Регионални

26 юни 2018 14:02

Арестант избяга от Трето РПУ в Пловдив

Няколко екипа на полицията го издирват в момента...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на задържаните във Варна надзиратели

21 July 2018 09:21

Днес изтича 72-часовото задържане на тримата надзиратели от варненския затвор, които бяха арестувани, защото са позволили на един от изтърпяващите наказание да напуска неправомерно затворническото общежитие на територията на затвора. Всеки момент се очаква прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка „задържане под стража" за тримата надзиратели.

Събират нови доказателства за тримата надзиратели, пускали затворник на свобода

20 July 2018 08:04

Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянна мярка задържане под стража на тримата надзиратели от варненския затвор, които са пускали един от затворниците в нерегламентиран отпуск. Това каза за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Рок фестивалът "Hills of Rock" затваря булевард в Пловдив

19 July 2018 21:31

Рок фестивалът "Hills of Rock" затваря за три дни булевард бул. "Копривщица" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието ще се състои на Гребната база, на 20, 21 и 22 юли/петък, събота и неделя/. От общината посочват, че през трите дни на фестивала се затваря за движение западното платно на бул. "Копривщица" в участъка между кръстовищата с бул. "Шести септември" и бул. "Марица-юг". Това се прави с цел осигуряване на повече места за паркиране за посетителите на рок събитието. Това налага и временна промяна на маршрута на две автобусни линии /17 и 37/ от градския транспорт на Пловдив.

Арестуваха надзиратели от Варненския затвор

19 July 2018 11:10

Арестуваха трима надзиратели от Варненския затвор, съобщи "Дарик". По първоначална информация те са позволявали на излежаващ присъда да напуска затворническото общежитие безконтролно. До момента няма информация кои са задържаните. Това е поредният случай на установени нарушения в системата на затворите. След поредица от бягства в последните месеци се разбра, че над 800 лишени от свобода у нас работят на обекти извън затворите без никаква охрана.

Най-лошите и най-добрите затвори в света

18 July 2018 12:04

В САЩ например има 698 затворници на всеки 100 000 граждани, в Дания – 61, в Русия – 409, в България – 138

Майки на деца с увреждания в Пловдив издигат палатков лагер до общината

14 July 2018 12:44

Майки на деца с увреждания от Пловдив започнаха изграждането на палатков лагер в градинката до сградата на общината. Те настояват за индивидуална преценка при определянето на помощта, която хората с увреждания получават, както й за увеличаване на средствата, давани от държавата след навършване на 18-години. Родители, принудени да емигрират в търсене на по-добър живот за децата си, разказаха какви социални грижи се полагат в другите държави от Евросъюза. От понеделник всеки ден в протестния палатков лагер ще има постоянно присъствие на майки от сутрин до късния следобед.

Издирват затворник, изчезнал от пловдивската болница

11 July 2018 20:52

Затворник липсва от болницата "Свети Георги" в Пловдив, където е бил настанен за лечение. Информацията потвърди за БНТ директорът на затвора в Пловдив Божил Иванов.

Общежитието за незрящи в Пловдив - рушащи се тавани и кофи вместо тоалетни

09 July 2018 10:05

"Нито една стотинка от държавната субсидия за Съюза на слепите в България не може да бъде ориентирана за поддръжка на сгради независимо, че многократно сме го искали". Това коментира в ефира на Нова телевизия председателят на Съюза Васил Долапчиев по повод репортаж на медията за ужасяващите условия в общежитието за незрящи в Пловдив. Рушащи се тавани, кофи вместо тоалетни и насекоми - това е гледката в сградата,  в която живеят десетки незрящи. Много от тях нямат собствена ба

Във Враца обсъдиха обучението на лишените от свобода в училищата на затворите

07 July 2018 10:19

Враца бе домакин на Кръгла маса на тема „Обучение на лица, лишени от свобода – проблеми и решения“. Форумът бе открит от Валентина Дейкова експерт от МОН, ръководител на проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“. Приветствие към участниците поднесе зам. министърът на правосъдието Николай Проданов. В работната среща взеха участие директорите на всичките шест училища в местата за лишаване от свобода в Сливен, Стара Загора, София, Ловеч, Бобов дол и Враца. Разискванията се проведоха в присъствие и с участие на началникът на РУО – Враца, Галина Евденова, експерти по образованието и депутатът от коалиция Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО, Красимир Богданов.

Изтичане на газ на пловдивска улица, отцепиха района

06 July 2018 12:19

Багер е пробил газпровода в ж.к. "Смирненски"