Регионални

23 юни 2018 22:29

13 милиона лева за поддръжка на пътищата в Русенско

12 600 000 лева без ДДС е прогнозната сума за пътно поддържане на 496.583 км в Русенско за следващите пет години. Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за избор на изпълнител за превантивно, текущо, зимно и ремонтно ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Родители отказаха да пуснат децата си на училище заради лош път

17 September 2018 18:02

Родители блокираха пътя между общините Кирково и Крумовград в района на село Пашинци и отказаха да пуснат децата на училище. Протестът им е заради лошото състояние на шосето, което е част от републиканската мрежа. Заради него над 150 деца тази сутрин не влязоха в класните стаи. Така учебната година в село Токачка не беше открита, а в село Тихомир са отсъствали над 1/3 от учениците. Протестиращите настояват за спешни мерки и заплашват с блокада на международния път за Гърция през прохода Маказа.

Заради ремонт на училище над 600 ученици отиват в ​Английската гимназия в Русе

16 September 2018 17:38

Английската гимназия в Русе ще приеме повече от 600 ученици от училище „Христо Ботев”, което е затворено за ремонт. Заедно с техните възпитаници децата ще станат над 1000 и ще учат на двусменен режим. За да се осигури нормален образователен процес, часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа.

АПИ не е водила разговори с депутати за пътищата

16 September 2018 11:44

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и др. републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км. Информацията трябва да бъде и обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

В Русе заработи апарат за измерване концентрацията на миришещи вещества

14 September 2018 22:20

Министърът на околната среда и водите Нено Димов представи в Русе нова - първа по рода си у нас апаратура за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества.

Поне още месец ще се работи на моста край с. Краводер

14 September 2018 16:00

По-малко от половина от предвидените ремонтно-възстановителни работи на моста над р. Ботуня край с. Краводер са изпълнени. Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на строителния сезон, съобщават от АПИ, без да уточняват дата за приключване на ремонта.Трафикът по пътя Враца – Монтана продължава да се насочва по обходни маршрути.

Протестиращи блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян

14 September 2018 11:12

Десетки жители на родопската община Лъки, хора от Асеновград, Смолян, Хасково и Пловдив и от селата Загражден и Давидково блокираха за кратко главния път Пловдив - Смолян на разклона за Кръстова гора.

Протестиращи затварят пътя Пловдив - Смолян

14 September 2018 08:09

Протестиращи ще затворят пътя Пловдив - Смолян за кратко в 10:00 часа. Те настояват да бъде построена 7-километрова отсечка, която чакат от 60-а година. Вижте още по темата във видеото.

Предстои основен ремонт на пътя Ребърково - Люти дол - Литаково - Ботевград

13 September 2018 09:17

Това стана ясно от отговора на Министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Николай Нанков, на въпрос, поставен по време на парламентарния контрол от народния представител от коалиция "Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов. "Пътят, свързващ няколко населени места и явяващ се единствената им връзка с общините Мездра и Ботевград, се намира в лошо състояние. Заедно с това от МРРБ беше оповестено за предстоящите дейностите по изграждането на високоскоростния път София - Видин. В участъка Мездра - Ботевград път III-161 се явява алтернативен и трябва да поеме част от трафика до завършване на строителните дейности. Неминуемо недоброто му състояние ще затрудни шофьорите, а преминаването на тежкотоварни камиони още повече ще увреди пътната настилка“, констатира народният представител и поставя въпроса: "Предвижда ли МРРБ ремонтни дейности път III-161 Ребърково - Люти дол - Литаково – Ботевград?"

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден

12 September 2018 16:45

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден на 17 септември. Те отказват да пуснат децата си на училище заради лошото състояние на пътя между селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската мрежа. Местните администрации са изпратили писма до Пътната агенция и регионалното министерство, но до момента проблемът не е решен. Според кмета на Кирково Шинаси Сюлейман, причината е, че няма заделени средства за ремонт на отсечката. Родителите на ученици

Село Маца се вдигна на бунт заради разбит път

12 September 2018 07:58

От пътното управление в Стара Загора, заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт