Регионални

14 юни 2018 09:45

Стартира ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца

Привърженици на спечелилия наскоро промоция за Първа професионална лига Ботев - Враца написаха преди дни в социалната мрежа: "Ако можем да перифразираме един политик - най-добре е багерите да дойдат. Техниката е тук и утре сутрин започва реконструк...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Попълват щата на Районно управление на полицията в Роман

16 October 2018 10:30

Това стана ясно, след отговор от Mинистъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос на народния представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО-Враца Красимир Богданов, относно състоянието на престъпността и нуждата от окомплектоване състава на Районно управление – Роман. В отговора си, министър Маринов посочва предприетите от ОД на МВР – Враца мерки за предотвратяване на престъпления. Ежемесечно се прави анализ на регистрираната и разкритата престъпност в община Роман, като са установени районите с концентрация на престъпни деяния и закононарушение – гр. Роман, селата Камено поле, Кунино и Синьо бърдо.

Тийнейджъри тестват нови технологични чудеса в библиотеката на Враца

14 October 2018 10:10

Мини технологичен център в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца вече дава възможност на деца и тийнейджъри да се докоснат до нови технологични чудеса. Новата зона е обособена в рамките на проект „Техно Либ – мини технологичен център в библиотеката”. Дейностите по разработката стартираха през месец май тази година и се изпълняваха в партньорство със Сдружение в обществена полза „Враца Софтуер Общество”. В периода юни – октомври 2018 г. са проведени 5 обучения и един демонстрационен лагер. Чрез реализирането на проекта библиотеката инвестира средства и ресурс в новите технологии, за да може да позволи на потребителите си да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтересовани да изпробват, но не непременно да купуват за себе си.

Съставиха актове на нередовни таксиметрови шофьори от Враца

13 October 2018 12:10

Шест акта на шофьори на таксиметрови автомобили са съставени вчера при съвместна акция служители на звено „Инспекторат“ и Автомобилна администрация. В рамките на проверката са установени превозни средства без издадено разрешение от Община Враца, пътна книжка, както и без удостоверение „Водач на лек автомобил“ и удостоверение за психологическа годност за таксиметров превоз.

Разследват убийствата на животни във Враца

12 October 2018 16:09

2 са досъдебните производства, заведени от зоополицаите във Враца. Едното визира убийството на 2 кучета и 1 коте, а второто е заради смъртта на 4 котки. Животните са открити по сигнали на граждани в жк "Дъбника", а кучетата са открити пред блок "Орбита" 12. Едното от котета е открито в двора на ДГ "Знаме на мира", което шокирало хората от зоната. На този етап от разследването се чакат  анализите от аутопсиите на животните, които ще отговорят на въпроса за

Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

12 October 2018 15:05

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случва пред погледа на десетки туристи. Възмутените хора незабавно са позвънили на зелен екотелефон.

Влак прегази възрастен мъж във Врачанско

11 October 2018 13:10

Мъж загина, прегазен от влак в близост до жп гарата в град Роман, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Около 20:15 часа вчера (10 октомври) властите са получили сигнал за блъснат от влак мъж. Трагичният инцидент е станал на около 2 км. след жп гарата. Блъснатият е 64-годишен мъж от Мездра. Полицията е извършила оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

Ученици от шести клас във Враца се учиха как да работят в екип

11 October 2018 09:15

Част от екипа на Звено "Център за младежки дейности" във Враца проведе неформална дейност на тема: "Работа в екип" с ученици от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Чрез методите на неформалното образование и различни упражнения и игри, учениците се запознаха в детайли с темата, като бяха представени основните роли в екипната работа, уменията които трябва да притежават членовете на екипа, защо е важно зачитането на мнението им, важността на комуникацията по между си и ефективността на екипната работа.

Обвинения в корупция хвърлят сянка върху продажбата на "Уембли"

10 October 2018 08:53

Сделката по продажбата на стадион "Уембли" на американския милиардер Шахид Хан може да претърпи обрат заради обвинения в корупция, пише в. "Дейли мейл". Футболната асоциация (ФА) на Англия, която притежава арената, разследва информации, уличаващи кандидат купувача. Преди месеци Хан отправи оферта на стойност 600 милиона паунда за "Уембли". Запалянковците и голяма част от футболните хора реагираха остро, но преговорите продължиха и всичко вече е пред финализиране. Съветът на ФА, който включва 127 членове, ще гласува "за" или "против" продажбата на Храма на футбола на 24 октомври. "Уембли" се продава, но Англия не дава Вотът може сериозно да бъде повлиян твърдения за нечисти схеми от страна на Хан, който е собственик на лондонския "Фулъм". За такива разкрива Крейг Клайн, бивш заместник футболен директор на клуба. Пред "Дейли мейл" той твърди, че е подал данните в полицията и на ФА. Те уличавали Хан и изпълнителният директор на "Фулъм" Алистър Макинтош. Говорител на милиардера е заявил, че обвиненията са "нонсенс". Клайн, който е приятел и състудент на сина на Шахид Хан, още от миналата година публикува в социални мрежи постове, в които вини бившите си работодатели в подслушване и расизъм. Уверява, че притежава счетоводни документи с машинации на клуба. В писмото си до полицията и ФА Клайн твърди за "системна корупция" от страна на Хан и неговата администрация. Футболната асоциация потвърди в официално съобщение, че е получила документите и че се запознава с тях. Крейг Клайн е напуснал "Фулъм" през миналата година. 

Читалища от община Враца получават пари за книги

09 October 2018 11:26

Седем читалища от община Враца са одобрени за финансиране по Програма на Министерство на културата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” и ще попълнят библиотечните си фондове с книги на стойност 10 551 лв., информират от Община Враца.