Регионални

14 юни 2018 14:51

Мълния падна върху покрив на къща в Сандански

В три общини е активиран планът за действие при кризи, извънредни ситуации и защита при бедствия...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Хиляди домакинства в страната останаха без ток след първия сняг

19 November 2018 20:15

Първият сняг за сезона не успя да предизвика проблеми по пътищата, но хиляди домакинства останаха без ток. Близо 6000 абонати в община Мездра бяха без електричество. Десетки селища в Пазарджишко и Смолянско също останаха без ток след падналия сняг. И в София имаше проблеми.

Лошо време: Ниски температури и сняг в Румъния, в Испания - наводнения

19 November 2018 19:55

Сняг и ниски температури обхванаха съседна Румъния, лошото време взе жертва и в Испания.

Огромни вълни отнесоха балкони от хотелите в Тенерифе (ВИДЕО)

19 November 2018 15:20

Огромни вълни заляха сгради по северното крайбрежие на Тенерифе, най-големия от Канарските острови.   Бурното време стана причина за евакуацията на десетки местни жители и гости на острова през уикенда.   На публикувани в социалните мрежи кадри се вижда как водата буквално отнася балкони на сгради, разположение на първа линия в курортното градче Меса дел Мар. Няколко души са били изнанадани от придошла вълна, докато обядвали в ресторант.  За щастие, не се съобщава за жертви и пострадали. {cbrelatedarticle count="2" /}  Вече оранжевият код за големи вълни е променен на жълтвълнитенерифелошо време

Заради зимата: Прибраха 700 кактуса от Ботаническата градина в Балчик

19 November 2018 12:21

Около 700 кактуса от откритата експозиция в Ботаническата градина в Балчик са прибрани в оранжерия. Топлолюбивите растения ще останат там до пролетта. Повечето от кактусите, които тежат близо 100 килограма, се пренасят на ръце от служителите на градината. Екзотичните екземпляри са част и от постоянната колекция в Балчик, която може да се види и през зимата.

БЧК разкри четири пункта за бедстващи пътници в Северна България

19 November 2018 12:08

Четири пункта за бедстващи пътници отварят врати от днес в Североизточна България. Във всеки един от тях могат да пренощуват по десет души, закъсали с автомобилите си. При нужда Българският червен кръст има готовност да разкрие и още два допълнителни центъра.

От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия

19 November 2018 11:21

Във връзка с понижаване на температурите през зимния сезон и повишаването на потреблението на електроенергия от ЧЕЗ призовават за разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност, съобщиха от компанията. От ЧЕЗ напомнят, че консумацията на електроенергия е основен фактор при формиране на сметката за ток.

Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна

19 November 2018 06:29

Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна днес. Синоптиците предупреждават за опасно време и обилни валежи от сняг в планинските райони, в Северна и в Западна България, където натрупванията ще достигат от 10 до 25 сантиметра.

Първи сняг покри България, пътищата са проходими

18 November 2018 22:00

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от МВР и призоваха водачите да шофират внимателно и със съобразена с пътната обстановка скорост.

Жълт код за сняг и дъжд е обявен в 2/3 от страната

18 November 2018 18:46

Пътната обстановка на територията на Смолян е усложнена

​До половин метър сняг в планините в Гърция, има проблеми с транспорта

18 November 2018 16:14

Половин метър сняг натрупа в някои планински райони на Гърция, а влошаването на времето предизвиква проблеми за транспорта в голяма част от страната, съобщава "Катимерини".