Регионални

14 юни 2018 10:10

Мъж, нападнал кмета на белослатинското село Буковец, остава в ареста

Под наблюдението на Районна прокуратура – Бяла Слатина се води досъдебно производство за извършени престъпления – причиняване на средна телесна повреда и употреба на сила или заплашване спрямо орган на властта с цел да пропусне нещо по служба...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Центърът за Правна култура отваря врати във врачанската библиотека

17 August 2018 10:30

Окръжният и Районният съд във Враца вече четвърта година провеждат различни инициативи с ученици и студенти, целящи повишаване на правната култура и обогатяване на вече придобитите правни познания. С цел по-добро реализиране на инициативите от септември 2018 г. ще отвори врати Център за правна култура. Целта на Центъра за правна култура е да затвърди правните познания на студенти и наскоро завършили юристи в реална среда и повиши правната и обществена грамотност сред подрастващите, както и да обогатява правната култура на гражданите.

Периодично ще почистват речните корита във Врачанска област

14 August 2018 11:13

Преди края на лятото и очакваните есенни дъждове, областната управа във Враца алармира на работна среща общините да вземат бързи мерки за превенция срещу заплахата от нови наводнения. Местната власт има задължението да почиства периодично коритата на реките в рисковите райони.

Първо издание на събора „Войводска вечер“ край Враца

14 August 2018 10:10

Първото издание на събора „Войводска вечер“ се проведе в събота край Враца. Организатор на събора е Областният комитет на ВМРО, а в събитието се включиха много членове и симпатизанти на ВМРО от областта. Патриотите проведоха туристическа обиколка, преминаха през историческата местност „Войводин дол“ и се поклониха пред паметника на Радан войвода – последният защитник на Враца срещу османските поробители.

Във Враца отбелязаха Световния ден на младежта с игри, кино и обновен парк

13 August 2018 10:50

Празникът стартира вчера на 12 август - Световния ден на младежта. Той започна с прожекция за най-малките на анимацията „Норм-полярният мечок“ в Бялата зала на Младежкия дом. Прожекцията на любимия на тийнейджърите в последните години български филм „12 А“, беше от 16 ч. Безплатното кино завърши с вечерна прожекция под открито небе. На една от терасите в Младежкия дом младежите гледаха хитовата френска комедия „Такси 5“.

От Природен парк "Врачански Балкан" канят на неделна разходка

10 August 2018 13:00

Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" Ви канят тази неделя, 12 август, на незабравима разходка във Врачанския Балкан до "Просечен камък" и Черепишкия манастир "Успение Богородично". Час на тръгване: 7:45. Сборен пункт - Автогара Враца (автобуса за село Челопек).

Доброволни отряди в област Враца са сформирани само в Борован, Роман и Хайредин

10 August 2018 10:30

Регистрираните доброволци в цялата страна са над три хиляди души, в област Враца те са само 32-ма При посещението си във Враца директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) главен комисар Николай Николов заяви, че доброволните отряди - тяхното сформиране, обучение и осигуряване на необходимото оборудване и екипировка, е стратегическа задача пред ГДПБЗН. Той благодари на доброволците, участвали в отстраняване на щетите след опустошителното наводнение в гр. Роман. Пожарникар №1 уточни, че в цялата страна има само 15 общини без такива формирования, във всички останали вече са изградени доброволни отряди.

С доброволческа инициатива отбелязват Деня на младежта във Враца

09 August 2018 10:15

По случай Международния ден на младежта - 12 август, Община Враца, съвместно с Младежкия център, организира доброволческа инициатива. В рамките на празничния ден ще бъде почистен и обновен паркът в спортен комплекс "Христо Ботев".

Във Враца обработват тревните площи срещу комари

08 August 2018 16:00

Продължават дейностите по обработване на тревните площи във Враца срещу кърлежи, бълхи, комари и гризачи, съобщават от пресцентъра на Община Враца. Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На третираните площи се поставят обозначителни табелки.До момента са обработени местата: градина ДНА и площад „Руски“, паркът при паметник „Васил Левски“, района на Хижата, поляна, алеи, детски площадки и велоалея, Червения площад, градината пред Старата баня на ул. „Петропавловска“, паркът на ул. „Войнишка“.Днес се третират алеята и паркът на стадион „Христо Ботев“, след това по график е парк „Дъбника“.

Община Враца раздава безплатно минерална вода

07 August 2018 12:00

Във връзка с очакваните високи летни температури днес, 7 август, от 13:30 часа Община Враца осигурява безплатна минерална вода за гражданите. Пунктът, който ще бъде разкрит, се намира в района на сградата на Централна поща в града. Водата ще бъде раздавана до изчерпване на наличните количества.

Затварят улица във Враца заради ремонта на пътя до "Леденика"

06 August 2018 15:45

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи от проекта за рехабилитация на пътя от Враца до пещерата "Леденика", от утре, 7 август, до 22 август ще бъде въведена временна организация на движението по улица "Вратица“, в участъка от Червения площад до изхода на Враца. Движението ще се осъществява двупосочно по улица "Лева". Фирмата изпълнител ще постави съответната вертикална сигнализация.