Образование и семейство

28 юни 2018 07:21

26 детски градини и училища в София ще бъдат ремонтирани

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът и ръководител на управляващия орган на ОПРР Деница Николова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще подпишат договор за изграж...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Автобуси на близо 40 години превозват деца до училище

24 September 2018 18:57

Автобуси на близо 40 години возят децата към училищата. Средната възраст на превозните средства е 10-12 години, но все още сред тях има и доста по-стари. Това показват проверките на контролните органи в началото на новата учебна година, съобщи Нова тв. До момента са проверени повече от 700 училищни автобуса. Заради различни нарушения са съставени четири акта – включително за автобус без технически преглед.

Четири сигнала за паднали клони заради силния вятър в София

24 September 2018 15:56

Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от силния вятър, съобщават от пресцентъра на Столичната община.Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали.

Над 7 000 мотористи се включиха в нощното каране в София

23 September 2018 09:00

Грандиозно шествие на мотористи в София – над 7 000 водачи на две гуми снощи преминаха по столичните улици и призоваха за повече толерантност на пътя. Шествието на мотористите се провежда за четвърта поредна година и неслучайно е през нощта. С него те почитат жертвите на войната по пътищата. „Призивът ми към всички е да покажем, че и ние сме част от пътната мрежа, да внимаваме и най-вече да бъдем толерантни. Има място за всички на пътя. И дано там, където сме тръгнали да ст

Предложение: Всяка неделя да е ден без автомобили в София

22 September 2018 18:00

За поредна година София се включи в Международния ден без автомобили. По този повод синята зона за паркиране в столичния център е затворена между 11 и 17 часа. На много места има автомобили в местата за платено почасово паркиране, но те са там, защото са спрели още в петък вечер. "Всяка неделя може да бъде обявена за ден без автомобили. Вижте колко е тихо и приятно, хората карат колела, разхождат се, снимат се на средата на улицата“, коментира Милена Шопова за БГНЕС. "През

СДВР търси нови служители

22 September 2018 15:30

Столичната дирекция на полицията (СДВР) търси да наеме 53-ма старши полицаи, 9-ма водачи на патрулен автомобил, 7 водачи на мотоциклети, 5-ма младши автоконтрольори и двама старши полицая, които да патрулират с коне. Това става ясно от сайта и Facebook страницата на Министерството на вътрешните работи, предаде репортер на БГНЕС. Кандидатите трябва да имат добра физическа подготовка, на възраст до 40 години, минимум със средно образование и да притежават шофьорска книжка. Да не са осъждани. Же

Ден без автомобили в София

22 September 2018 09:24

София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива - Ден без автомобили, която ще се състои днес. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община /СО/. Един от най-ярките примери е Париж, където всяка година през септември пешеходците превземат улиците на целия град. Само градският транспорт, колела и всякакви други видове безмоторни превозни средства се допускат за движение, посочиха от СО. От 11.00 до 17.00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между бул. "Княз Александър Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски" ще се придвижват пеша, с колело или отново с градски транспорт. За улеснение на софиянци на сайта на общината, както и на Фейсбук страницата на "Зелена София" (https://www.facebook.com/SOfiaGreenCity/), ще бъде качена карта с описание на всички улици с ограничен автомобилен достъп. Жителите и посетителите на София ще имат възможност да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от туровете, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа. Опознайте София пеша, призовават от СО.

Автобус се запали в движение в столицата, пострадали няма

21 September 2018 21:26

Автобус на градския транспорт се е запалил в движение в района на метростанция „Ал. Малинов“ в столичния квартал „Младост“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден около 19 часа. Возещите се пътници в автобуса са слезли, няма пострадали. Екипи на пожарната служба са погасили огъня. По първоначални данни се касае за техническа неизправност.

След почивните дни завършва ремонтът на столичния булевард „Монтевидео“

21 September 2018 18:03

До края на предстоящите три почивни дни ще бъде пуснат за движение ремонтираният участък от столичния булевард „Монтевидео“.

Ден без автомобили в София утре

21 September 2018 15:55

София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа инициатива - Ден без автомобили, която ще се състои утре. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община /СО/. Един от най-ярките примери е Париж, където всяка година през септември пешеходците превземат улиците на целия град. Само градския транспорт, колела и всякакви други видове безмоторни превозни средства се допускат за движение, посочиха от СО. От 11.00 до 17.00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между бул. "Княз Александър Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски" ще се придвижват пеша, с колело, тротинетка или отново с градски транспорт. За улеснение на софиянци на сайта на общината, както и на Фейсбук страницата на "Зелена София" (https://www.facebook.com/SOfiaGreenCity/), ще бъде качена карта с описание на всички улици с ограничен автомобилен достъп. Жителите и посетителите на София ще имат възможност да се разходят спокойно в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от туровете, които разказват за историята на града, архитектурата и неговата природа. Опознайте София пеша, призовават от СО.

Оптичното явление "хало" се появи над София (СНИМКИ)

21 September 2018 15:31

По обяд в столицата можеше да бъде наблюдавано оптичното явление "хало". Хало е оптичен феномен, създаден от ледени кристали и образуващ цветни или бели дъги и други форми в небето. Обикновено се образува при студено време, когато ледени кристали, наречени „диамантен прах“ плават във въздуха. Преди метеорологията тези явления са използвани за прогнозиране на времето.