България

14 юни 2018 11:29

ПГ на „Обединени патриоти“ внася проект за изцяло нов Закон за българския език

Тази законова инициатива е продиктувана от ползването на други езици от страна на институциите, поясни председателят на ПГ на „Обединени патриоти...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Сидеров пак срещу Симеонов: Целта е едни олигарси да станат по-богати

14 August 2018 14:55

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров отново атакува коалиционния си партньор Валери Симеонов заради поредната серия от неговата акция "Шум" по Черноморието. Вчера вицепремиерът обяви, че заради нарушения на изискванията за тишина са запечатани и спрени две плажни дискотеки - култовата "Какао бийч" в Слънчев бряг и "Хедон" в Созопол. Според Сидеров обаче действията на Здравната инспекция и полицията по затваряне на заведения заради шума са незаконни. По думите му властите действат избирателно, като съсипват едни бизнеси в полза на други и се облагодетелстват определени олигарси. Затова той ще поиска обяснение утре на заседанието на Министерски съвет командировал ли е премиерът Бойко Борисов представители на правителството. "Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" ли, за Нобелова награда ли. Всеки, който дойде на власт, получава апартамент в Свети Влас. В техния затворен комплекс не стъпва РЗИ, МВР, там това е табу", коментира лидерът на "Атака" пред журналисти в Бургас, очевидно имайки предвид братя бизнесмени Динко и Йордан Диневи. В края на юни правителството предложи на президента да удостои с най-високото държавно отличие съсобственика на яхтеното пристанище "Марина Диневи" и на курортни комплекси в Св. Влас и Пампорово - Йордан Динев. В мотивите той беше представен само като офицер от резерва полковник, който има "заслуги за запазване и популяризиране на най-добрите традиции на Българската армия и Българската православна църква". Сидеров допълни, че ще иска проверка на яхтеното пристанище, защото имал информация от еколози, че при изграждането му са нанесени сериозни щети, цитира го bTV. По думите му членове на правителството почиват в Свети Влас, а там музиката от заведенията "дънела" денонощно. "Кой дава право на РЗИ да действа като шпицкоманда, кой нарежда части на МВР - ресурс на държавни институции, да действат като военна хунта?", попита Сидеров. Той символично скъса бележка за затваряне на обект, като обяви, че този тип мерки от страна на здравната инспекция са незаконни. "Има ли нужда от такова правителство, ако не създава нови условия за работа, а затваря, ако не вдига стандарта за живот, а се занимава с това на кого да затворим заведението, за да намаже някой друг олигарх и да стане по-богат?", попита още Сидеров, преди да влезе в РЗИ. Там той вдигна скандал на шефката на дирекция "Обществено здраве", която обаче му отговори, че РЗИ действа по сигнали, а не по политическа поръчка.

Симеонов: Управлението е стабилно

29 July 2018 12:20

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че управлението на страната ни е стабилно. Заедно с депутати и представители на местната власт той присъства на възпоменателна церемония за 101-та годишнината от смъртта на генерал Иван Колев в Добрич. Поклонението се проведе на паметника на българския пълководец и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.

Цветан Цветанов: Коалицията е обединена, изпълняваме програмата си

27 July 2018 21:23

Една дълга връзка винаги е съпътствана от много страст. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в студиото на "Панорама" трусовете в управляващата коалиция през последната седмица.

Последно заседание в НС преди лятната ваканция

27 July 2018 12:07

Днес Валери Симеонов отиде в Народното събрание да отговори на въпрос, поставен от Сидеров по време на парламентарния контрол. Нямаше остро противоспоставяне между Сидеров и Симеонов, те коментираха Закона за приватизацията и следприватизационния контрол и взаимоотношенията си в кулоарите.

От Воля поискаха патриотите да се извинят на българския народ за поведението си

26 July 2018 13:45

От Воля настояха Обединените патриоти да се извинят на българския народ за поведението си, а патриотите поискаха Веселин Марешки да води пленарни заседания не само на рождения си ден.

