Регионални

19 юни 2018 12:14

Над 475 млн. лв. за зимно поддържане, тройно завишение за София и Смолян

Поръчки на обща стойност 475 500 000 лева пусна Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пътно поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи) в шестте района за планиране на България. Пътищата в 27-те о...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

АПИ: Още не сме глобени с 19 млн. лева заради тунел "Железница"

18 September 2018 14:56

Няма глоба от 19 млн. лева, наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това обяви официално АПИ на сайта си. Уточнението се прави, тъй като КЗК санкционира АПИ заради декласиран участник от процедурата за обществена поръчка за избор на изпълнител при проектирането и строителството на тунел "Железница" от автомагистрала "Струма". Предвидената по закон глоба е в размер до 10% от стойността на сключения договор. В

АПИ показа как се купуват електронни винетки

18 September 2018 12:13

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да си купят електронна винетка. Те ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. Електронна винетка ще може да се купи още от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Днес от Агенция Пътна инфраструктура направиха демонстрация. Още по темата - от Виктория Бояджиева.

Родители отказаха да пуснат децата си на училище заради лош път

17 September 2018 18:02

Родители блокираха пътя между общините Кирково и Крумовград в района на село Пашинци и отказаха да пуснат децата на училище. Протестът им е заради лошото състояние на шосето, което е част от републиканската мрежа. Заради него над 150 деца тази сутрин не влязоха в класните стаи. Така учебната година в село Токачка не беше открита, а в село Тихомир са отсъствали над 1/3 от учениците. Протестиращите настояват за спешни мерки и заплашват с блокада на международния път за Гърция през прохода Маказа.

АПИ не е водила разговори с депутати за пътищата

16 September 2018 11:44

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и др. републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км. Информацията трябва да бъде и обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

14 September 2018 16:00

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приключване на ремонта.Трафикът по пътя Враца – Монтана продължава да се насочва по обходни маршрути.

Протестиращи блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян

14 September 2018 11:12

Десетки жители на родопската община Лъки, хора от Асеновград, Смолян, Хасково и Пловдив и от селата Загражден и Давидково блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян на разклона за Кръстова гора.

Протестиращи затварят пътя Пловдив - Смолян

14 September 2018 08:09

Протестиращи ще затворят пътя Пловдив - Смолян за кратко в 10:00 часа. Те настояват да бъде построена 7-километрова отсечка, която чакат от 60-а година. Вижте още по темата във видеото.

Предстои основен ремонт на пътя Ребърково - Люти дол - Литаково - Ботевград

13 September 2018 09:17

Това стана ясно от отговора на Министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Николай Нанков, на въпрос, поставен по време на парламентарния контрол от народния представител от коалиция "Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов. "Пътят, свързващ няколко населени места и явяващ се единствената им връзка с общините Мездра и Ботевград, се намира в лошо състояние. Заедно с това от МРРБ беше оповестено за предстоящите дейностите по изграждането на високоскоростния път София - Видин. В участъка Мездра - Ботевград път III-161 се явява алтернативен и трябва да поеме част от трафика до завършване на строителните дейности. Неминуемо недоброто му състояние ще затрудни шофьорите, а преминаването на тежкотоварни камиони още повече ще увреди пътната настилка“, констатира народният представител и поставя въпроса: "Предвижда ли МРРБ ремонтни дейности път III-161 Ребърково - Люти дол - Литаково – Ботевград?"

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден

12 September 2018 16:45

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден на 17 септември. Те отказват да пуснат децата си на училище заради лошото състояние на пътя между селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската мрежа. Местните администрации са изпратили писма до Пътната агенция и регионалното министерство, но до момента проблемът не е решен. Според кмета на Кирково Шинаси Сюлейман, причината е, че няма заделени средства за ремонт на отсечката. Родителите на ученици

Село Маца се вдигна на бунт заради разбит път

12 September 2018 07:58

От пътното управление в Стара Загора, заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт