23 и 24 юни (събота и неделя) Община Враца организира транспорт за жителите и гостите на града. За гражданите, решили да посетят събора с лични превозни средства, е обособен паркинг на Горна лифтова станция. Оттам до хижа "Леденика" е осигурен безплатен транспорт.

За децата на Враца започва традиционното "Лято в библиотеката"

18 June 2018 09:35

Лято, пълно с предизвикателства, организира Регионална библиотека "Христо Ботев” във Враца. Инициативите са насочени към децата и тийнейджърите в града и ще се проведат в периода 2 юли - 31 август. Тази година акцентът е върху инициативите, които стимулират творческото мислене, талантите, креативността и интересът към търсене на знания и насърчаване на четенето. Подготвени са три предизвикателства.