Край на "патриотичната драма": Всичко е забравено, Сидеров благодари на Борисов

26 July 2018 13:14

Благодаря на всички колеги, че загърбиха своите междуличностни различия. Това обяви премиерът Бойко Борисов след спешната среща в Министерския съвет, на която присъстваха всички членове на управляващата коалиция, включително Волен Сидеров и Валери Симеонов. Всеки от нас има своите нерви, всеки е човек - нашите разменени реплики не бива да се разбират като нещо разрушително, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който стоеше отдясно на Борисов и Цветанов, докато Валери Симеонов стоеше

Скандал и крясъци между НФСБ и "Атака" в Народното събрание

26 July 2018 11:18

Партиите НФСБ и "Атака" се скараха в стаята на парламентарната група на „Обедини патриоти“ в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“. По непотвърдена информация скандалът е станал между народния представител от НФСБ Валентин Касабов и председателят на Парламентарната група на на „Обединени патриоти“ и лидер на "Атака" Волен Сидеров. От стаята на парламентарната група се чуваха крясъци. Очаквайте подробности!

Цветан Цветанов: Уверявам ви, правителството е стабилно

26 July 2018 08:17

Правителството е стабилно, няма разминаване в подхода на управленската програма. Това заяви пред бТВ зам.-шефът на ГЕРБ и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов. Така той коментира поредната порция скандали при "Обединени патриоти". Сидеров и от Министерския съвет: Лесно ще намерим кой да замени Валери Симеонов Цветанов е убеден, че ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще издържат до края на мандата. "Вчера имахме среща с "Обединени патриоти, днес в 11.00 часа ще продължим да правим тези срещи, за да изчистваме всички недоразумения, които се получиха през последните няколко седмици. Уверявам ви, че правителството е стабилно. Имаме изключително добра и работеща комуникация, защото имаме управленска програмата. Относно коалиционното споразумение и управленската програма нямаме абсолютно никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането си на тези си намерения", заяви Цветанов. Той допълни,  срещите се правят, за да се постигне "деескалиране на напрежението". Депутат от НФСБ: Сидеров е в друга реалност, нека не скача от 18-ия етаж "Убеден съм, че ще успеем да намерим пресечната точка, водени от интереса на България", заяви Цветанов. Той каза още, че БСП и президентът Румен Радев са едно цяло и координират действията си.

Реакции в ПГ на Обединените патриоти за конфликта между Сидеров и Симеонов

25 July 2018 18:15

Въпреки раздора между двамата съпредседатели, депутатите от парламентарната група на Обединените патриоти не дадоха индикации, че коалицията им няма бъдеще и неглижираха конфликта.

Сидеров: Ако Валери Симеонов не ми се извини, го давам на съд

25 July 2018 08:51

Волен Сидеров поиска извинения от Валери Симеонов за хвърлени обвинения, а, ако не ги получи, ще заведе дело за уронване на престижа. Това заяви лидерът на „Атака“ пред „Нова телевизия“. "Вицепремиерът Валери Симеонов започна действия, които убиват българския туристически бизнес. Аз не съм го пратил във властта да утрепва български фирми и заведения, а да вдига доходите и пенсиите", заяви Сидеров. "Ако не може да се справи с това, ще търсим друг човек. Ако той не се поправи, ще трябва да бъде сменен", добави лидерът на „Атака“. Сидеров обяви, че внася искане до главния секретар на Министерския съвет да представи информация кой и по каква процедура е позволил проверките по Черноморието, участвала ли е полиция в тях и защо. По думите на лидерът на "Атака" директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов излъгал, че нямало полицаи със Симеонов, който ходи на проверки. Полицейските служители се виждали на всички кадри със Симеонов, докато го пазили от "народната любов". Сидеров, от своя страна, ходил навсякъде по Черноморието без дори един човек охрана. За финал Волен Сидеров обяви, че сам се е явявал четири пъти на избори и четири пъти влизал в парламента, нямало проблем да стане и за пети път.