Икономика и бизнес

18 юни 2018 10:38

Банкоматите в Белгия са недостъпни нощем след поредица кражби с взлом

Достъпът до банкоматите в Белгия нощем бе прекратен с общо решение на основните банки в страната след пет последователни обира с взлом в последните няколко седмици, съобщиха местни медии....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Белгия разследва: Военните разпространили чумата по свинете?

08 November 2018 10:50

Министърът Стивен Вандепют казва, че първите смъртни случаи на диви прасета са установени през август м.г. Досега в страната са известни 104 случая. Учени се опитват да разберат дали заразените животни са навлезли в Белгия от друга държава

Двама мъже са задържани със скимиращи устройства в района на Дунав мост 2

31 October 2018 16:39

Мобилен екип от гранични полицаи и митничари задържа пакет със скимиращи устройства за банкови карти, транспортиран с лек автомобил застрана от Западна Европа, съобщиха от МВР.

Две жени починаха от студ в Брюксел

30 October 2018 15:45

Две жени починаха от измръзване в Брюксел, съобщиха местни медии. От няколко дни температурите в страната са около 3-4 градуса след рязко понижение с над 10 градуса и нахлуването на полярен въздух, пише bTV. В средата на октомври бе съобщено, че т. нар. "зимен план" ще бъде задействан в средата на ноември. Преди дни медиите уточниха, че изпълнението на плана започва на 1 ноември. "Зимният план" е дейност на социалните служби, чрез която се предоставя покрив на бездомниците.

Български граждани са арестувани в Турция за кражби от банкомати

25 October 2018 23:07

Петима български граждани са били арестувани по-рано днес в Турция за поставяне на скимиращи устройства на банкомати, съобщават турските медии.

Белгия заменя F-16 с F-35

22 October 2018 13:40

Правителството на Белгия е решило да замени своите остарели изтребители F-16 с нови изтребители F-35, съобщи Belga. Информацията е от различни източници от правителството. Процедурата по обновяването на изтребителите започна още през 2017 г. Със САЩ ще бъде сключен първоначален договор от 3.6 млрд. евро. Неговата стойност за пълния период от 40 години ще достигне 15 млрд. евро. Планира се да бъдат поръчани 34 изтребители F-35. Те ще заменят 49 изтребителя F-16, които са били взети на въоръжение след 1975 г. Белгийските власти искат да заменят изтребителите си до края на следващото десетилетие. Вече се уточняват подробности по сделката.

Изстрели, взрив и унищожен F-16 при инцидент със самолети в Белгия

15 October 2018 10:53

Техник активирал случайно 20-милиметрово оръдие

Четирима египтяни сред кандидатите за местно управление в Белгия

14 October 2018 14:34

Избори за местна власт има днес в Белгия. За първи път в историята на страната четирима египтяни са сред състезаващите се кандидати, съобщи БНР. Белгийците, пребиваващите в страната граждани на ЕС, които придобиха право на глас с решение през 1999 г., както и гражданите на страни извън ЕС, които са пребивавали в Белгия най-малко пет години, ще гласуват за следващите свои провинциални, общински и областни представители в Брюксел, Фландрия и Валония.

В Люксембург гласуват на парламентарни избори, в Белгия - на местни

14 October 2018 12:13

Местни избори се провеждат в Белгия и парламентарни в Люксембург. В Белгия големият въпрос е дали националистическата "Нов фламандски алианс" ще остане най-голямата партия в страната и дали либералите на премиера Шарл Мишел ще разширят подкрепата си и на местно ниво. В Люксембурт битката е между либералната "Демократическа партия" на премиера Ксавие Бетел и Християн-социалната народна партия.

F-16 изгоряха в Белгия

11 October 2018 19:05

Два изтребителя F-16 изгоряха в база "Флоренс" южно от Брюксел, съобщиха Белгийските военновъздушни сили, цитирани от местни медии. Първоначално подаденият сигнал е съобщавал за взривила се машина. Тези данни бяха уточнени по-късно, когато бе установено, че самолет се е запалил при проверка на двигателя на площадка за поддръжка. От пламъците е бил засегнат втори F-16. Двамата техници, извършвали проверката, са се натровили с дим.

Обиски по подозрение за измами в първенството на Белгия

10 October 2018 21:09

220 полицаи в 7 европейски страни провеждат мащабна акция по подозрение за измами в първенството на Белгия. Извършени са 60 обиска. Съобщава се за задържани треньор и агент. Според медиите, проверяват се офиси на Андерлехт, Брюж и Стандарт Лиеж. Другите засегнати страни са Франция, Люксембург, Кипър, Черна гора, Сърбия и Македония. Подробности в спортните новини.