Регионални

28 юни 2018 09:45

Рокери пристигат в Лом за Националния мотосъбор

От 29 юни до 1 юли рокери от цялата страна се събират на Националният мотосъбор в Лом. Традиционната среща на рокерите започва в петък с много изненади, демонстрации и адреналин....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Берковските „Планински братя“ събраха рокери на мотосъбор в зона Ком

15 July 2018 15:05

Над 1000 рокери от страната и чужбина си дадоха среща в подножието на връх Ком над Берковица, организиран от местния клуб „Планински братя“. Мотосъборът се организира за поредна година, а международното присъствие бе на рокери от Македония, Сърбия и Румъния, както и рок банди от Сърбия. Събитието се проведе и с подкрепата на Община Берковица, Хижа Ком нова, Ротари клуб Берковица, Мотобум и Мотобул- съобщиха на официалния си сайт от Община Берковица.

Над 3000 мотористи на събор край с. Кипилово

13 July 2018 22:30

Над 3000 рокери се очакват на мотосъбор край котленското село Кипилово. Това съобщиха от община Котел, в чийто културен календар събитието присъства от три години. Традиционният събор, организиран от мото клуб "MSC Swallow 33" с подкрепата на община Котел, ще се състои на 19, 20, 21 и 22 юли 2018 г. в местността Сайганица. Ще участват рок групите OLD BASTARDS, The Рomorians, Brazznaria, група "Епизод", триото Деси Златева, Ирена Куцарова и Йоана Маринова и възпитаниците на Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев"-Котел. Желаещите да премерят силите на моторите си, могат да участват в стънт шоу. Мотористите ще направят шествие по улиците на Котел, след което ще поднесат венци и цветя пред паметника на Георги Раковски. За децата ще бъде обособен детски кът и мини басейн. Ще бъдат представени възстановка на стари мото игри и дизайнерски мотоциклети.

Вандал поруга надгробни плочи в централния гробищен парк на Лом

12 July 2018 11:15

На 11 юли около 11,00 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 33-годишен жител на гр. Лом, който при посещение на централния гробищен парк в гр. Лом установил, че неизвестен извършител е повредил надгробна плоча, поставена на гроба на покойната му майка. При проверка е установено, че чрез поваляне са повредени общо 11 надгробни плочи, на различни гробове, като част от тях са счупени. Извършен е оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

Училище в Лом получи над 2 милиона долара от завещание от Америка

11 July 2018 09:53

Парите трябва да се раздадат за стипендии на студенти, завършили гимназията

Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война" проведоха в Лом

09 July 2018 12:45

Община Лом, "Булекопак" АД - организацията за оползотворяване на опаковки и ОУК „Екология и опазване на околната среда“ организираха състезанието „Хартиена война“. То се проведе от 15 до 30 юни и бе насочено към всички училища от община Лом, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Екоактивисти за втори път почистиха брега на Дунав в Лом

09 July 2018 10:40

Втора акция за почистване на брега на Дунав се проведе в Лом. Този път екоинициативата обхвана района на дигата в Дунавския парк. Ученици от клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител Румяна Цветева, и представители на Община Лом се включиха в оборката на отпадъци от Митницата до Морска администрация, информират от пресцентъра на Община Лом.

В Лом стартира ремонт на 12 улици

04 July 2018 12:20

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв., информират от пресцентъра на Общината. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците„Цар Шишман“, „Кубадин“, „Веслец“, „Петър Берковски“, „Борил“, „Димитър Гинин“, „Хан Кубрат“, „Цар Асен“ (второстепенна), „Ком“ и „Хан Кубрат“. Миналата година на тезиулици бе монтирана нова водопроводна мрежа. За възстановяване на разбитата от десетилетия настилка са предвидени и улиците „Перущица“ и „Търлис“, като преди асфалтирането предстои подмяна на водопровода.

Рокери подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания в Хасково

01 July 2018 19:42

Мъже от Хасково, Димитровград и Харманли пристигнаха на моторите си точно в 12 часа на обяд и направиха шумна демонстрация на централния площад пред сградата на областната управа. След това се подписаха под исканията за незабавно приемане на проектозакона за личната помощ. Според майките, само с индивидуален план за всяко дете децата им ще получават това, от което имат нужда, а не както досега, да бъдат вкарвани в различни социални програми за интегриране, които понякога се оказват ненужни.

Ломчани почистиха брега на Дунав за Деня на реката

29 June 2018 11:30

В Лом се проведе традиционното почистване на брега на река Дунав, посветено на Международния ден на Дунав, 29 юни. В екоакцията се включиха младите еколози от клуб “Екология и опазване на околната среда”, с ръководител Румяна Цветева, ученици от Лом, представители на социални центрове, общински служители и граждани, съобщават от общинската пресслужба.

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Хорце" в Лом изнесе своя годишен концерт

26 June 2018 15:00

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Хорце" зарадва ломчани с годишния си концерт. Възпитаниците на хореографа Венислав Рафаилов - дългогодишен ръководител на състава, представиха в голямата зала на Народно читалище "Постоянство-1856" своя богат и разнообразен репертоар, съставен предимно от северняшки песни и танци.