Регионални

20 юни 2018 13:00

Община Берковица спечели проект за рехабилитация и реконструкция на улици

На 14 юни Община Берковица подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях на територията на гр. Берковица и на сел...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

813 доброволци почистваха община Берковица в деня на националната кампания

18 September 2018 11:25

Усилената работа по реализацията на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ даде добри резултати в Община Берковица. 813 души от цялата община се включиха в инициативата. Почистени бяха над 39 нерегламентирани сметища, информират от пресцентъра на Общината.

Родители отказаха да пуснат децата си на училище заради лош път

17 September 2018 18:02

Родители блокираха пътя между общините Кирково и Крумовград в района на село Пашинци и отказаха да пуснат децата на училище. Протестът им е заради лошото състояние на шосето, което е част от републиканската мрежа. Заради него над 150 деца тази сутрин не влязоха в класните стаи. Така учебната година в село Токачка не беше открита, а в село Тихомир са отсъствали над 1/3 от учениците. Протестиращите настояват за спешни мерки и заплашват с блокада на международния път за Гърция през прохода Маказа.

АПИ не е водила разговори с депутати за пътищата

16 September 2018 11:44

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и др. републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км. Информацията трябва да бъде и обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

14 September 2018 16:00

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приключване на ремонта.Трафикът по пътя Враца – Монтана продължава да се насочва по обходни маршрути.

В Берковица са санирани и ремонтирани 17 сгради

14 September 2018 14:00

Община Берковица изпълнява сега проекти за саниране на десет жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската пресслужба.Ремонтните дейности са на обща стойност над 3 милиона лева. Те предвиждат подмяна на дограма и покриви, направа на външна изолация, вътрешни ремонти в общите части на блоковете, подмяна на осветление, изграждане на мълниезащитни инсталации, облагородяване на пространства около сградите и т.н.

Протестиращи блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян

14 September 2018 11:12

Десетки жители на родопската община Лъки, хора от Асеновград, Смолян, Хасково и Пловдив и от селата Загражден и Давидково блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян на разклона за Кръстова гора.

Протестиращи затварят пътя Пловдив - Смолян

14 September 2018 08:09

Протестиращи ще затворят пътя Пловдив - Смолян за кратко в 10:00 часа. Те настояват да бъде построена 7-километрова отсечка, която чакат от 60-а година. Вижте още по темата във видеото.

Предстои основен ремонт на пътя Ребърково - Люти дол - Литаково - Ботевград

13 September 2018 09:17

Това стана ясно от отговора на Министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Николай Нанков, на въпрос, поставен по време на парламентарния контрол от народния представител от коалиция "Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов. "Пътят, свързващ няколко населени места и явяващ се единствената им връзка с общините Мездра и Ботевград, се намира в лошо състояние. Заедно с това от МРРБ беше оповестено за предстоящите дейностите по изграждането на високоскоростния път София - Видин. В участъка Мездра - Ботевград път III-161 се явява алтернативен и трябва да поеме част от трафика до завършване на строителните дейности. Неминуемо недоброто му състояние ще затрудни шофьорите, а преминаването на тежкотоварни камиони още повече ще увреди пътната настилка“, констатира народният представител и поставя въпроса: "Предвижда ли МРРБ ремонтни дейности път III-161 Ребърково - Люти дол - Литаково – Ботевград?"

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден

12 September 2018 16:45

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден на 17 септември. Те отказват да пуснат децата си на училище заради лошото състояние на пътя между селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската мрежа. Местните администрации са изпратили писма до Пътната агенция и регионалното министерство, но до момента проблемът не е решен. Според кмета на Кирково Шинаси Сюлейман, причината е, че няма заделени средства за ремонт на отсечката. Родителите на ученици

Читалището в берковското с. Боровци спечели проект за закупуване на нови книги

12 September 2018 11:20

Народно читалище „Развитие-1927”, с. Боровци спечели проект към Министерството на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информация” за закупуване на нови книги на стойност 1683 лева, съобщават от пресцентъра на Община Берковица.