Регионални

28 юни 2018 09:45

Рокери пристигат в Лом за Националния мотосъбор

От 29 юни до 1 юли рокери от цялата страна се събират на Националният мотосъбор в Лом. Традиционната среща на рокерите започва в петък с много изненади, демонстрации и адреналин....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Лом получи военния паметник на загиналите 67 кавалеристи

12 November 2018 14:05

Паметникът на 67 кавалеристи от Втори ломски конен полк, загинали за България в началото на миналия век, да бъде предаден на Община Лом, реши Министерският съвет, съобщават от местната администрация.

Безплатни прегледи за остеопороза в Лом

02 November 2018 12:25

Фондация АДРА България и Община Лом организират безплатни консултации и прегледи на костна плътност сред жителите на Лом. Целта е ранната диагностика и превенция на заболяването остеопороза. Прегледите ще се проведат на 5-и и 6-и ноември от 9.00 до 12.30 часа в медицинския кабинет в сградата на Общинския пазар (от северната страна). Кампанията е за жени на възраст от 45 до 70 г.   Записванията стават на тел. 0971/69 135 или стая 202 в сградата на Община Лом.    

И Лом се включи в кампанията „Капачки за бъдеще”

26 October 2018 14:50

Малко хора знаят, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите. Особено когато наличната техника е остаряла и амортизирана. А е толкова лесно да предотвратим това! Всичко, което е нужно, е просто да прибираме и събираме капачките от бутилките и контейнерите, които използваме.За трета поредна година в България ще се проведе кампанията “Капачки за бъдеще”, а целта и е масово събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Документална изложба за българските евреи гостува в Лом

25 October 2018 15:20

Държавна агенция „Архиви” гостува в Лом с документалната изложба „Труден избор с голямо значение: Съдбата на българските евреи 1943 г.“ Експозицията е посветена на приноса на България в спасяването на евреите от холокоста, включително и 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората световна война, информират от пресслужбата на Община Лом.

Най-старото българско пристанище по река Дунав в Лом навърши 180 години

22 October 2018 15:20

Повече от 200 гости посрещна ръководството на ломското пристанище за 180-та си годишнина. Първото българско пристанище на река Дунав в Лом е приемало кораби още през 1838 година.

Предупреждение от ВиК Лом - при авария в стария водопровод, градът остава без вода 60 дни

22 October 2018 09:30

Всеки ден има авария по водопровода за Лом – само вчера имаше три, едвам приключваме с някой ремонт и ни викат за следващ. Той е направен през 1971 година – от тогава досега са възникнали толкова много каверни, че е невъзможно да се кърпи. По щастлива случайност има нов водопровод, затова възстановихме подаването на вода за 6 дни. Но ако стане авария в другата, старата част, 60 дни няма да можем да възстановим водоподаването. Това заяви ръководителят на ВиК Лом инж. Любен Фил

Пуснаха водата в Лом след шест дни авария

21 October 2018 12:34

Шест дни след аварията на основен водопровод в Лом и околните населени места, водата потече, предаде bTV. Още в сутрешните часове домовете в ниската част на града, както и в останалите засегнати от аварията села, вече имаха вода. Детските заведения и училищата в Лом обаче ще останат затворени и в понеделник заради дезинфекция. Тогава се очаква бедственото положение, обявено в началото на седмицата, да бъде отменено. По-рано пред кореспондента на Actualno.com от Общината уточниха, че са осигур

Очаква се днес да бъде възстановено водоподаването в Лом и в четири съседни села

21 October 2018 10:10

Днес се очаква да бъде възстановено водоподаването в гр. Лом и в четири съседни села, уверяват от Община Лом. Питейната течност ще потече през деня в ниската част, а късно вечерта - и във високата част на града. Подаването на питейна вода за Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата и Орсоя се възстановява, след като е завършено предсрочно свързването на новия със стария напорен водопровод в района на село Добри дол. Водата е пусната с ниско налягане, което поетапно ще се увеличава.

Близо 30 000 литра безплатна минерална вода раздадоха само за един ден в Лом

21 October 2018 09:45

Само за един ден в Лом и близките села Добри дол, Сливата и Орсоя бяха раздадени безплатно 29 560 литра бутилирана минерална вода, съобщиха от Общинската администрация в крайдунавския град. Една част от питейната течност е осигурена от Българския червен кръст - 9 450 литра. От минерална вода "Ком" са изпратили безвъзмездно в бедстващия Лом 7200 литра. Общини от цялата страна също са се отзовали на искането на крайдунавската община за помощ и са изпратили различни количества минерална вода.

Пети ден без вода в Лом, хората изнемогват (ВИДЕО)

20 October 2018 15:32

Заради кризата, причинена от тежка авария, близо 30 000 души бедстват в крайдунавския град и околните села