Християнство

22 юни 2018 09:24

Папата призова да се приемат толкова бежанци, колкото страните могат да интегрират

Папа Франциск призова страните да приемат толкова бежанци, колкото могат да интегрират в обществата си, предаде Асошиейтед прес. Испания приема кораб с бежанци, прогонен от Италия и Малта Понтификът също така призова да бъдат пр...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

74 000 мигранти търсят убежище в Гърция

16 November 2018 06:14

Гърция обяви, че 74 000 мигранти търсят убежище в страната. Това отбелязва електронното издание на вестник Kathimerini, цитирано от агенция "Фокус". Гръцките власти заявиха в четвъртък, че в страната живеят около 74 000 търсещи убежище, като понастоящем се полагат усилия за разширяване на мигрантските лагери и подобряване на условията в островните лагери за мигранти, които пристигат по море. Министърът на миграцията Димитрис Вицас заяви, че през следващите месеци около 6000 души ще б

Папата: Да клюкариш - все едно убиваш

15 November 2018 21:29

Папа Франциск разкритикува клюките, наричайки ги форма на тероризъм и предупреди богомолците да не изричат лъжи, предаде АР. "Ние всички живеем, като комуникираме и ние непрекъснато сме на ръба на истината и лъжите", каза папата пред множеството, събрало се на традиционната обща аудиенция. Относно клюките папата каза, че "те убиват, защото езикът убива като нож", и предупреди: "Клюкарите са терористи, защото с техните езици те хвърлят бомба и после си отиват и бомбата, която те хвърлят, разрушава репутациите на всички". "Не забравяйте - да клюкарстваш, е все едно да убиваш", допълни главата на Римокатолическата църква. Папа Франциск често критикува клюкарстването в църквата и призова медиите по-специално да се пазят от "фалшивите новини" и да търсят истината.

Имигранти стигнаха до Великобритания с крадена лодка

13 November 2018 17:02

Група имигранти са успели да се доберат до бреговете на Великобритания с рибарска лодка, съобщи France 24. Имигрантите са отплавали от бреговете на Франция. Те са били 12 на брой. Рибарската лодка е била открадната. Веднага след стъпването им на британския бряг те са били арестувани. Британските власти са били информирани от френската брегова охрана. Французите са забелязали странния маршрут на лодката в Ламанша. Имигрантите са пристигнали на британския бряг в късните часове на вчерашния ден. Собственикът на лодката е подал жалба до полицията.

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим

13 November 2018 15:10

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим, а италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че неразрешените обекти "повече няма да бъдат толерирани".

ЕК настоява, че споразумението на ООН за миграцията ще реши проблемите

12 November 2018 16:20

С пакта незаконната миграция щяла да намалее, смятат от комисията

Юнкер срещу принципа на единодушие в ЕС

12 November 2018 16:05

Коалиционният съвет при премиера Бойко Борисов реши България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция. Това съобщиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и евродепутатът Ангел Джамбазки. В същото време Европейската комисия обяви, че споразумението на ООН по въпросите на миграцията защитава европейските интереси.

10 мигранти изчезнаха след потъване на лодка край Турция

12 November 2018 11:29

Десет души са изчезнали в понеделник, след като кораб, превозващ незаконни мигранти, потъна западно от бреговете на Турция, съобщи турската брегова охрана. Двама мигранти доплували до брега недалеч от крайбрежния град Дикили в провинция Измир, след като лодката им потъна, а бреговата охрана заяви, че е в ход търсенето на тези, които са изчезнали. Длъжностните лица не дадоха подробности за националността на мигрантите. Турция е домакин на повече от три милиона сирийски бежанци и до 300 000 ирак

Завой: България няма да подкрепи Пакта за миграцията на ООН

12 November 2018 09:54

България няма да е част от още един международен документ - това е Глобалният пакт за миграцията на ООН. Това обявиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки след заседание на коалиционния съвет на управляващата коалиция в Министерския съвет.  БСП пак по стъпките на Орбан и Тръмп - против Пакта за миграцията на ООН Международният документ трябва да бъде одобрен на срещата на ООН в Мароко на 10 декември. До момента страните от ЕС, които са обявили, че няма да го подкрепят, са Унгария с премиер Виктор Орбан, Полша и Австрия. Очаква се позицията на Италия. От пакта се оттеглиха и САЩ. Решението от днес е завой в позицията на властта по отношение на Пакта. През октомври вицепремиерката и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, цитирана в медийни публикации, че страната ни подкрепя последния вариант на международния документ. Очаквайте подробности.

Папа Франциск се помоли за мир

11 November 2018 18:56

По време на традиционното си обръщение към вярващите на площад „Свети Петър” във Ватикана Папа Франциск призова за мир. Това е особено важно, тъ като идва на фона на честването на 100-годишнината от края на Първата световна война. „Тази историческа страница от Първата световна война е ясно предупреждение към всички – да отхвърлят културата на войната и да търсят всички възможни начини за слагане на край на конфликтите, раздиращи света”, каза Папата. Той припомни на вярващите думите на своя предшественик – папа Бенедикт XV, който през 1917 г. окачестви войната като „безполезно клане”.

Матео Салвини обвини Малта, че помага на мигранти да достигнат Италия

10 November 2018 21:01

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Малта, че помага на идващи по море мигранти да достигнат Италия вместо сама да ги приеме, предаде ДПА.