Култура

26 юни 2018 10:56

Преславското златно съкровище ще гостува на Лувъра

България ще представи в Лувъра изложба "Преславското съкровище и Преслав - средновековна столица на България". Изложбата ще бъде открита официално в Париж на 30 юни 2018 г., в зала 6 на крило "Ришельо", съобщават от Националния исторически музей (НИМ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Ретроспективна изложба "Балет" на Димитър Киров в Художествена галерия - Варна

20 July 2018 06:51

Ретроспективна изложба "Балет" на големия художник Димитър Киров могат да видят жителите и гостите на Варна в Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Експозицията е част от съпътстващата програма на Международния балетен конкурс, който в момента се провежда в града.

Калина Тасева и нейният учител

11 July 2018 15:25

Изложбата на Калина Тасева в галерия „Дечко Узунов“, филиал на СГХГ, е първата от програма „Поколения“. Продължава до края на октомври.

Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия „Галиарди“

11 July 2018 07:09

Премиера в Лондон на 44 творби живопис и скулптура на Вежди Рашидов в галерия „Галиарди“ - една от най-престижните галерии в сърцето на британската столица.

В Египет строят най-големия музей в света, посветен на една цивилизация

10 July 2018 16:25

Недалеч от пирамидите в Гиза в Египет около 5 000 хиляди работници се трудят здраво, за да завършат най-големия музей в света, посветен на една цивилизация - "The Grand Egyptian Museum" (GEM). Очаква се мащабният проект да бъде завършен в края на тази година и да се простира на площ от 5,2 млн. кв. метра, пише CNN. "Това ще бъде музеят на 21-ви век. Функцията на музея няма да бъде само привличането на екскурзианти, а и обучение на млади египтяни за културните им корени и историч

Показват автентични български носии в Карлово

10 July 2018 08:41

В Карлово беше открита уникална изложба на автентични български народни носии и накити от различни краища на България. Те са от личната колекция на д-р Ваня Велкова, която бе обявена за българка на годината през 2016 г. Изложбата се посвещава на Апостола на българската свобода и на всички алпинисти, в това число и на първия български алпинист изкачил Еверест - Христо Проданов.

Изложба за самбата, гласа на фавелата

07 July 2018 22:52

Изложба в Музея на изкуството на Рио, която проследява историята на самбата, очаква посетители до следващия карнавал – 10 март 2019 г.

Икони от Несебър бяха изложени в Третяковската галерия

04 July 2018 14:05

Четири уникални икони от Несебър вече привличат на вниманието на жителите и гостите на Москва в един от най-големите музеи в света - Третяковската галерия, съобщиха организаторите.

Изложба представя изкуството на страните от Централна, Източна Европа и Китай

03 July 2018 12:26

Над 100 произведения на 27 творци от 17 държави представиха изкуството на страните от Централна, Източна Европа и Китай. Te са подредени в експозицията на съвременното изкуство "16 + 1" . Домакин е Китайският културен център в София, а посланието - мир, независмост, единство.

Медицинска апаратура и вещи разказват за историята на русенското здравеопазване

03 July 2018 07:40

Изложба на документи, медицинска апаратура и пособия на русенската болница подредиха в историческия музей в Русе. Най-старите експонати са от края на XIX век. А най-новите от 70-те години на миналия, като някои от тях все още работят. Дарението е на Маргарита Йолова и д-р Никола Събев.

НИМ с изложба на християнско изкуство в Третяковската галерия в Москва

29 June 2018 21:19

Националният исторически музей с изложба в световноизвестната Третяковска галерия в Москва. Шедьоврите на християнското изкуство от България ще бъдат на разположение на жителите и гостите на руската столица от днес до втори септември.Подробности от нашите пратеници в Русия - Валерия Видева и оператора Николай Балкански.