Икономика и бизнес

14 юни 2018 12:15

Във Франция планират преструктуриране на железниците

Във Франция с голямо мнозинство Долната камара на парламента одобри преструктурирането на железниците....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ОП "Транспорт": Първата скоростна железопътна магистрала у нас

11 June 2018 09:39

Три часа. Толкова ще отнема пътуването с влак от София до Бургас, когато бъде завършена модернизацията на ЖП-линията София-Септември. Първата скоростна железопътна магистрала в България трябва да стане факт през 2023 година. Страната ни работи по около 20 проекта за интермодален транспорт, който обединява превозът на хора и стоки по релси, път, вода и въздух. За бъдещето на този транспорт у нас - вижте в следващия репортаж.

​Модернизират най-старата жп линия у нас Русе - Варна

30 May 2018 07:51

290 милиона лева ще бъдат инвестирани за модернизацията на първата у нас железопътна линия Русе – Варна. Инвестиционното намерение е на Националната компания „Железопътна инфраструктура”. Основен ремонт на железопътния път не е правен, откакто е пуснат в експлоатация преди 152 години. Рехабилитацията ще обхване участъка от гара Русе Разпределителна до Каспичан.

Десетки хиляди окупираха улиците на Франция срещу икономическата политика на Еманюел Макрон

26 May 2018 22:33

По време на протеста във френската столица са арестувани 43 души, като от полицията обявиха, че част от арестуваните са носели оръжия

Модернизират жп трасето Русе-Каспичан на два етапа за 290 млн. лв.

25 May 2018 18:30

Още през тази година ще започнат действия по обявяване на тръжните процедури за избор на изпълнители на проект за модернизация на инфраструктурата по жп трасето от Русе до Каспичан. Това ще стане на два етапа, които трябва да приключат до края на 2023 година. Двата проекта са на обща стойност около 290 милиона лева. Основните им цели са свързани с безопасността и увеличаване на капацитета на жп линията в участъка. Средствата за реализирането на първия проект ще бъдат осигурени от капиталовите

Синдикатите блокират Франция

22 May 2018 15:40

Девет синдиката организираха масови протести във Франция, съобщи France 24. Гражданите са недоволни от планираните реформи от правителството на президента Еманюел Макрон. Очаква се те да доведат до съкращаването на 120 хил. служители до края на неговия мандат. В реформите е планирано и замразяване на заплатите. Планирани са 130 демонстрации в цялата страна. В стачките ще участват ръководителите на най-големия френски синдикат, Обща конфедерация на труда, на „Форс увриер“ и на Френската демократична конфедерация на труда . До този момент не е имало толкова широко обединение между синдикатите в страната.

Министър Московски: 4,320 млрд. евро са необходими за жп връзки със Западните Балкани

17 May 2018 22:13

Московски е посочил, че най-сложният за изпълнение участък и поради тази причина най-скъп, е жп линията Видин - София, като индикативната стойност на инвестициите там са 2,31 млрд. евро.

Разрешаването на проблемите с Air France-KLM става знаково за реформите на Макрон

16 May 2018 10:00

Решенията на френския президент Еманюел Макрон относно развитието на авиокомпанията Air France-KLM биха били знакови за неговата политика като реформатор, тъй като правителството притежава дял от превозвача. След оттеглянето на изпълнителния директор компанията ще избира нов лидер, като сред кандидатите има известни имена.В своето писмо до синдикатите, довели го до решението да подаде оставка, изпълнителният директор Жан-Марк Жанелак беше категоричен - твърдението, че френското...

Подменят дървената настилка на жп прелезите по линията Мездра-Видин

10 May 2018 13:00

Поради извършване на строително-монтажни работи (подмяна на дървената прелезна настика с нова еластична) на железопътен прелез км 4-200 в междугарието Мездра – Руска Бела по 7-ма жп линия до жп спирка Моравица и общински път, водещ към с. Руска Бела, ще се прекъсне преминаването на пътни превозни средства през жп прелеза и ще се отклоняват по обходен път, съобщават от общинската пресслужба.

Френските железопътни работници заплашиха да удължат стачките си

24 April 2018 11:53

Профсъюзите на френските железопътни работници заплашиха да удължат стачната си акция и през юли и август, което означава, че тези, които планират да пътуват във Франция по време на лятната ваканция може да се сблъскат с транспортни проблеми, пише френската редакция на електронното издание The Local. Железничарските профсъюзи обявиха възможната мярка в началото на поредната двудневна стачка, която започна в понеделник, 23 април, припомня агенция Фокус. "Гледаме календара", заяви пред

Призиви за масови протести срещу реформите на Макрон

19 April 2018 19:00

"Обединение на борбата". Това се опитва да постигне най-левият от всички профсъюзи във Франция, за да предотврати мащабните реформи в социалния сектор и икономиката, предприети от президента Еманюел Макрон.