Регионални

19 юни 2018 09:33

13-годишно дете падна от втория етаж на недовършена къща в Мездра

На 18 юни в 18:40 ч, в Районно управление Мездра е получено съобщение за паднало дете от втори етаж на къща в град Мездра, съобщават от пресцентъра на ОД МВР....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Община Мездра откриват Кризисен център за жени и деца, жертви на насилие

20 July 2018 10:55

Проект „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ спечели финансиране от Фонд „Социална закрила“ на Министерство на труда и социалната политика, съобщава общинското пресаташе. Проектът на фондация „Бъдеще и надежда“, в партньорство с Община Мездра, е сред десетте одобрени проекта за предоставяне на социални услуги.21 757,87 лв. са отпуснатите средства за реализиране на проекта, чийто целеви групи са жени и деца, пострадали от домашно насилие и майки с деца.

Още едно село в община Мездра ще се сдобие с ремонтиран храм и асфалтирана улица

20 July 2018 09:16

В община Мездра стана вече традиция да се търсят възможности за ремонт на църквите в селата. Църквата „Св. Архангел Михаил” във Върбешница е четвъртият храм, който ще бъде ремонтиран и зографисан по проект, финансиран от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Църквата „Св. Николай” в мездренското село Горна Кремена ще бъде ремонтирана

19 July 2018 09:00

Църквата „Св. Николай” е един от най-старите действащите храмове в община Мездра. Той построен през 1825 година ще бъде ремонтиран и обновен.

Момиченце е в болница след падане от тераса в Харманли

14 July 2018 16:15

3-годишно момиченце е паднало от тераса в Харманли и е докарано по спешност в хасковската болница. Детето се покатерило по необезопасен парапет на терасата, откъдето е паднало от около 2 метра височина, съобщи БНР. Детето има нараняване на черепа и ще бъде транспортирано в специализирана клиника в Пловдив. Снимка: Архив

Двама души се удавиха във водоеми в Русенско

14 July 2018 15:10

Двама души се удавиха във водоеми в Русенско само за няколко часа. Единият от тях е потънал във водите на лимана на пристанище "Запад" тази сутрин. Той е служител на пристанището. По първоначална информация инцидентът е станал по време на работа, съобщи БНТ. Какви са причините за злополуката, все още се изяснява. Тялото на мъжа в момента се издирва от "Гранична полиция". Тялото на другия мъж е изплувало тази сутрин в езерото Липник край русенското село Николово. Сигналът е

Никоя държавна институция не проверява аквапарковете

13 July 2018 21:40

По-строги мерки за сигурност в аквапарка между Равда и Несебър, след като спускане по водна пързалка прати 9-годишно момиче в болница. Заради тежкия кръвоизлив, който детето получи, прокуратурата започна проверка. Оказа се обаче, че нито една държавна институция не проверява такъв тип съоръжения, а по-строгите правила всъщност трудно се спазват. Мерките за сигурност бяха затегнати за две от така наречените „ускорителни” пързалки, на една, от които стана и инцидентът във втор

Момиченце от Русия пострада тежко в аквапарк край Равда

11 July 2018 18:38

Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна от стръмна 20-метрова пързалка

Тунджа взе поредната си жертва

11 July 2018 16:27

Мъж на около петдесет години се е удавил тази сутрин в река Тунджа, съобщиха от Областната дирекция на полицията. По първоначални данни мъжът сам е скочил в реката, а тялото му е било извадено от свидетели на случката. По-късно са били информирани спасителните екипи, които продължават издирването на 16-годишното момче, което снощи се удави в реката недалеч от мястото на другия инцидент. Полицията работи и по двата случая.

Завърши първата смяна на плувния курс за ученици в Мездра

10 July 2018 09:32

20 деца завършиха успешно първата смяна на плувния курс за ученици, организиран от Община Мездра и от Центъра за подкрепа за личностно развитие. За 20-та поредна година ученици от I до VII клас имат възможност да се включат в заниманията под ръководството на квалифицирания инструктор Христо Иванов. Четири от децата покриха норматива в стил "кроул" и получиха сертификат за II ниво, а всички останали - за III ниво.

Млад рибар изчезна във водите на Тунджа

09 July 2018 13:10

37-годишен рибар се удави в река Тунджа. Очаква се водолази да открият тялото на мъжа, който е от казанлъшкото село Розово, предава БНР. Сигналът за изчезналият рибар е даден още през вчерашния ден, когато мъжът не се е прибрал. По-късно колелото му и риболовните принадлежности са открити близо до селото в участъка между пресевните и моста до с. Розово. Полиция е оградила мястото на инцидента. Не е ясна причината за падането на мъжа във водата. Това е поредният случай на удавник от последните дни.